هوای کلانشهر مشهد برای دهمین روز پیاپی، در وضعیت «هشدار» قرار دارد (۶ آذر ۱۴۰۳) کوچه چهنو مشهد، راه‌آبِ کهنِ شهر که قدمتش به قبل دوره قاجار می‌رسد اختصاص ۷۰ هکتار زمین رهاشده برای محرومیت‌زدایی در منطقه ۴ شهرداری مشهد ثبت تردد بیش از ۲ میلیون وسیله نقلیه در مبادی ورودی و خروجی خراسان رضوی در آبان ۱۴۰۳ حاجی‌بگلو: ورود تفکر جهادی و بسیجی به هر عرصه‌ای، رفع گره‌ها و پیشرفت حتمی را به دنبال دارد تأکید شهردار مشهد بر همکاری همه‌جانبه شهرداری با سازمان بسیج شهرداری مشهد + فیلم مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی منصوب شد (۵ آذر ۱۴۰۳) خدمت بهتر با سیره و اخلاص بسیجی ثبت‌نام اعتکاف ماه رجب در حرم امام‌رضا(ع) آغاز شد (۵ آذر ۱۴۰۳) + لینک شهردار مشهد مقدس: پایه اصلی قوت و قدرت دفاعی کشور‌های اسلامی بسیج است نقش کلیدی مساجد در توسعه و مدیریت شهری همیاری خیران شهریار برای سازندگی در مشهد کشف و جمع‌آوری ۱۳ انشعاب غیرمجاز آب از یک مجتمع ویلایی در گلبهار مشهدِ بسیجی، امن‌تر و زیست‌پذیرتر است پاسخ گویی مسئولان اتوبوس رانی مشهد با حضور در خیابان عمار یاسر ۱۲۵ عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری مشهد | نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید در خدمت شهروندان+ فیلم استاندار خراسان رضوی: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها راهی جز عبور از مسیر اقتصاد دیجیتال نداریم آغاز فعالیت کافه بازی‌ها در بوستان‌های بانوان مشهد (۳ آذر ۱۴۰۳) یادی از حاج حسین ملک، بزرگ‌ترین واقف تاریخ معاصر ایران | مردی که افسانه نبود
سرخط خبرها

وزیر کار در مشهد: وزارت کار، سامانه‌ای برای شناسایی کامل بیکاران ارائه داده است | ایجاد بیش از ۱۱ هزار شغل جدید در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۱۷۲۵۷۲
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۰
وزیر کار در مشهد: وزارت کار، سامانه‌ای برای شناسایی کامل بیکاران ارائه داده است | ایجاد بیش از ۱۱ هزار شغل جدید در خراسان رضوی
 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این وزارتخانه طراحی سامانه‌ای را از سال گذشته آغاز کرده است که می‌توان با کمک آن افراد بیکار، جنسیت، نوع مهارت‌ها و دانش آنان و نیز محل سکونتشان را به طور کامل شناسایی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، صولت مرتضوی روز سه شنبه در نشست کارگروه اشتغال خراسان رضوی در مشهد افزود: تاکنون براساس آمایش‌ها و سنجش‌هایی که صورت می‌گرفت، افراد بیکار به صورت کامل شناسایی نمی‌شدند که با طراحی این سامانه نقیصه یاد شده برطرف شده است.

وی به موفقیت‌های دولت سیزدهم در زمینه اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی اشاره و بیان کرد: اسناد دهه ۹۰ که از سوی مرکز آمار ایران و بانک مرکزی ارائه شده، نشان می‌دهد که کشورمان تقریبا یک دهه با رشد منفی اقتصادی مواجه بوده و همه نماگر‌ها شامل اشتغال، بیکاری، تراز تجاری، صادرات نفتی و غیرنفتی، شکاف طبقاتی و ضریب جینی موید این رشد منفی است.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت:در همین راستا اساسا به لحاظ سیاست‌های خصمانه غرب، تقریبا می‌توان گفت بخشی از صادرات منفی کشور در دهه ۹۰ با چالش جدی مواجه بود، فشار، خیلی سنگین بود و به دلایل مختلف نقطه آسیب کشور ما را نیز شناسایی کرده بودند، رویکرد، تعامل با دو یا سه کشور غربی بود لذا هر وقت سخنی در خصوص رفع مشکلات به میان می‌آمد می‌گفتند که باید چند مساله حل شود.

مرتضوی افزود: در سال ۱۴۰۰ بودجه کشور ناترازی بسیار گسترده‌ای داشت و برای تامین مایحتاج عمومی و کالا‌های اساسی مردم هشت میلیارد دلار در پایه بودجه پیش بینی شده بود که در پنج ماهه اول هزینه شد.

وی اضافه کرد: در این سال بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی منهای صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری، ۴۲۰ هزار میلیارد تومان بود و از سوی دیگر ناترازی صندوق‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای نخستین بار در طول تاریخ ایران بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۱۱۶ درصد در حوزه جاری افزایش یافت و منابعش را هم پیش بینی نکرده بودند و در چنین شرایط و وضعیتی فردی (رئیس جمهور) پاک باخته و عاشق خدمت و ملت و تابع ولایت آمد و عالمانه خود را در معرض قرار داد و پذیرفتیم که می‌توانیم.

مرتضوی افزود: به لطف خدا دولت از بحران عبور کرده و تمام مشکلات را پشت سر گذاشته است، ناترازی‌های بودجه سال ۱۴۰۰ به جایی رسید که تا پایان سال جبران شد.

وی ادامه داد: زمانی در انتهای کار دولت دوازدهم، در رسانه‌ها بحث ابربدهکاران بانکی مطرح شد، اما یکی از این ابربدهکاران سازمان تامین اجتماعی بود که ۸۵ هزار میلیارد تومان مازاد برداشت از بانک داشت، یعنی پول پرقدرت که اثرات تورمی چند برابری نسبت به پول سالم و صحیح دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت توانست تا پایان سال ۱۴۰۱، ۲۱۵ هزار میلیارد تومان از مطالبات معوق صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی را پرداخت کند، صادرات نفت را از ۳۰۰ هزار بشکه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رساند، هشت هزار مگاوات ناترازی تولید برق را در کشور جبران کرد و یک برنامه پنج ساله برای جبران ۲۴ هزار مگاوات ناترازی باقیمانده تولید برق را تدوین کرد.

بیرق جمهوری اسلامی ایران در حوزه بین الملل بالا است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موفقیت‌های دولت در عرصه بین الملل اشاره و اضافه کرد: عضویت ایران در پیمان شانگ‌های قطعی شده است، اختلافات بین ایران و کشور‌های همسایه که توطئه‌های شیاطین بود، به دوستی تبدیل شد و دست مودت از سوی آنان به سوی ایران بلند شده به طوری که وزیر امور خارجه عربستان دعوتنامه رسمی برای رییس جمهوری ایران ارسال کرده است.

مرتضوی به کار بزرگ دولت در حوزه اشتغال اشاره و اظهار کرد: پارسال افزون بر یک میلیون فرصت شغلی قابل تعریف در کشور ایجاد شد که البته برخی نهاد‌ها مانند آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعان اشتغال ایجادی خود را در سامانه رصد اشتغال ثبت نکرده اند.

وی ادامه داد: پارسال در واقع یک میلیون و ۳۶۰ هزار فرصت شغلی در سامانه رصد ثبت و به سه روش پیامکی، تلفنی و میدانی راستی آزمایی شده است که ۷۸ درصد صحت سنجی در نظارت میدانی انجام گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:سال گذشته ۴۰۰ هزار نفر در بخش تامین اجتماعی، بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌ها در کشور بازنشسته شدند و به ۱۸۵ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت شده است.

مرتضوی افزود: در سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه اجباری شدند یعنی برای اولین بار قراردادی بین آن‌ها به عنوان کارگر و کارفرما منعقد شده و کارفرما مقید به پرداخت بیمه شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سه ماهه گذشته از سال نسبت به آن چه باید در سامانه رصد اشتغال ثبت می‌شده، ۲۷ یا ۲۸ درصد عقب هستیم و البته آمار خراسان رضوی در این زمینه بالاتر از میانگین کشوری است.

ایجاد بیش ۱۱ هزار شغل جدید در خراسان رضوی از ابتدای سال| فرصت‌های جدید شغلی ایجاد شده، اما کارگر ماهر نداریم

یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال بیش از ۱۱ هزار شغل جدید در خراسان رضوی ایجاد شده است. سال گذشته هم بیش از ۱۱۶ هزار شغل در استان ایجاد شده بود.

وی با بیان اینکه نگرانی بابت ایجاد اشتغال در استان وجود ندارد، اما حلقه مفقوده در اتصال و ارتباط بین واحد‌های تولیدی و نیروی کار است که باید برای این معضل تدبیری اندیشیده شود، افزود: با توجه به وجود سازمان فنی و حرفه‌ای و بخش‌های دیگر در مهارت آموزی، به نظر می‌آید باید راهکار‌هایی برای جذب نیروی کار فاقد مهارت اتخاذ کرد و این موضوع در خصوص ایجاد اشتغال و تامین نیروی کار باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به این که مدیریت اشتغال در سال گذشته ایراد مهمی داشت ادامه داد: چالش جدی در حوزه اشتغال استان طی سال گذشته ثبت آن بود که انرژی زیادی از ما گرفت، گاهی اوقات مقایسه بین استان‌ها این انحراف را در ارزیابی‌ها و اذهان مردم نیز ایجاد می‌کرد و در این راستا لازم است که اشکالات اداری برطرف شود تا بتوان مبتنی بر واقعیات، اشتغال ایجاد کرد، حتما باید فعالیت درستی انجام گیرد تا اشتغال درستی هم ایجاد شود.

استاندار خراسان رضوی گفت: ۳۹ درصد از اشتغال ایجاد شده در کشور طی سال گذشته مربوط به این استان است که حدود ۱۰۶ هزار نفر اشتغال خالص می‌شود.

نظری افزود: اصرار ما در استان بر این است که اشتغال پایدار ایجاد شود و انرژی‌ها به سمت این موضوع متمرکز شود، در عین حال مرکز کشور هم باید بتواند از جریان حرکت استان در حوزه اشتغال مطمئن شود چرا که جریان تولید و کسب و کار در استان رو به جلو، مثبت و در جهت تحقق اهداف مربوطه است که این آمار و ارقام گویای همین مطلب است.

وی با تاکید بر نگاه ویژه به روستا‌ها اضافه کرد: به تثبیت اشتغال در روستا‌ها نیاز داریم و باید این امکان و ظرفیت برای ماندگاری شغل در روستا با توجه به تورم و گرفتاری‌های مردم و بخش‌های خرده مالک و اشتغال فراهم شود که تحقق آن نیاز به برنامه ریزی دارد.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر ایجاد اشتغال مبتنی بر زنجیره‌های ارزش گفت: موضوع جدی ما هم در این استان، تکمیل زنجیره‌های ارزش مانند پوشاک یا صنایع چرم است که هم می‌توان این زنجیره‌ها را تکمیل و هم اشتغال ایجاد کرد و باید ساز و کاری ایجاد شود تا اشتغالزایی به سمت اهداف معین سوق پیدا کند.

نظری توزیع یکنواخت تسهیلات بانکی بین استان‌های مختلف در سال جاری را محل اشکال دانست و افزود: درخواست می‌شود که توزیع تسهیلات مبتنی بر اهداف کمی باشد، سرانه شغل هم باید متناسب با شرایط هر استان متفاوت باشد چرا که به ازای ایجاد هر شغل، اهداف سرانه در تامین آن متفاوت خواهد شد و پیشنهاد می‌شود که کارگروه اشتغال نیازمندی‌های شغلی خود را با توجه به اهداف خاص معین کند که در این راستا نیاز‌های تسهیلاتی هم مشخص و هدفمندی محقق می‌شود.

وی به کمبود نیروی کار در خراسان رضوی اشاره و اضافه کرد: حتما باید برای مهارت آموزی دانشگاه‌ها را به سمت شهرک‌های صنعتی ببریم، برخی از صاحبان صنایع عمده استان هم می‌توانند از همان ابتدا نیرو‌های بیکار را بورسیه کنند و در اختیار دانشگاه قرار دهند و بعد از چند سال فرد را مهارت آموخته تحویل بگیرند و هزینه‌های این مهارت آموزی هم بعد‌ها می‌تواند از سرانه حقوق آنان کسر شود.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->