۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی
سرخط خبرها

توسعه پنل‌های خورشیدی راهکاری چند منظوره در کنترل عرصه‌های بیابانی

  • کد خبر: ۱۷۲۸۲۴
  • ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۹
توسعه پنل‌های خورشیدی راهکاری چند منظوره در کنترل عرصه‌های بیابانی
موضوع استفاده از پنل‌های خورشیدی یکی از بهترین راهکار‌های بهره برداری چند منظوره در کنترل عرصه‌های بیابانی و در عین حال ایجاد یک فعالیت اقتصادی است.

به گزارش شهرآرانیوز، فرسایش خاک و گسترش بیابان‌ها در کشور نگران کننده است و این امر در کنار کاهش منابع آبی کشور ما را با پدیده فرونشست زمین در استان‌های مختلف مواجه کرده است. نهادهای گوناگون به موضوع حفاظت از خاک و کاهش مصرف آب ورود کرده اند و این تلاش‌ها منجر به ابلاغ قانون خاک شد. خاک زنده و بارور تضمین کننده امنیت غذایی و سلامت زیست بوم بوده و مرگ زمین با فرسایش خاک رقم می‌خورد.

سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌های مختلف کشور به دنبال احیا بیابان‌ها برای ممانعت از پدیده ماسه‌های روان بوده که برخی روستاها را خالی از سکنه کرده است. در کنار احیا خاک با کاشت گیاهان مقاوم در برابر کمبود آب و زمین‌های شوره زار، ایجاد پشته هایی از گیاه خشک شده سبب می‌شود تا ماسه‌های روان در پشت آنها متوقف شوند. یکی از فرصت‌های کویر تولید انرژی تجدیدپذیر با نصب پنل‌های خورشیدی است. یکی دیگر از کارکردهای این پنل ها نیز تثبیت خاک در این اراضی بیابانی است.

وحید جعفریان، مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان کرد: موضوع استفاده از پنل‌های خورشیدی یکی از بهترین راهکارهای بهره برداری چند منظوره در کنترل عرصه‌های بیابانی و در عین حال ایجاد یک فعالیت اقتصادی است. از نظر کارشناسان فنی این حوزه، پنل‌های خورشیدی که در عرصه‌های بیابانی نصب می‌شوند خودشان از طریق مقاومت در برابر شرایط فرساینده باد، عملاً می‌توانند به عنوان یک بادشکن بسیار مؤثر عمل کنند.

وی افزود: سایه‌ای که در زیر آنها وجود دارد شرایط بسیار مناسبی را برای احیا پوشش گیاهی فراهم می‌کند و عملاً با هر ایستگاه یا مزرعه انرژی‌های خورشیدی که ایجاد می‌شود ما می‌توانیم زنجیره‌ای از ایجاد پوشش گیاهی و تولید علوفه و نیز تثبیت ماسه‌های روان و تثبیت گرد و غبار را انتظار داشته باشیم.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: پیشنهاد سازمان منابع طبیعی به طور روشن این است که در این راستا هر چه سرمایه گذاری در مناطق خاص انجام شود عملاً با گسترش بیابان زایی مقابله شده است.

جعفریان با تاکید بر اینکه ایجاد و استقرار یک بوته در مناطق بیابانی امری بسیار دشوار، پر ریسک و پرهزینه است، گفت: اگر فقط یکی از کارکردهای پنل‌های خورشیدی جلوگیری از رسیدن باد به حد فرسایش و تهدید خاک باشد این پنل ها به خوبی می‌توانند این امر مهم را به انجام برسانند.

این مقام مسؤول در پایان تاکید کرد: توسعه پنل‌های خورشیدی در کشور به منزله اقدامات در جهت مقابله با بیابان زایی است. سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از موضوع پشتیبانی کرده و پیگیر آن است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->