به گزارش شهرآرانیوز، حسین باغگلی، با بیان اینکه شهرداری مشهد امروز در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی میتواند مدعی باشد، اظهارکرد: معاونت اجتماعی و مشارکتهای سازمان، با نگاه علمی و منطقی موضوعات را در این خصوص پیش برده است.
وی گفت: شهرداری مشهد در حوزه مقابله با اعتیاد و پیشگیری از آسیبهای این حوزه، فراتر از ماموریتها و رسالت خود، ایفای نقش کرده و در این خصوص امیدواریم شاهد تقویت همکاری دیگر دستگاههای متولی باشیم.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی و شهرداری مشهد افزود: براساس قانون، دانشگاه علوم پزشکی مسئول رسیدگی به معتادان متجاهر است، بهزیستی باید در حوزه پذیرش افراد بالای ۶۵ سال ورود کند و قوه قضائیه نیز باید در زمینه تفکیک و همگنسازی کمپها نقشآفرینی کند.
باغگلی تصریح کرد: امروز، آنچه مسلم بوده این است که شهرداری فراتر از مسئولیتها و تکالیف قانونی در حوزه مقابله با اعتیاد، نقشآفرینی میکند.
همچنین معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: شهرداری مشهد، برای اولین بار در کشور، نسبت به راهاندازی سامانه «سراج» به منظور شناسایی معتادان متجاهر اقدام نموده که تاکنون ۶ هزار نفر را شناسایی کرده است.
مهدی ابراهیمی اظهارکرد: اولین نقصی که در این حوزه وجود داشت، فقدان بانک دادهای و آماری بود چراکه براساس گزارشهای مختلف، این عدد از ۵ هزار نفر تا ۱۱ هزار نفر متغیر بود.
وی گفت: برهمین اساس، برای اولین بار در کشور، سامانه رصد آسیبهای اجتماعی «سراج» تشکیل شد تا نسبت به اسکن عنبیه، کد ملی و اطلاعات هویتی اقدام نماید؛ با تکیه بر همین سامانه، از اواخر سال ۱۴۰۰ تاکنون، حدود شش هزار نفر معتاد متجاهر شناسایی شدهاند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: این اقدام ارزشمند و سازنده شهرداری مشهد که امروز در کشور اجرایی میشود، در شرایطی است که تکلیف صریحی در این خصوص نداریم.
ابراهیمی، پیشگیری از اعتیاد را دیگر فرآیند پیشبینی شده دانست و تصریح کرد: طی حدود یک دهه اخیر، موضوع اولویتدار برای سازمانهای متولی در حوزه اعتیاد، ساماندهی معتادان متجاهر بوده و «پیشگیری» مغفول واقع شده است.
وی با بیان اینکه براساس بررسیهای صورت گرفته، آخرین دوره آموزش مربیان در حوزه پیشگیری از اعتیاد مربوط به سال ۱۳۹۲ بوده، گفت: با توجه به همین کمبود، طرح شهید مهرورزی ایجاد شد و آموزش ۱۷۰۰ نفر در دستورکار قرار گرفت.
ابراهیمی با بیان اینکه در گام نخست، آموزش ۶۰۰ نفر از داوطلبان انجام و آزمون کتبی پس از برگزاری دوره آموزشی اخذ شد، افزود: پس از آزمون و مصاحبه، ۲۴۰ نفر قبول شدهاند که از هفته آینده در قالب طرح «ترنم زندگی» فعالیت خود را در مساجد، مدارس و ... آغاز میکنند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد اظهار کرد: برگزاری مسابقه کتابخوانی با بهرهگیری از ظرفیت ۵۰ تشکل مردمی فعال در حوزه اعتیاد، اکرانهای تصاویر شهدای مبارزه با مواد مخدر و اکران و رونمایی از مستند «هیچکس منتظرت نیست» از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.