به گزارش شهرآرانیوز، چندی است که بیشتر کشورها برای کاهش نرخ بیکاری، حمایت از اشتغال را در دستورکار خود قرار داده اند. در ایران نیز باتوجه به اینکه هزینه ایجاد اشتغال برای بنگاههای بزرگ زیاد است (صنایع بزرگ و متوسط ۵۰۰میلیون تا ۳میلیارد تومان، هزینه ایجاد هر اشتغال) و منابع مالی محدودی نیز دردسترس افراد قرار دارد؛ بهترین راه برای افزایش اشتغال زایی، حمایت از مشاغل خانگی است.
براساس آمارها متوسط هزینه ایجاد مشاغل خانگی حدود ۳۰ تا ۷۰ میلیون تومان است. این ارقام نشان میدهد که میتوان با منابع مالی کمتری تعداد بیشتری شغل ایجاد کرد. براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته ۲۱۸هزار مجوز مشاغل خانگی در کشور صادر شد که سهم خراسان رضوی از این میزان ۷۸۰۴ مورد بودهاست. امسال دولت، افزایش سهم مشاغل خانگی در اشتغال زایی کشور را هدف گذاری کرده است.
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در سه ماه اول امسال، ۱۶۴۰ مجوز مشاغل خانگی در استان صادر شده است که سهم مشهد از این تعداد ۳۸۱ مجوز بوده است. محمدامین بابایی بیان کرد: این درحالی است که در سه ماه اول سال گذشته ۶۵۲ مجوز مشاغل خانگی برای استان و ۲۵۵ مجوز برای مشهد صادر شده بود. این آمار نشان میدهد که به دلیل سیاستهای دولت در تسهیل صدور مجوزهای خانگی در سه ماه اول امسال، سایر شهرستانها هم توانسته اند سهم خود را از میزان صدور مجوزهای مشاغل خانگی افزایش دهند.
وی با بیان اینکه تسهیلات ابلاغی مشاغل خانگی استان امسال ۱۹ درصد افزایش نسبت به سال گذشته دارد، بیان کرد: درحالی که تسهیلات مشاغل خانگی خراسان رضوی در سال گذشته ۱۵۴ میلیارد تومان بود، امسال این رقم به ۱۸۴ میلیارد تومان افزایش یافته است. بابایی درباره سهم مشهد از تسهیلات مشاغل خانگی امسال هم گفت: مشهد سهم ۶۰ میلیارد تومانی از تسهیلات مشاغل خانگی استان را دارد.
وی ادامه داد: سال گذشته ۸۵ درصد از تسهیلات مشاغل خانگی استان جذب شد و امسال درصدد هستیم تا با برنامه ریزی مناسب بتوانیم میزان جذب تسهیلات مشاغل خانگی را افزایش دهیم. خوشبختانه به تازگی منابع تسهیلات امسال از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شده است که پیگیر تخصیص و پرداخت آن توسط بانکها هستیم. وی درباره بانکهای عامل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی گفت: ملی، صادرات، تجارت، ملت، رفاه کارگران، توسعه و تعاون، پست بانک و قرض الحسنه مهر ایران بانکهای عامل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: یکی از سیاستهای دولت سیزدهم برای توانمندسازی مناطق حاشیه شهر، تسهیل ایجاد مشاغل خانگی در این مناطق است. در همین راستا اداره کل کار استان، حمایت از ایجاد مشاغل خانگی در حاشیه شهر مشهد را در دستورکار قرار داده است.
همچنین این مسئله را نیز باید در نظر گرفت که حمایت از مشاغل خانگی در روستاها، گزینهای مناسب برای ایجاد فرصت شغلی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به مشهد و رشد حاشیه نشینی است. وی با اشاره به وجود دو نوع مجوز مستقل و پشتیبان در حوزه مشاغل خانگی گفت: مجوز مستقل برای افرادی است که میخواهند به طور مستقل فعالیت کنند، اما درباره مجوزهای پشتیبانی که مدل کارفرمایی است، افراد باید کارآفرینی داشته باشند و تعدادی را مشغول به کار کنند.