فاطمه سلیمی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار داشت: اگر به دنبال اثرگذاری روی جامعه هستیم باید حوزه زنان و خانواده را تقویت کنیم و مورد حمایت قرار دهیم. راه اندازی طرحهای خانواده محور مانند طرحهای «باهم»، «صدای پای زندگی»، «ریحانه»، «مهرانه»، «ترنم زندگی» و طرحهای بسیاری توسط مدیریت شهری برای خانوادههای مشهدی تدارک دیده شده است که مصداق بارز رویکرد حمایتی شورای شهر به زن و خانواده است.
سلیمی با بیان این مطلب که باشگاه اجتماعی همسران مشهد با عنوان «باهم» با هدف آموزش مهارتهای زندگی به زوجین مشهدی از سال گذشته طراحی و اجرا شد اظهار کرد: تاکنون بیش از ۶۰درصد زوجهای مشهدی که سال گذشته ازدواج کردند در دورههای آموزشی با رویکرد جلوگیری از آسیبهای روابط زناشویی، تقویت و ارتقای سلامت خانواده و مهارتهای زوجی که در قالب نقد فیلم، همایش، اردوهای خانوادگی، کارگاه آموزشی و مشاورههای گروهی است شرکت کردند.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد با بیان اینکه زوجهای مشهدی میتوانند با ارسال عدد ۸ به سامانه ۱۰۰۰۱۰۸ ثبت نام اولیه را برای شرکت در باشگاه اجتماعی همسران مشهدی انجام دهند، افزود: طی دو دوره طرح «باهم»، ۶۵۰۰ زوج جوان مشهدی در سال ۱۴۰۱ از خدمات متنوع آموزشی، اجتماعی و تفریحی این باشگاه بهرهمند شدند و در سال جدید نیز برای ۹ هزار زوج جوان معادل ۱۸ هزار نفر برنامه ریزی صورت گرفته است که اولین جشن آن، خرداد ماه در مجتمع شهدای سلامت با حضور ۵۰۰ زوج برگزار شد.
وی ازدوج مناسب و بهنگام را برای دختران یکی دیگر از دغدغههای کمیسیون ویژه بانوان و خانواده دانست و اظهار کرد: یکی از مهمترین تصمیمات مسیر زندگی هر فرد ازدواج است؛ از این رو باشگاه «ریحانه» با هدف آمادگی قبل ازدواج برای دختران با موضوعات مهارتهای تصمیمگیری، مقابله با استرس، گفتگوی مثبت، تقویت مهارتهای اجتماعی در قالب کارگاههای مهارت محور راه اندازی شده است که جامعه هدف آن دختران ۱۸ تا ۲۵ سال مشهدی هستند و در ۱۳ منطقه شهری، پایگاه دارد.
سلیمی همچنین حمایت و مشارکت کمیسیون ویژه بانوان و خانواده با تشکلهای مختلف در حوزههای فرزندآوری، مراقبت و حمایت از مادران باردار، جلوگیری از سقط جنین، اختصاص کمک هزینه ناباروری تا سقف ۲۰ میلیون تومان، حمایت از زنان سرپرست خانوار و ارائه تسهیلات برای حضور زنان شاغل در بازارچههای سیار شهرداری را از دیگر اقدامات این کمیسیون در حوزه خانواده برشمرد.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر برنامههای جانبی و دورهای در سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد را در حوزه خانواده عنوان کرد و گفت: همچنین از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری چندین کارگاه آموزشی ویژه خانوادهها تعریف و در فرهنگسراها اجرا شده و برخی از آنها مانند کارگاه آموزش تک فرزندی، مسائل و چالشها و کارگاه جریان شناسی جمعیت و آمارهای جمعیتی هم اکنون در حال اجراست. این کارگاهها به صورت موضوعی در حوزههای فرزندآوری، خانواده شاد، تربیت فرزند، سواد رسانه، ازدوج و مهارتهای ارتباطی طراحی شده است.
سلیمی بیان کرد: بودجه بانوان برای اولین بار در دوره ششم شورای شهر تعریف شد و امسال توانستیم رقم بودجه را به ۳۴۰ میلیارد تومان برسانیم. سال گذشته این رقم، ۸۰ میلیارد تومان بود که این ما به التفاوت، جهش بزرگی برای خدمت به زنان و خانواده در مشهد است.
رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده همچنین به ایجاد ساختار متناظر با این کمیسیون در مدیریت شهری اشاره کرد و افزود: از ابتدای شکل گیری کمیسیون ویژه بانوان و خانواده در دوره ششم شورای شهر مشهد، به دنبال راه اندازی اداره کل بانوان و خانواده بودیم و پیگیریهای مختلفی انجام شده است. رایزنیهای مختلفی با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی داشتیم و امیدوارم بتوانیم هرچه زودتر ساختار «اداره کل بانوان» را در مشهد راه اندازی کنیم تا بتواند اعتبار ۳۴۰ میلیارد تومانی این حوزه را پیگیری و در راستای سیاستهای شورا و به منظور توسعه سخت افزاری و نرم افزاری حوزه بانوان هزینه کند.