رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد تمرکز بر حداکثر بهره‌وری منابع آبی موجود برای فضای سبز مشهد در سال ۱۴۰۴ تور مجازی فاز اول خط سه مترو مشهد | با ابر پروژه خط ۳ قطارشهری مشهد بیشتر آشنا شوید
سرخط خبرها

بزرگترین نیروگاه بیوگاز کشور تا سال آینده در مشهد به بهره‌برداری می‌رسد

  • کد خبر: ۱۷۴۳۷۵
  • ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۳
بزرگترین نیروگاه بیوگاز کشور تا سال آینده در مشهد به بهره‌برداری می‌رسد
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه بیوگاز کشور در مشهد طی سال آینده خبر داد.
علیرضا ظهیری
خبرنگار علیرضا ظهیری

به گزارش شهرآرانیوز، سایت شماره ۲ زززد مشهد واقع در جاده میامی یکی از محل‌های دفن زباله است و با توجه به اینکه گاز‌های تولیدشده در محل دفن زباله افزون‌بر آلودگی‌های محیطی، یکی از گاز‌های گلخانه‌ای محسوب می‌شود و این گاز‌ها اثرات مخرب زیست‌محیطی دارد، با ارتقای فناوری اکنون می‌توان نه تنها اثرات مخرب این گاز‌ها را گرفت بلکه می‌توان از رهگذر آن برق و انرژی پاک تولید کرد.

ازهمین‌رو در هفتم دی‌ماه سال گذشته پس از انجام مطالعات مربوط و با مشارکت بخش خصوصی، شهرداری مشهد فرایند ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه بیوگاز کشور را در سایت شماره ۲ مدیریت پسماند آغاز کرد و بنا به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد اکنون عملیات ساخت این نیروگاه ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و براساس برنامه زمان‌بندی تا خرداد سال دیگر این نیروگاه با تولید برق پاک، کمک‌کننده به تولید انرژی پاک در کشور خواهد بود.

مسعود رضوی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به اهمیت ساخت نیروگاه‌های بیوگاز در محل دفن زباله گفت: ساخت نیروگاه بیوگازسوز یک فرایند زیست‌محیطی است و در زمره انرژی‌های پاک قرار داد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه یکی از آلایندگی‌ها در شهر‌های بزرگ که سبب انتشار گاز متان می‌شود محل‌های دفن پسماندهاست، تصریح کرد: این گاز آلاینده جزو گاز‌های گلخانه‌ای است که اثرات مخربی روی محیط‌زیست می‌گذارد و سبب گرم شدن زمین می‌شود. به همین دلیل و در راستای اقدامات مثبت زیست‌محیطی، شهرداری مشهد عملیات ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه بیوگاز کشور را در دستور کار دارد.

وی افزود: زباله‌های دفن‌شده در محل‌های دفن زباله پس از گذشت حدود یک‌سال از زمان دفن، شروع به تولید گاز متان می‌کنند که با ساخت نیروگاه بیوگازسوز این گاز‌ها به‌وسیله دستگاه مکنده از محل‌ها و چاه‌های ایجاد شده از لندفیل گرفته می‌شود و خوراک موتور ژنراتور قرار می‌گیرد و به انرژی برق تبدیل می‌شود.

تزریق برق تولیدشده در نیروگاه بیوگاز به‌شبکه سراسری برق

رضوی ادامه داد: براساس قراردادی که بین شهرداری مشهد، وزارت نیرو و شرکت برق منطقه‌ای خراسان داریم قرار است برق تولیدی از نیروگاه بیوگازسوز شهرداری خریداری و به شبکه برق توزیع شود. وی با بیان اینکه عملیات ساخت نیروگاه بیوگازسوز مشهد از دی سال گذشته با برنامه زمان‌بندی هجده‌ماهه با مشارکت بخش خصوصی در سایت شماره ۲ مدیریت پسماند مشهد آغاز شد، اظهار کرد: ظرفیت اسمی این نیروگاه سه‌مگاوات در ساعت است و با شروع فعالیت دو مگاوات ساعت با دو دستگاه مولد به صورت برق تولید خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه براساس قرارداد امضاشده پنجاه هکتار از سایت دفن زباله مشهد در اختیار شرکت سرمایه‌گذار برای ساخت این نیروگاه قرار گرفته است، ادامه داد: در جریان ساخت این نیروگاه، مطالعات و طراحی چاه‌های بیوگاز در دست اقدام است و حدود هفتادحلقه چاه برای استحصال بیوگاز و بیش از ۵ هزارمتر خطوط جمع‌آوری و انتقال بیوگاز با ظرفیت استحصال ۱۵۰۰مترمکعب بیوگاز در ساعت پیش‌بینی شده است. وی گفت: طراحی سوله، ساختمان و تأسیسات جانبی و نقشه‌های اجرایی تهیه و همچنین زمین موردنظر آماده‌سازی و فنس‌کشی شده است. ترانس، تأسیسات برقی و عملیات نقشه‌برداری از سایت دفن زباله برای ساخت این نیروگاه انجام شده است.

پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی نیروگاه بیوگاز

رضوی بیان کرد: اکنون پیشرفت فیزیکی این نیروگاه ۱۵ درصد است و براساس برنامه زمان‌بندی این نیروگاه تا خرداد سال ۱۴۰۳ قرار است به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه در جریان ساخت این نیروگاه مطالعات اتصال برق تولیدشده به شبکه با همکاری شرکت توزیع برق مشهد انجام شده است و اکنون نیز برای اتصال برق به شبکه مراحل اخذ مجوز در حال انجام است، افزود: در این زمینه شرکت برق مشهد باید برای اتصال برق تولیدی به شبکه سراسری برق برابر هماهنگی‌های سال گذشته همکاری و همراهی لازم را داشته باشد که در این راستا اکنون مقداری با چالش روبه‌رو هستیم و امیدواریم شرکت برق هم در این زمینه همراهی کند.

وی تأکید کرد: با بهره برداری از این نیروگاه شاهد کاهش گاز‌های گلخانه‌ای و تبدیل گاز متان CH۴ به دی اکسید کربن CO۲ خواهیم بود.

رضوی گفت: ارزش فعلی این پروژه را می‌توان بالغ بر ۲۰۰ میلیارد‌تومان برآورد کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->