تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چگونه از سرماخوردگی در فصل تابستان در امان بمانیم؟

  • کد خبر: ۱۷۴۵۱۸
  • ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱
چگونه از سرماخوردگی در فصل تابستان در امان بمانیم؟
در این مطلب به بررسی چند راهکار ساده برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی در فصل تابستان پرداخته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، هر چند شاید متفاوت به نظر برسند؛ اما در واقع تفاوتی بین سرماخوردگی در تابستان و سرماخوردگی در زمستان وجود ندارد. هر دو سرماخوردگی ناشی از ویروس‌هایی هستند که می‌توانند منتشر شده و افراد را در هر هوایی مبتلا کنند. هر دو سرماخوردگی اغلب با زدن دست آلوده به بینی، دهان یا چشم‌ها منتقل می‌شوند و به این دلیل که هر دو ویروسی هستند هیچ‌کدام با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شوند.

بزرگ‌ترین تفاوت بین سرماخوردگی تابستانی و زمستانی در نحوهٔ واکنش ما به آنهاست. در زمستان ما طبیعتاً در تلاش برای خوب شدن و درمان سرماخوردگی تمایل داریم در خانه و زیر پتوی گرم‌ونرم بمانیم، درحالی‌که در تابستان دلمان می‌خواهد بیشتر بیرون باشیم و از هوای گرم و تابستانی استفاده کنیم.

از کجا بدانیم سرما خورده‌ایم یا دچار آلرژی شده‌ایم؟

سرماخوردگی در تابستان و آلرژی‌ها ویژگی‌های مشابهی دارند مثل آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی، خارش گلو و...، اما به‌طورکلی سرماخوردگی شامل علائم دیگری نیز می‌شود، مثل عرق‌کردن، تب و سرفه. اگر علائمتان بعد از دو هفته برطرف شوند پس نشانهٔ سرماخوردگی است که دوره‌اش را طی کرده است. اما علائم آلرژی معمولاً طولانی‌تر و مداوم‌اند.

علائم سرماخوردگی معمولاً در ابتدا خفیف‌اند، به‌مرور بدتر می‌شوند و سپس دوباره خفیف شده و برطرف می‌شوند.

شروع علائم در سرماخوردگی و آلرژی نیز متفاوت است. در سرماخوردگی شروع علائم می‌تواند در زمان‌های مختلفی رخ بدهد؛ اما در آلرژی معمولاً علائم به یکباره ظاهر می‌شوند.

اگر علائمتان با رفتن به ناحیه‌ای متفاوت بدتر شدند پس به‌احتمال زیاد آلرژی دارید، زیرا آلرژن‌ها و گیاهان حساسیت‌زا می‌توانند در هر منطقه‌ای به طرز محسوسی متفاوت باشند.

آیا ویروس‌ها و باکتری‌های کاملا مشابهی باعث سرماخوردگی در تابستان و زمستان می‌شوند؟
پاسخ منفی است. سرماخوردگی‌های زمستانی معمولاً ناشی از رینوویروس‌ها هستند و تقریباً ۲۰۰ نوع یا بیشتر رینوویروس وجود دارد. رینوویروس‌ها در هوای سرد بهتر دوام می‌آورند. اما سرماخوردگی‌های تابستانی معمولاً ناشی از یک انتروویروس‌اند که در روده زندگی می‌کند. انتروویروس علاوه بر علائم معمول سرماخوردگی، به دلیل اینکه در روده‌ها زندگی می‌کند می‌تواند موجب تهوع، استفراغ و گاهی راش‌های پوستی نیز بشود.

خوب است این را نیز بدانید که سرماخوردگی زمستانی ممکن است کوتاه و شدید باشد؛ اما انواع تابستانی دوست دارند برای مدت بیشتری باقی بمانند. علاوه بر این سرماخوردگی تابستانی عادت به تکرار دارد!

بهترین راه درمان سرماخوردگی تابستان چیست؟

طول مدت بیماری بستگی به سیستم ایمنی بدنتان دارد که آن نیز وابسته به مایعاتی است که می‌نوشید، غذا‌هایی که می‌خورید و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید. بسیاری از راهکار‌های سنتی درمان سرماخوردگی در زمستان برای درمان سرماخوردگی در تابستان نیز به کار می‌روند و با خیلی از آن‌ها آشنا هستید:

وقتی خورشید می‌درخشد و فعالیت‌های بیرون در فضای باز شما را وسوسه می‌کنند واقعاً سخت است که در خانه بمانید. اما بدن شما برای اینکه بتواند خودش را از دست ویروس‌ها نجات بدهد و التیام پیدا کند نیاز دارید به‌اندازه کافی استراحت کنید و بخوابید. شما نباید فعالیت بدنی زیادی انجام دهید؛ چون سیستم ایمنی‌تان دچار چالش خواهد شد و نمی‌تواند با عوامل بیماری‌زایی که مهمان ناخوانده بدنتان هستند خوب مبارزه کند.

آب زیاد بنوشید و غذا‌های مقوی بخورید؛ نوشیدن آب زیاد کمک می‌کند بدنتان دهیدراته نشود. آب‌پرتقال می‌تواند بسیار مفید باشد؛ زیرا ویتامین c قابل‌توجهی دارد. نوشیدنی‌های گرم مثل چای نیز می‌توانند تسکین‌دهنده باشند و علائم را تخفیف بدهند. از نوشیدن قهوه و نوشابه‌های انرژی‌زا خودداری کنید و به میزان زیاد ویتامین و املاح به بدنتان برسانید. میوه و سبزی تازه حاوی مواد مغذی مثل زینک و آهن و ویتامین c زیاد بخورید.

دست‌هایتان را تمیز نگه دارید؛ زیرا میکروب‌ها معمولاً مستقیم یا غیرمستقیم از افراد مبتلا به افراد سالم و از طریق دست منتقل می‌شود و بزرگ‌ترین دفاع شما رعایت بهداشت دست‌هایتان است. یعنی شما باید مکرراً و چندین بار طی روز دست‌ها را با آب گرم و صابون خوب بشویید. اگر دسترسی به آب و صابون ندارید حتماً از ضدعفونی‌کننده دست استفاده کنید.

مدتی از روز در فضای باز باشید؛ مطمئناً قرار نیست به جا‌های شلوغ بروید یا با فعالیت‌های زیاد خودتان را خسته کنید؛ اما واقعیت این است که احتمال ابتلا به سرماخوردگی در تابستان در فضای بسته داخل بیشتر است. محیط بسته و کولر و پنکه احتمال انتشار ویروس‌ها را بیشتر می‌کنند و در نهایت با اینکه تابستان است؛ ولی به سرماخوردگی دچار خواهید شد. پس توصیه می‌کنیم مدت‌زمان کوتاهی را در فضای باز و زیر نور خورشید باشید؛ چون برایتان واقعاً مفید است و پرتو‌های فرابنفش خورشید می‌توانند ویروس‌های سرماخوردگی را از بین ببرند.

دم‌نوش گیاهی مصرف کنید؛ گیاهان مستقیماً سرماخوردگی را از بین نمی‌برند؛ اما طبق یافته‌های علمی دم‌نوش‌های گیاهی می‌توانند سیستم ایمنی‌تان را تقویت کرده و به بدنتان کمک کنند با سرماخوردگی بهتر بجنگد. ریشه شیرین‌بیان، دم‌نوش زنجبیل و سیر و چای بابونه و پونه گزینه‌های خوبی هستند.

درمان علائم؛ هر چند درمان خاصی برای علائم سرماخوردگی وجود ندارد؛ اما برخی از دارو‌های بدون نسخه می‌توانند در تسکین علائم به شما کمک کنند، مثل استامینوفن برای تب، اسپری‌های ضد احتقان بینی و شربت‌های سرفه.

منبع: تبیان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->