به گزارش شهرآرانیوز، مدیر مرکز آپا (آگاهیرسانی، پشتیبانی و امداد) در دانشگاه رازی کرمانشاه از موفقیت متخصصان این مرکز در راهاندازی یک سامانه خبر داد که بهصورت خودکار درگاههای پرداخت بانکی جعلی (فیشینگ) را کشف میکند.
دکتر محمدسعید جهانگیری گفت: از چندسال پیش، مرکز آپا در دانشگاه رازی کرمانشاه برنامهای را در دستور کار قرار داد که طی آن سامانهای را راه بیندازد که بتواند درگاههای پرداخت بانکی جعلی را کشف و شناسایی کند.
وی با بیان اینکه این تلاشها پس از چند سال به ثمر نشسته است ادامه داد: از آنجا که سرورهای پشتیبانی این سایتهای کلاهبرداری در خارج از کشور هستند، با بهره گرفتن از اطلاعات سرورها و نشانیهای درگاههای پرداخت بانکی و به کمک هوش مصنوعی میتوانیم شناساییشان کنیم.
مدیر مرکز آپا افزود: زمانی که فرد به یک نشانی اینترنتی میرود و از او میخواهند با وارد شدن به یک درگاه بانکی مبلغی را برای دریافت خدمات پرداخت کند، میتواند نشانی آن صفحه را وارد سامانه ما کند تا متوجه شود که درگاه جعلی است یا واقعی.
وی خاطرنشان کرد: سامانه فیشینگیاب سامانهای است که توسط مرکز آپا دانشگاه رازی راهاندازی شده و افرادی که به جعلی بودن یک درگاه اینترنتی مشکوک هستند میتوانند با وارد کردن آدرس آن در این سامانه، استعلام بگیرند و متوجه جعلی بودن و یا نبودن آن شوند.
وی یادآور شد: با مسدود شدن این درگاههای جعلی، آنها دیگر امکان این را نخواهند داشت که از سایر افراد کلاهبرداری کنند، مگر افرادی که از فیلترشکن استفاده میکنند.
جهانگیری به مردم توصیه کرد که هرگز حین روشن بودن فیلترشکن از درگاههای پرداخت بانکی استفاده نکنند.
منبع: ایسنا