آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

استقبال بالا برای تحصیل در هنرستان‌ها منجر به کمبود ظرفیت‌ شده است

  • کد خبر: ۱۷۴۷۵۰
  • ۲۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
استقبال بالا برای تحصیل در هنرستان‌ها منجر به کمبود ظرفیت‌ شده است
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با بیان علت توقف برخی رشته‌های هنرستانی گفت: برای همه رشته‌های هنرستانی که حذف یا متوقف شده‌اند، رشته جایگزین معرفی کرده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد جلب اعتماد صنایع برای تجاری‌سازی محصولات تولیدی هنرستان‌ها و برنامه ریزی برای تبدیل این فعالیت‌ها به شغل دانش آموزان در آینده، توضیح داد: لزوما قرار نیست به تجاری‌سازی برسیم؛ در واقع می‌توانیم با برنامه ریزی‌هایی که انجام می‌دهیم زمینه خوداشتغالی را برای دانش آموزان فراهم کنیم.  

معاون آموزش متوسطه در ادامه تصریح کرد: ما می‌خواهیم دانش آموز هنرستانی و فنی و حرفه‌ای بداند چطور باید از مهارتی که به دست آورده، کسب و کاری را راه اندازی کند تا زمینه خوداشتغالی برای او و در گام بعد کارآفرینی برای سایر افراد را فراهم آورد.  

کاظمی با بیان اینکه ارتباط آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با بازار کار و صاحبان صنایع باید به شکل جدی‌تری دنبال شود، اظهار کرد: این افراد به هر حال باید به سمت محصولات دانش آموزی نیز بیایند و از خلاقیت و توانی که در این بخش وجود دارد، استفاده کنند. ایده و تولیدات دانش آموزی گاهی زمینه تجاری‌سازی دارد، اما ابتدا باید تعامل بین حوزه آموزش و صنعت به خوبی شکل بگیرد سپس به فکر تجاری‌سازی محصولات باشیم.  

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص نگاه خانواده‌ها به تحصیل دانش آموزانشان در هنرستان‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای عنوان کرد: شاید در نگاه عموم این مسئله وجود داشته باشد که نسبت به تحصیل در هنرستان‌ها از سوی خانواده‌ها و دانش آموزان استقبال و میل چندانی وجود ندارد، در حالی که سال گذشته آنقدر استقبال برای تحصیل در هنرستان‌ها و رشته‌های فنی و حرفه‌ای بالا بود که با چالش کمبود ظرفیت هم مواجه شدیم.

او بیان کرد: اقبال از تحصیل در هنرستان‌ها بیشتر از ظرفیت موجود است بخصوص در برخی رشته‌ها این نکته چشمگیرتر هم هست به صورتی که سال قبل حتی ظرفیت پذیرش و ثبت نام در برخی رشته‌های پرطرفدار هنرستانی را نداشتیم. ما با برنامه ریزی توسعه آموزشی می‌خواهیم نیاز‌ها و مطالبات دانش آموزان و صنایع را بیش از پیش برآورده کنیم.  

به گفته معاون آموزش متوسطه تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه‌ای اصلا ربطی به تربیت کارگر ندارد؛ تربیت تکنسین و کمک تکنسین در هنرستان‌ها اتفاق می‌افتد که نیاز بازار کار است. او در این خصوص تصریح کرد: همه مشاغل نیاز به تحصیلات عالیه ندارد. خیلی از مشاغل مورد نیاز در بازار کار فقط تکنسین یا کمک تکنسین لازم دارد. در برخی مشاغل حتی به کمتر از کمک تکنسین و در واقع در قالب نیروی کارگر نیازمندیم.  

عضو شورای عالی آموزش و پرورش افزود: از آنجایی که خروجی و فارغ التحصیلان هنرستان‌ها وارد دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌شوند، جلساتی داشتیم تا زمینه بازنگری در رشته‌های آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای هم در آینده محقق شود تا این رشته‌ها بیش از گذشته توسعه پیدا کنند.  

کاظمی در مورد توقف برخی رشته‌های هنرستانی و علت این موضوع توضیح داد: دلیل اصلی این توقف مورد نیاز نبودن برخی رشته‌ها در بازار کار است؛ بازار کار بعضی از رشته‌ها اصلا از بین رفته است. در مورد برخی رشته‌ها این توقف به صورت محلی رخ داده، اما بعضی از آن‌ها را به صورتی کشوری متوقف کرده ایم.  

معاون وزیر ادامه داد: برخی از رشته‌های متوقف شده در زمینه خدمات، صنعت و… هستند البته برای همه رشته‌های هنرستانی که حذف و یا متوقف شده‌اند رشته جایگزین معرفی کرده ایم؛ به عنوان نمونه رشته‌ای از کاردانش که جزئی از یک رشته کلی است حذف شده و ما به ازای آن رشته‌ای دیگر که مناسب با نیاز بازار کار است تعریف کرده ایم. بخشی از رشته‌های مهارتی زیرگروه مکانیک خودرو یا تاسیسات وجود داشت که متوقف و حذف شدند و ما به ازای آن رشته تاسیستان مکانیکی یا الکتروتکنیک فنی و حرفه‌ای تعریف کرده‌ایم یا در زیرگروه کاردانش و رشته کامپیوتر، رشته شبکه و نرم‌افزار را تجمیع کرده و در قالب رشته شبکه و نرم‌افزار فنی و حرفه‌ای ارائه و دانش آموز پذیرش می‌شود.  

کاظمی در پاسخ به این سوال که اگر به رشته‌های حذف یا متوقف شده نیاز داشته باشیم، امکان احیای آن وجود دارد؟ بیان کرد: اگر نیاز پیدا کنیم قطعا احیا می‌شوند.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->