پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟ پیش‌بینی بورس برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات نمودار رشد پیک تقاضای برق نزولی شد تصویب لایحه جدید آمریکا صعود دیگری در قیمت رمزارزها را رقم زد بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند
سرخط خبرها

سهم مشهد از گردشگری سلامت ۵ درصد است | آمار پذیرش گردشگران سلامت در ۱۲ هزار مطب پزشکی جایی ثبت نمی‌شود

  • کد خبر: ۱۷۵۴۸۷
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱
سهم مشهد از گردشگری سلامت ۵ درصد است | آمار پذیرش گردشگران سلامت در ۱۲ هزار مطب پزشکی جایی ثبت نمی‌شود
در بخشی از پنجمین نشست «یک شهر تجربه» به بررسی گزارش «آمار عجیب و غریب گردشگری سلامت» در شهرآرا و پاسخ به سؤالات مطرح شده در این گزارش پرداخته شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و یک تیر ماه بود که شهرآرا در گزارشی با عنوان «آمار عجیب‌و غریب گردشگری سلامت» به بررسی اعداد و ارقام اعلام شده در این حوزه پرداخت و با انتقاد از نبود آمار دقیق، چند سؤال اساسی را دراین باره مطرح کرد. بازخورد این گزارش باعث شد که بخشی از پنجمین نشست «یک شهر تجربه» با موضوع فرصت‌ها و ضرورت‌های اقتصاد گردشگری و قانون درآمد‌های پایدار به بررسی این گزارش و گفت وگوی دوسویه داوود خوش شکن، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ملیحه فلاح، خبرنگار روزنامه شهرآرا، تعلق گیرد.

در این نشست خبرنگار شهرآرا به عنوان تهیه کننده این گزارش علاوه بر ارائه خلاصه‌ای از مطلب چاپ شده در روزنامه، این سؤال را مطرح کرد که آیا باتوجه به آمار اعلام شده از ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت به کشور در سال ۱۴۰۱ و از سوی دیگر ثبت حضور حدود ۶۵ هزار گردشگر سلامت در مشهد، سهم شهر ما از گردشگران کشور فقط ۵.۴ درصد بوده است؟

فلاح همچنین با اشاره به وجود مشکلات آماری در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی به گره‌های مطرح شده در آمار اعلام شده در این حوزه پرداخت و این پرسش ‎ها را اضافه کرد که چرا با وجود ظرفیت‌های مشهد در حوزه سلامت، جذب گردشگر در این زمینه کم است، چرا آمار و ارقام اعلام شده از درآمد‌های ثبت شده در این حوزه با یکدیگر همخوانی ندارد، چه راهکاری برای حقیقی شدن آمار وجود دارد و تا چه زمانی این نقص در آمار وجود خواهد داشت؟

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ، ابتدا با تأیید صحت سهم ۵ درصدی مشهد از گردشگر سلامت در کشور، تأکید کرد: بله، ۵ درصد آورده ما از کل سهم کشور است. اما اگر بخواهیم برآورد درستی داشته باشیم، درحقیقت بیش از ۱۰ درصد است. چون در مشهد خیلی بیشتر از گردشگران سلامتی که اطلاعاتشان ثبت می‌شود، بیمارانی هستند که اطلاعاتشان ثبت نشده است.

خوش شکن افزود: هم سهم کشورمان از درآمد گردشگری منطقه کم است و هم سهم مشهد از درآمد کشور. اما این براساس سامانه‌هایی است که فعلا داریم، وگرنه سهم واقعی ما در حوزه گردشگری سلامت بیشتر از این است. اکنون در حال طراحی سامانه‌ای هستیم که همه اطلاعات در آن ثبت شود.

او ادامه داد: اکنون ۱۲ هزار مطب پزشک در مشهد وجود دارد که آمار گردشگرانی که برای درمان به آن‌ها مراجعه می‌کنند، در هیچ کجا ثبت نمی‌شود. اکنون در حال طراحی سامانه‌ای هستیم باعنوان سامانه جامع الکترونیک گردشگری سلامت کشور که هر بیمار خارجی وارد می‌شود باید کد پاسپورتش ثبت شود و پزشکان نیز فعالیت خود را در آن ثبت کنند.

نبود هم افزایی، دلیل سهم اندک در گردشگری سلامت

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در پاسخ به این سؤال که با وجود ظرفیت موجود در مشهد، دلیل سهم ۵ درصدی ما از گردشگران سلامت کشور چیست؟ گفت: دلیلش نبود هم افزایی و هم گرایی بین دستگاه‌های متولی از استانداری و شهرداری تا گردشگری، علوم پزشکی و... است. همچنین در گردشگری سلامت قوانین و مقررات ما با یکدیگر چفت وبست ندارد.

خوش شکن افزود: همچنین معرفی نشدن این ظرفیت‌ها دلیل دیگر این ماجراست. اکنون درآمد یک بیمارستان در کشور ترکیه ۱۰ برابر کل کشور ایران در حوزه گردشگری سلامت است. به عنوان مثال آن‌ها با جذب ۱۵۰ نفر نیروی انسانی، به طور دائم با همه نقاط دنیا در ارتباط هستند و مرتب پکیج‌های درمانی شان را معرفی می‌کنند. از سوی دیگر همه چیز با هم هماهنگ است از گرفتن پرواز تا اسکان، ویزا و...، ولی ما برای جذب یک بیمار از افغانستان برای عمل قلب که یکی از بهترین پکیج‌ها در گردشگری سلامت است، بیمار برای گرفتن ویزا بیست روز معطل می‌شود.

او با تأکید براینکه همین سهم نیز با دستان بسته حوزه درمان به دست آمده است، گفت: مشکل فیلترینگ و دسترسی محدود برای پیگیری بعد از ارائه خدمت به بیمار، یکی دیگر از این موارد است که برای برطرف شدنش رایزنی‌هایی با معاون وزیر ارتباطات داشتیم.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به تلاش برای سامان دهی لیدر‌ها یا همان دلالان حوزه سلامت اظهار کرد: اکنون ۶ هزار لیدر در مشهد هستند که خیلی از این افراد حتی حضورشان در کشور غیرقانونی است و گاهی از حوزه اختیارات ما خارج است.

به گفته خوش شکن همچنین بسیاری از بیمارانی که به کشور ما مراجعه می‌کنند به دلیل نداشتن پرواز‌ها و خطوط هوایی مستقیم به پایتخت می‌روند.

او با اشاره به اینکه ارزآوری حوزه اقتصاد گردشگری سلامت فقط به جیب دولت نمی‌رود، افزود: ارزآوری این حوزه نه فقط به جیب دولت و نه فقط به جیب پزشک می‌رود، بلکه در بخش‌های مختلف خصوصی گردش دارد. در همین حوزه درمان نیز بخش زیادی از درآمد این حوزه به بخش خصوصی می‌رود، مثلا از حدود ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد شاید فقط ۷۰ میلیارد تومان به بیمارستان‌های دولتی برسد.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امیدواریم با راه اندازی این سامانه به آمار واقعی دست یابیم و با هم افزایی همه جانبه، موفق به افزایش درآمد و جذب گردشگر بیشتر شویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->