بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

خطرکاهش وزن در سالمندی

  • کد خبر: ۱۷۵۹۵
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷
خطرکاهش وزن در سالمندی
دکتر محسن نعمتی متخصص تغذیه
لاغر شدن و از دست دادن وزن در دوران جوانی برای خیلی‌ها اتفاق خوبی محسوب می‌شود، اما در دوره میان سالی ازدست دادن وزن و لاغر شدن به هیچ وجه موضوع خوبی نیست. این اتفاق با افزایش بیشتر سن خطرناک‌تر هم می‌شود؛ بنابراین سالمندی دوره حساس تری می‌شود و سالمند باید مدام زیرنظر پزشک و کارشناس تغذیه مراقب سلامت خود باشد.
کاهش وزن در دوره سالمندی دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد، چراکه با آغاز فرایند سالمندی برخی اتفاق‌ها به طور طبیعی در بدن شکل می‌گیرد که نتیجه آن کاهش وزن بیشتر سالمند و از دست دادن ماهیچه‌ها و عضلات است، نظیر کاهش ترشح برخی از هورمون‌ها که میزان آن در مردان و زنان نرخ متفاوتی دارد. همچنین کاهش سرعت سوخت و ساز بدن که سبب می‌شود فرد مسن کمتر از گذشته غذا مصرف کند. در ضمن، میزان ترشح هورمونی که به حس سیری منجر می‌شود نیز در سنین بالا افزایش پیدا می‌کند و این خود دلیلی برای کاهش اشتهاست.
افزون بر این، در سالمندی به طور معمول حس بویایی و چشایی فرد ضعیف‌تر می‌شود و فرد تصور می‌کند غذا‌ها دیگر مانند قبل خوش طعم و خوش بو نیستند، از این رو رغبت برای خوردن غذا‌هایی که حتی از قبل هم مورد علاقه سالمند بوده است، کم و کمتر می‌شود. داشتن دندان‌هایی مناسب و خوب برای جویدن و هضم خوب، یک شرط است، ازاین رو وقتی دندان‌ها خراب باشند یا فرد سالمند بی دندان باشد، طبیعی است که محدودیتی در غذا خوردن ایجاد شود و فرد میلش به غذا کمتر شود؛ بنابراین رسیدگی به وضعیت سلامت دندان‌ها در سالمندان یک ضرورت است.
همچنین بروز بیماری‌هایی مانند انواع سرطان‌ها یا سکته هم می‌تواند مشکل و محدودیتی در بلعیدن غذا ایجاد کند. سالمند باید برای پیشگیری از اتفاقاتی نظیر خفگی یا التهاب شش‌ها رژیم غذایی ویژه‌ای بگیرد تا خطر کمتری سلامتی اش را تهدید کند. کم تحرکی و بی تحرکی هم که این روز‌ها سلامتی همه را تهدید می‌کند در سالمندی شدت بیشتری می‌گیرد و سبب می‌شود تا فرد کمتر گرسنه شود و تمایل کمتری به صرف غذا داشته باشد. درحالی که تحرک بدنی و ورزش‌های سبک روزانه می‌تواند از جهات مختلف سلامتی فرد سالمند را تضمین کند و حتی از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی یا سکته در این سنین بکاهد.
یکی دیگر از مشکلاتی که نه تنها در سالمندان دیده می‌شود، جوانان هم درگیر آن هستند، کمبود روی است. منابع غنی روی شامل گوشت و سبزیجات می‌شود که بیشتر افراد سالمند به دلیل نداشتن دندان از خوردن آن خودداری می‌کنند. مشکلات روحی و روانی نظیر افسردگی و تنهایی را هم باید به دیگر مشکلات سالمندان برای کاهش تمایل به غذا اضافه کرد. به سالمندان و خانواده‌های آن‌ها توصیه می‌کنیم تا جایی که امکان دارد فرد سالمند را در جمع خودشان مشارکت بدهند. همچنین توصیه می‌کنیم به جای مصرف وعده‌های غذایی سنگین، از وعده‌های غذایی کمتر و سبک‌تر و بیشتری استفاده کنند. از مصرف غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی هم که سرشار از شکر و چربی هستند باید به شدت پرهیز شود. اگر بیماری خاصی مانند فشارخون و دیابت هم دارند، بهتر است که حتما از یک متخصص تغذیه برای این منظور کمک بگیرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->