ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد
سرخط خبرها

افزایش ۲ برابری زوال عقل و آلزایمر به دلیل همه‌گیری کرونا

  • کد خبر: ۱۷۶۶۴۷
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
افزایش ۲ برابری زوال عقل و آلزایمر به دلیل همه‌گیری کرونا
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران گفت: دوران همه گیری کرونا ابتلا به دمانس (زوال عقل و آلزایمر) را ۲ برابر افزایش داد و سن ابتلا به این بیماری در کشور به ۴۰ سال رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز معصومه صالحی در خصوص تاثیر کرونا بر زوال عقل و آلزایمر، اظهار کرد: دوران همه گیری کرونا که با استرس‌ها و اضطراب‌های زیادی همراه بود به سیستم عصبی مغز آسیب فراوانی وارد کرد و علی رغم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی، منجر به کاهش ارتباطات اجتماعی شد و ماحصل این موارد ابتلای زودهنگام برخی از افراد به دمانس (روند تدریجی زوال عقل و شروع ابتلا به آلزایمر) شد.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، کرونا، یک درصد به شمار مبتلایان به دمانس افزود و اکنون بیش از ۵۰ میلیون نفر به این بیماری دچار هستند.

زوال عقل، دمانس یا خِرَدسودگی در پزشکی و روان‌پزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرایند‌های روانی و زوال عصبی پیشرونده بوده که با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است، شایع‌ترین نوع آن، زوال عقل سالخوردگی یا بیماری آلزایمر است.

کاهش سن ابتلا به دمانس

صالحی با بیان اینکه سن ابتلا به دمانس در کشور بسیار پایین آمده است، تصریح کرد: تشخیص زودهنگام و انجام تست آلزایمر می‌تواند روند پیشروی ابتلا به دمانس را در مبتلایان کاهش دهد و با انجام برنامه‌های مداخله گرایانه از افزایش آن جلوگیری کرد.

بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال می‌یابد، اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلای ژنتیک، کاهش زیادی خواهد داشت.

به گفته رئیس انجمن آلزایمر ایران، دمانس یا اختلال شناخت و حافظه طی روندی آهسته و تدریجی، عملکرد‌های عالی مغز که دچار آسیب شده را از بین می‌برد و افت حافظه نشانه‌ای است که سبب مراجعه فرد به پزشک می‌شود و انجام برخی معاینات جسمانی، روانی و آزمایش‌هایی مانند سی تی اسکن، ام آر آی مغز، نوار مغزی، آزمایش مایع نخاع و یا آزمون‌های روانشناسی برای تشخیص این بیماری ضروری است.

صالحی افزود: اکنون حتی افراد زیر ۶۰ سال با مشکلاتی مانند فراموشی به انجمن آلزایمر ایران مراجعه می‌کنند که یکی از علت‌های مهم آن، کرونا است، این بیماری با کاهش ارتباطات اجتماعی، استرس و اضطراب بر سیستم اعصاب محیطی و مرکزی تاثیر نامطلوب داشته و سبب افزایش افسردگی شده است.

افزایش ۲ برابری شمار مبتلایان به دمانس در سایه کرونا

به گفته صالحی، بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال می‌یابد، اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلای ژنتیک، کاهش زیادی خواهد داشت و در برخی از انواع دمانس درصد انتقال از طریق ژن کمی افزایش بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، وجود اختلال در گروه بسیاری از افرادی که با علائم دمانس (اختلال شناخت و حافظه) زندگی می‌کنند، دیر تشخیص داده می‌شود که این مسئله موجب تاثیر قابل ملاحظه در درمان می‌شود و فاصله درمانی زمان از دست رفته را ایجاد می‌کند و متعاقب دسترسی این افراد به اطلاعات، درمان و مراقبت، خدمات حمایتی محدود بوده و مشکلات عدیده‌ای را برای همه افراد درگیر از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر گرفته تا خانواده‌ها، مراقبین، جوامع و سیستم‌های سلامت و بهداشت ایجاد می‌کند.

صالحی توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا به دمانس باید افراد از رژیم غذایی سالم پیروی کرده و انجام فعالیت بدنی مناسب و ورزش را در برنامه روزانه خود مدنظر قرار داده و ارتباطات اجتماعی خود را گسترش داده و در فعالیت گروهی مشارکت داشته باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->