افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ۲ برابری زوال عقل و آلزایمر به دلیل همه‌گیری کرونا

  • کد خبر: ۱۷۶۶۴۷
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
افزایش ۲ برابری زوال عقل و آلزایمر به دلیل همه‌گیری کرونا
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران گفت: دوران همه گیری کرونا ابتلا به دمانس (زوال عقل و آلزایمر) را ۲ برابر افزایش داد و سن ابتلا به این بیماری در کشور به ۴۰ سال رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز معصومه صالحی در خصوص تاثیر کرونا بر زوال عقل و آلزایمر، اظهار کرد: دوران همه گیری کرونا که با استرس‌ها و اضطراب‌های زیادی همراه بود به سیستم عصبی مغز آسیب فراوانی وارد کرد و علی رغم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی، منجر به کاهش ارتباطات اجتماعی شد و ماحصل این موارد ابتلای زودهنگام برخی از افراد به دمانس (روند تدریجی زوال عقل و شروع ابتلا به آلزایمر) شد.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، کرونا، یک درصد به شمار مبتلایان به دمانس افزود و اکنون بیش از ۵۰ میلیون نفر به این بیماری دچار هستند.

زوال عقل، دمانس یا خِرَدسودگی در پزشکی و روان‌پزشکی، اختلال مزمن و گاهی حاد فرایند‌های روانی و زوال عصبی پیشرونده بوده که با تغییر شخصیت و موقعیت‌ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است، شایع‌ترین نوع آن، زوال عقل سالخوردگی یا بیماری آلزایمر است.

کاهش سن ابتلا به دمانس

صالحی با بیان اینکه سن ابتلا به دمانس در کشور بسیار پایین آمده است، تصریح کرد: تشخیص زودهنگام و انجام تست آلزایمر می‌تواند روند پیشروی ابتلا به دمانس را در مبتلایان کاهش دهد و با انجام برنامه‌های مداخله گرایانه از افزایش آن جلوگیری کرد.

بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال می‌یابد، اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلای ژنتیک، کاهش زیادی خواهد داشت.

به گفته رئیس انجمن آلزایمر ایران، دمانس یا اختلال شناخت و حافظه طی روندی آهسته و تدریجی، عملکرد‌های عالی مغز که دچار آسیب شده را از بین می‌برد و افت حافظه نشانه‌ای است که سبب مراجعه فرد به پزشک می‌شود و انجام برخی معاینات جسمانی، روانی و آزمایش‌هایی مانند سی تی اسکن، ام آر آی مغز، نوار مغزی، آزمایش مایع نخاع و یا آزمون‌های روانشناسی برای تشخیص این بیماری ضروری است.

صالحی افزود: اکنون حتی افراد زیر ۶۰ سال با مشکلاتی مانند فراموشی به انجمن آلزایمر ایران مراجعه می‌کنند که یکی از علت‌های مهم آن، کرونا است، این بیماری با کاهش ارتباطات اجتماعی، استرس و اضطراب بر سیستم اعصاب محیطی و مرکزی تاثیر نامطلوب داشته و سبب افزایش افسردگی شده است.

افزایش ۲ برابری شمار مبتلایان به دمانس در سایه کرونا

به گفته صالحی، بیماری آلزایمر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از طریق ژن انتقال می‌یابد، اما با پیشگیری از زمان جوانی درصد ابتلای ژنتیک، کاهش زیادی خواهد داشت و در برخی از انواع دمانس درصد انتقال از طریق ژن کمی افزایش بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، وجود اختلال در گروه بسیاری از افرادی که با علائم دمانس (اختلال شناخت و حافظه) زندگی می‌کنند، دیر تشخیص داده می‌شود که این مسئله موجب تاثیر قابل ملاحظه در درمان می‌شود و فاصله درمانی زمان از دست رفته را ایجاد می‌کند و متعاقب دسترسی این افراد به اطلاعات، درمان و مراقبت، خدمات حمایتی محدود بوده و مشکلات عدیده‌ای را برای همه افراد درگیر از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر گرفته تا خانواده‌ها، مراقبین، جوامع و سیستم‌های سلامت و بهداشت ایجاد می‌کند.

صالحی توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا به دمانس باید افراد از رژیم غذایی سالم پیروی کرده و انجام فعالیت بدنی مناسب و ورزش را در برنامه روزانه خود مدنظر قرار داده و ارتباطات اجتماعی خود را گسترش داده و در فعالیت گروهی مشارکت داشته باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->