در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کفیر + طرز تهیه

  • کد خبر: ۱۷۶۷۵۸
  • ۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کفیر + طرز تهیه
کِفیر نوعی نوشیدنی و شبیه به دوغ محلی است. در این مطلب شما را با چیستی کفیر، خواص و طرز تهیه آن آشنا می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، کِفیر یک نوع نوشیدنی است که از تخمیر شیر با دانه‌های کفیر به دست می‌آید. سرمنشا این نوشیدنی دلپذیر که از فرآورده‌های شیر محسوب می‌شود، به قفقاز باز می‌گردد.

نام کفیر از کلمه “کیف – kief” به معنی  لذت‌بردن گرفته شده است و دلیل این نام‌گذاری، حس‌ سرزندگی بعد از نوشیدن آن است. این نوشیدنی گوارا و لطیف و خوشمزه از قارچ کفیر به دست می‌آید.

قارچ کفیر

کفیر نوشیدنی با خواص شگفت انگیز + طرز تهیه

قارچ کفیر حالت ژله مانند دارد و دارای انواع باکتری‌های مفید است، که شیر را تخمیر و به ماست تبدیل می‌کند.

قارچ کفیر را به دو صورت تازه و خشک نگهداری می‌کنند. قارچ تازه را داخل شیر و در دمای اتاق و قارچ خشک را همراه با شیر و در یخچال نگه داری می‌کنند.و در این حالت قارچ به رشد خود ادامه می‌دهد و حجیم تر می‌شود. کفیر با کیفیت را از قارچ زنده تولید می‌کنند.

نکاتی درباره نگهداری قارچ کفیر

از قارچ کفیر در دمای پایین‌تر از ۳۲ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید زیرا قارچ در دمای بالاتر از آن تجزیه شده و از بین خواهد رفت.

قارچ را دور از تابش نور نگه داری کنید.

قارچ کفیر را در ظروف فلزی نگهداری نکنید. بهترین ظرف برای نگهداری این قارچ ظروف شیشه‌ای، سفالی و چینی بدون لعاب است.

چگونه کفیر را در منزل درست کنیم؟

کفیر نوشیدنی با خواص شگفت انگیز + طرز تهیه

در مرحله اول نوع شیری که می‌خواهید انتخاب کنید بسیار مهم است چون زمان و دمای تخمیر با توجه به نوع شیر متفاوت است. می‌توانید از شیر گاو، گوسفند، بز و ... استفاده کنید.

یک قاشق سوپ خوری قارچ کفیر را درون یک ظرف شیشه‌ای بریزید.

۲ فنجان شیر را به ظرف شیشه‌ای اضافه کنید و آن را با یک حوله یا یک دستمال بپوشانید، اما درب آن را کاملا نبندید.چون در زمان فرآیند تبخیر گازهایی حاصل می‌شود که باید فضایی برای خروج آنها باشد.

ظرف شیشه‌ای را در دمای اتاق (۲۵ درجه سانتی گراد) قرار دهید تا به مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت تخمیر صورت گیرد.

از صافی برای جدا کردن دانه‌های کفیر از شیر استفاده کنید.

اکنون نوشیدنی شما آماده است. بلافاصله می‌توانید آن را بنوشید یا اینکه می‌توانید آن را در یخچال (در دمای ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری کنید. نوشیدن شیر تهیه شده بعد از آن که در یخچال نگهداری می‌شود، مقدار لاکتوز را کاهش می‌دهد، که برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و افراد دیابتی بهتر است. طعم کفیر به شیر استفاده شده بستگی دارد، اما معمولا کمی ترش و خامه‌ای است.

نکته: حتما از شیر تازه استفاده کنید چون شیرهایی که قدیمی تر هستند دارای مواد نگهدارنده هستند که باعث از بین رفتن قارچ ها خواهند شد. شیر کم‌چرب ارگانیک بهترین گزینه است.

خواص کفیر

۱. بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

۲. بهبود سلامت روده: کفیر، افراد را در برابر عفونت روده که ناشی از انگل است محافظت می‌کند.

۳. هضم را بهبود می‌بخشد: کفیر می‌تواند به عنوان یک روش درمانی برای جلوگیری از یبوست استفاده شود و همچنین می‌تواند آنزیم‌های گوارشی را افزایش دهد.

۴.  برای افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند مفید است: فرآیند تخمیر در شیر کفیر، مقدار لاکتوز موجود در شیر را کاهش می‌دهد که هضم را آسان‌تر می‌کند. بنابراین، هضم شیر کفیر می‌تواند برای افرادی که به لاکتوز حسایت دارند، به خاطر لاکتوز پایین و پروبیوتیک‌های مفید آن، آسان‌تر باشد.

۵. مفید برای کاهش وزن و لاغری: کفیر کم‌چرب، سرشار از پروتئین و پروبیوتیک‌های مفید و کلسیم است و برای لاغری و کاهش وزن مفید است.

۶. به افراد دیابتی کمک می‌کند: این نوشیدنی سطح گلوکز خون را کاهش می‌دهد.

۷. بهبود سلامت دهان و دندان ها

۸. کفیر به مبارزه با سرطان کمک می‌کند: شیر کفیر رشد تومور را به تاخیر می‌اندازد و یا متوقف می‌کند.

۹-خواص کفیر برای پوست: کفیر با تنظیم باکتری‌های داخل دستگاه گوارش و کبد و با داشتن مواد معدنی نادری مانند بیوتین باعث سلامت و زیبایی پوست شما خواهد شد.

۱۰. دارویی مفید برای دوران قاعدگی: کفیر نوشیدنی مفیدی برای دوران قاعدگی است، این نوشیدنی باکتری‌های مضر را از بین می‌برد و بدن شما را سم زدایی می‌کند.

 احتیاط برای مصرف کفیر

مصرف کفیر ممکن است باعث اسهال و درد شکم شود. دقت داشته باشید که کفیر قبل از مصرف، بایستی به اندازه کافی تخمیر شده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->