دور جدید عرضه محصولات ایران خودرو از (۱۲ تیر ۱۴۰۴) ممنوعیت افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی (۸ تیر ۱۴۰۴) ترخیص یک میلیون تن کالای اساسی تنها ظرف ۱۲ روز جنگ تحمیلی بازار نفت در سایه اراده ایران صعود ایران به رتبه نهم تولید فولاد در جهان ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۸ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ تیر ۱۴۰۴) | کاهش قیمت‌ها ادامه یافت وزیر اقتصاد: صندوق بیمه جبران خسارت از جنگ تشکیل می‌شود طلا وارد کانال ۷ میلیون تومان شد | صعود دلار به کانال بالاتر هند هم مشتاق نفت ایران شد نرخ طلا حداقل تا ۱۰ روز آینده نوسان شدیدی نخواهد داشت | کاهش قیمت‌ها در محرم و صفر دور از انتظار است ریزش بورس شدیدتر شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۸ تیر ۱۴۰۴) اطلاعیه شرکت برق خراسان رضوی درخصوص گرم‌ترشدن هوا | درخواست همکاری از مردم برای کاهش مصرف برق زمان واریز کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد | افزایش مبلغ کالابرگ فروش فوری مدیران خودرو ویژه تیر ۱۴۰۴ آغاز شد + جدول و شرایط فروش افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد (۸ تیر ۱۴۰۴) بلیت قطار‌های اربعین از نیمه دوم تیرماه ۱۴۰۴ بدون افزایش قیمت به فروش می‌رسد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۸ تیر ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۵ هزار تومان مرز‌های هوایی ایران باز است | هیچ کشوری آسمان خود را به روی ایران نبسته است (۸ تیر ۱۴۰۴) اتحادیه طلا و جواهر: مردم معاملات سودجویی در روز‌های جنگ را اعلام کنند بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌ها در مشهد (۸ تیر ۱۴۰۴) نحوه پرداخت خسارت به خودرو‌های آسیب‌دیده از جنگ، از سوی شرکت‌های بیمه چگونه است؟ اجاره‌دادن خانه به اتباع غیرمجاز در مشهد ممنوع شد | ابطال پروانه‌کسب مشاوران املاک خاطی مشاوران املاک حق انعقاد قرارداد با اتباع غیرمجاز را ندارند قیمت جدید محصولات سایپا اعلام شد (۸ تیر ۱۴۰۴) + جدول تشکیل پرونده، ارزیابی و آواربرداری واحد‌های آسیب‌دیده از جنگ درحال انجام است ثبات در بازار طلا و  ارز | بورس در وضعیت قرمز ساعت کاری ساتنا به روال قبل بازگشت استاندار خراسان رضوی: صنعت خودرو و قطعه‌سازی باید موتور پیشران توسعه استان باشد
سرخط خبرها

آیا قیمت جهانی نفت به ۳۵ دلار خواهد رسید؟

  • کد خبر: ۱۷۶۸۲۵
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۷
آیا قیمت جهانی نفت به ۳۵ دلار خواهد رسید؟
یک مدیر سرمایه‌گذاری آمریکایی به تازگی پیش بینی کرده در صورت فروپاشی اتحاد اوپک پلاس، قیمت هر بشکه نفت به ۳۵ دلار سقوط خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، برای اوپک، بهترین زمان و بدترین زمان، بستگی به این دارد که از کدام عضو این گروه پرسیده می‌شود. با وجود درآمد نفتی بالایی که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و افزایش قیمت نفت حاصل شد، اعضای اوپک درآمدهای کاملا نابرابری از یک سبد کوچک شده، به دست آوردند. در حقیقت، این گروه به دلیل ضعیف شدن تقاضا برای نفت و عدم هماهنگی میان اعضای خود، تحت فشار شدیدی قرار دارد و بعضی از کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس در آینده نزدیک، در معرض فروپاشی قرار دارد.

بر اساس برخی معیارها، سال ۲۰۲۲، سال خوبی برای اوپک پلاس بود. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، درآمد اسمی اوپک پلاس به ۸۸۸ میلیارد دلار رسید که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۳ بود و ۵۴ درصد در مقایسه با سطح درآمد سال ۲۰۲۱، افزایش داشت و تنها اندکی بالاتر از مجموع درآمد سال ۲۰۱۴ بود که روند نزولی طولانی مدت قیمت نفت آغاز شد. با این حال، آمار واقعی چندان امیدوارکننده نیست. وقتی تورم در نظر گرفته می‌شود، قیمت‌ها در واقع یک پنجم در مقایسه با سال ۲۰۱۴ کاهش پیدا کرده است. با این حال، رشد نسبت به سال گذشته، ۴۳ درصد است که قابل ملاحظه است.

هر چند به نظر می‌رسد درآمدهای اوپک به مدد قیمت بالای نفت، در یک سیر صعودی پساکرونایی قرار دارد، آمار واقعی بشکه‌هایی که به فروش رفته است، به شکل نگران کننده ای اندک است. هر چند این میزان در سال گذشته افزایش یافت اما پایین سطح پیش از دوران پاندمی ماند و یکی از پایین‌ترین نرخ‌های سالانه از ابتدای قرن معاصر تاکنون بود. با در نظر گرفتن همه عوامل، درآمد سرانه واقعی صادرات در سال ۲۰۲۲، کمتر از سال ۲۰۰۹ است که طی آن، تولید ناخالص داخلی جهانی رشد منفی پیدا کرد و قیمت نفت اسمی ۴۰ درصد کاهش یافت.

اما اوپک به طور قابل درکی مضطرب است. پس از درآمدهای هنگفت زمان جنگ که سال گذشته حاصل شد، عربستان سعودی کاهش تولید عمیقی را برای بالا نگه داشتن قیمت نفت، اعمال کرده است اما افت بیشتر میزان بشکه‌هایی که تولید و فروخته شده اند، نتیجه منفی برای دولت سعودی داشته است.

صندوق بین‌المللی پول هفته گذشته با اشاره به کاهش تولیدی که این کشور در ماه‌های آوریل و ژوئن در راستای توافق اوپک پلاس اعلام کرد، پیش بینی خود از نرخ رشد اقتصاد عربستان سعودی را از ۳.۲ درصد، به ۱.۹ درصد تنزل داد. این کاهش، یک چرخش کامل برای عربستان سعودی است که در سال ۲۰۲۲، رکورددار سریع‌ترین نرخ رشد در میان اقتصادهای گروه بیست بود.

اما بار کاهش تولید و آسیب اقتصادی ناشی از آن، به شکل برابر میان اعضای اوپک پلاس، تقسیم نشده است. گِرِگ پریدی، مشاور شرکت اسپوت ران ادوایزری در میدل ایست آی گفت: روسیه کاملا تقلب کرده و از کاهش تولید عربستان سعودی بهره برداری کرده است.

اما واقعیت ناخوشایند این است که اوپک برای حفظ توانایی کنترل قیمت نفت، به روسیه نیاز دارد. ظرفیت بهره وری تعداد زیادی از اعضای اوپک دستخوش عوامل متعددی شامل جنگ، تحریم و سوءمدیریت شده است. اما تغییر قدرت از عربستان سعودی به سوی روسیه، به منزله دردسر بزرگ برای همبستگی و احتمالا دوام این گروه است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، پِر لکاندر از شرکت "کلین انرژی ترانزیشن" در مصاحبه اخیری به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: کاملا مطمئن است که اتحاد اوپک پلاس دچار فروپاشی می‌شود. اگر اوپک پلاس که در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از نفت جهان را کنترل می‌کند، دچار فروپاشی شود، قیمت نفت ممکن است تا رکود اندک ۳۵ دلار در هر بشکه سقوط کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->