کاهش قیمت خودرو‌های داخلی شدت یافت (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۹۷ میلیون تومان شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | سقوط ارز‌های دیجیتال هشدار مهم درباره خرید آنلاین طلا | از کدام پلتفرم فروش، آنلاین طلا بخریم؟ فروش فوری ۲ خودرو وارداتی ویژه دهه فجر از فردا (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) آغاز می‌شود + جدول و قیمت خودرو‌ها قیمت برنج سر به فلک کشید | وعده عرضه برنج ۵۰ هزار تومانی! پیش‌فروش سایپا ویژه دهه مبارک فجر از امروز دوشنبه (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات متقاضیان نهضت ملی مسکن منتظر باشند از شرکت‌های هرمی تا طلای آنلاین پیش‌فروش ایران‌خودرو با عرضه ۶ محصول ویژه بهمن ۱۴۰۳ + جدول و شرایط ثبت‌نام افزایش خریدوفروش آنلاین طلا، زنگ خطر خالی‌فروشی را به صدا درآورد | قمار طلا قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ چهارشنبه، ۱۷ بهمن‌ ۱۴۰۳، عرضه اولیه داریم | میزان نقدینگی مورد نیاز برای خرید «خیمن» چقدر است؟ پیش بینی سقوط بیت کوین تا ۷۶ هزار دلار | بازار رمزارز‌ها قرمزپوش شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) + نمای بازار معاون وزیر نیرو: برای تأمین آب شرب مشهد دچار زحمت شده‌ایم | وضعیت نابسامان سد دوستی قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | سبزی کیلویی ۲۰ هزار تومان پژو ۴۰۸x در ایران‌خودرو تولید خواهد شد + مشخصات فنی برگزاری چهارمین جلسه کمیته مزد امروز (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آغاز محاسبات سبد معیشت کارگران؟ متقاضیان دو خودرو سورن پلاس و پژو ۲۰۷ بخوانند رئیس شورای عالی استان‌ها: قانون مالیات بر ارزش افزوده در گمرک اجرایی شد خانی: توصیه‌های FATF از سال‌ها پیش در ایران به اجرا درآمده است میزان عیدی کارمندان دولت تعیین شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) استاندار خراسان رضوی: ایران و پاکستان به لحاظ اقتصادی مکمل یکدیگر هستند + ویدئو مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی اعلام کرد: بخشودگی جرائم مالیاتی به مناسبت دهه فجر ۱۴۰۳ افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین در ایران قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز مرغ، تخم‌مرغ، گوشت و دام سبک و سنگین (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ۱۳ تفاوت کفش ونس اصل و فیک که باید بشناسید! امکان تمدید و اصلاح پروانه‌های کسب از درگاه ملی مجوز‌ها
سرخط خبرها

نظارت‌گریزی بانک‌ها

  • کد خبر: ۱۷۷۰۶
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۳
نظارت‌گریزی بانک‌ها
مشکلات نظام بانکی کشور سبب تورم بالا و کاهش قدرت خرید شده است
حمید محمدیان - بسیاری از صاحب‌نظران اقتصادی و بانکی در کشور از اصلاح نظام بانکی به عنوان مادر اصلاحات اقتصادی یاد می‌کنند. این افراد معتقدند علت بسیاری از مشکلات پولی و مالی در کشور -مانند تورم، فساد مالی و رونق داشتن فعالیت‌های دلالی- به اشکالات موجود در ساختار نظام بانکی باز می‎گردد و براین باورند که اگر اصلاحات در نظام بانکی جامع و کامل انجام شود، بسیاری از مشکلات مالی و پولی در کشور حل خواهد شد.
معاون دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هم بازنگری در قوانین نظام بانکی را با توجه به ناکارآیی نظام بانکی ضروری می‌خواند و معتقد است که این مسئله سبب می‌شود کشور بتواند بهتر در مسیر توسعه گام بردارد.
موسی شهبازی غیاثی در سی‌امین نشست تخصصی «اقتصادنا» در محل ساختمان هیئت‌های اندیشه‌ورز حوزه علمیه خراسان، به کاهش ۱۸۲۷ برابری قدرت خرید پول داخلی و تورم ایجاد‌شده از سال ١٣۵١ تا ١٣٩۶ یعنی دوره پس از تصویب قانون بانکی مادر اشاره کرد و گفت: رشد بالای نقدینگی غیرمتناسب با رشد اقتصادی، ساختار ناکارآمد بانک مرکزی به عنوان سیاست‌گذار پولی کشور، اثربخشی پایین نظارت بانک مرکزی و نبود نظارت سیستمی، قوانین قدیمی، پراکنده و نامتناسب با نیاز‌های کشور، مدل‌های بانکداری ناقص و منحصر به الگوی بانکداری تجاری تنها برخی از چالش‌های جدی در عرصه بانکداری کشور است. او به چالش‌های مربوط به عملیات بانکی اشاره کرد و گفت: متناسب نبودن نیاز‌ها با سپرده‌ها و تسهیلات، نبود قواعد نظارتی و انتظام‌بخش در خصوص تخصیص منابع، ورود بانک‌ها به حوزه‌های سرمایه‌گذاری بدون زیرساخت مناسب نظارتی، اعطای تسهیلات به اشخاص مرتبط با بانک‌ها و شرکت‌های تابعه و وابسته و مطالبات غیرجاری بالا از مهم‌ترین آسیب‌های نظام بانکی ایران است. مشاور کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به چالش تعیین نرخ سود و شبهات شرعی مرتبط با آن افزود: یک دیدگاه این است که پرداخت سود واقعی با کیفیتی که در قانون و مقررات عملیات بانکی بدون ربا بیان شده است با چارچوب اسلامی قابلیت سازگاری و انطباق ندارد، چراکه اساس بانک بر نرخ بهره استوار است و از این‌رو هر نوع تلاش برای پرداخت نرخ سود حاصل از عملیات واقعی منجر به صوری شدن عملیات بانکی و نرخ سود خواهد شد. وی به توضیح دیدگاه دوم پرداخت و اظهار کرد: در این نظر، چالش‌ها و آسیب‌های به‌وجود‌آمده ناشی از پرداخت نرخ‌های سود ثابت با شبهه ربوی و غیرمبتنی بر عملیات واقعی ریشه در فاصله گرفتن مقررات و بخش‌نامه‌ها از قانون دارد. این دیدگاه معتقد است امکان پرداخت نرخ سود غیرربوی با اجرای درست قوانین و مقررات و سازوکار‌های آن وجود دارد.
شهبازی غیاثی نرخ سود را متغیری دانست که خروجی برخی فرایند‌های ناظر بر عملیات بانکی و تأثیرپذیر از ساختار‌ها و رویه‌های اقتصادی و بانکی است و بیان کرد: حل معضلات کنونی در خصوص نرخ سود، صرفا با نگاه تک‌بعدی به عملیات عقود بانکی حل‌شدنی نیست و دستیابی به شرایط مطلوب نیازمند اصلاحات در دیگر حوزه‌های تصمیم‌گیری است.

خلق پول ایراد ندارد
معاون دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌ها ادامه داد: خلق پول نه تنها ایراد ندارد، بلکه لازمه اقتصاد است و مسئله اصلی، جهتِ خلق پول است. برخی کشور‌ها رشد و توسعه اقتصادی فزاینده خود را با ابزار جهت‌دهی خلق پول ایجاد کرده‌اند، ولی متأسفانه در ایران چالش‌های متعدد ساختاری و فرایندی موجب نبود انضباط خلق پول بانکی شده است و اکنون خلق پول بانک‌ها عمدتا برای حفظ سپرده‌های سرمایه‌گذاری با نرخ‌های سود بالا انجام می‌شود. او به اصلاح‌های صورت‌گرفته در طرح بانکداری پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای دهه ۱۳۸۰ اصلاح قوانین بانکی با تدوین لایحه‌های دوگانه بانکداری و بانک مرکزی کلید خورد و در نهایت نسخه اصلاح‌شده «طرح بازنگری در قانون عملیات بانکی بدون ربا» با عنوان «طرح جامع بانکداری جمهوری اسلامی ایران» در مردادماه ٩۵ در مجلس اعلام وصول شد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از حوزه‌ها و مسائل بانکی اجماع نظر میان متخصصان و صاحب‌نظران اقتصادی و اقتصاد اسلامی وجود ندارد گفت: مزایای این طرح تطابق حداکثری متن نهایی طرح با پیش‌نویس لایحه بانکداری در ۱۰ فصل از ۱۳ فصل آن، اصلاح طرح و رفع اشکالات اساسی نسبت به نسخه اولیه طرح عملیات بانکی بدون ربا (نسخه اولیه در مجلس نهم) و توجه به ابعاد فقهی و شرعی عملیات بانکی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->