مهار آتش سوزی در منطقه حفاظت شده دربادام شهرستان قوچان + فیلم (۱۸ تیر ۱۴۰۳) جیب‌بر‌های اتوبو‌س‌های مشهد به دام افتادند | اعتراف عروس و مادرشوهر به ۲۵ فقره سرقت (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تب دنگی عامل مرگ پزشک جوان مشهدی نبود | دانشگاه علوم پزشکی تکذیب کرد پلمب ۳ واحد صنفی به‌علت به‌کارگیری اتباع در منطقه ثامن مشهد (۱۸ تیر ۱۴٠۳) پیش‌فروش بلیت اتوبوس برای ایام اربعین + جزئیات شناسایی ۹ مورد ابتلا به جذام در سال گذشته | چه کسانی در معرض خطر ابتلا هستند؟ توصیه‌های تغذیه‌ای طب ایرانی در فصل تابستان فعالیت ۶۰۰ آشپزخانه در طرح «اطعام و احسان حسینی(ع)» در خراسان‌رضوی تومور ۱۶ کیلویی از شکم یک بیمار در مشهد خارج شد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه، ۱۸ تیر ۱۴۰۳) | ماندگاری هوای گرم در استان تا روز‌های پایانی هفته جاری توزیع رایگان شیر بین ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی در سال تحصیلی گذشته بازیگر قلابی دختر جنوبی را فریب داد و به افغانستان برد خوردن یک وعده ۱۴۰ گرمی سیب‌زمینی سرخ‌شده برابر با کشیدن ۲۵ نخ سیگار چند توصیه به مادرانی که در ماه محرم کودکان را به هیئت می‌برند خرده روایت‌هایی از خانواده‌ کسانی که اعضای بدن‌شان اهدا شد فیش حقوقی تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی صادر شد + جزئیات افزایش متناسب‌سازی
سرخط خبرها

آماده باش اورژانس مشهد برای کمک به گرمازدگان | کودکان و سالمندان خانه را ترک نکنند

  • کد خبر: ۱۷۷۱۰۶
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
آماده باش اورژانس مشهد برای کمک به گرمازدگان | کودکان و سالمندان خانه را ترک نکنند
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد‌ گفت: با توجه به هشدار‌های هواشناسی در خصوص روزهای بسیار گرم سال، توجه به موضوع پیشگیری از گرمازدگی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

دکتر علی یزدانی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز با بیان اینکه کودکان و سالمندان بیش از گروه‌های سنی دیگر در معرض خطر گرمازدگی هستند، خاطرنشان کرد: گرمازدگی زمانی ظاهر می‌شود که فرد‌، مدت ‌زیادی را در معرض نور آفتاب ‌یا دمای بالا قرار بگیرد و شدت آن بسته به میزان فعالیت بدنی‌، رطوبت از دست رفته و طول زمان قرار گرفتن در معرض گرما‌، می‌تواند از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد.

وی افزود: ‌گرمازدگی شیوع کمی دارد و قابل درمان است، اما در صورتی که درمان آن به تعویق بیفتد، می‌تواند خطرآفرین و منجر به مرگ شود.

وی ‌ادامه داد: کودکان‌، افراد مسن‌، خانم‌های باردار‌، افراد با سابقه بیماری قلبی‌، بیماری انسدادی مزمن ریه‌، دیابت‌، کم‌آبی‌، چاقی و افراد با محدودیت حرکتی در خطر بالای ابتلا به اختلالات ناشی از گرمازدگی هستند.

دکتر یزدانی  تصریح کرد: بیمارانی که دچار گرمازدگی می‌شوند، به‌علت مختل‌شدن مکانیسم تعریق و از دست دادن مقدار فراوان آب بدن‌، درجه حرارت بدنشان به‌شدت افزایش می‌یابد و در صورت درمان‌نشدن، سطح هوشیاری فرد کاهش یافته و در مواردی منجر به فوت فرد می‌شود. در صورتی که با فرد گرمازده روبه‌رو شدید، در اولین اقدام بیمار را از محیط گرم خارج کنید و سپس با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: خارج‌کردن لباس بیمار‌، خنک‌کردن محیط با کولر (نه در حدی که بیمار شروع به لرزیدن کند)‌، پوشاندن بیمار با ملحفه مرطوب و به پهلو خواباندن بیمارانی که تهوع دارند ‌یا بیهوش هستند، از جمله اقدامات دیگری است که تأثیر بسزایی در درمان اولیه گرمازدگی خواهد داشت.

وی ضمن اشاره به اهمیت زمان در امر امدادرسانی به گرمازدگان، افزود: همه شهروندان علاوه بر آشنایی با علائم این بیماری نظیر تعریق شدید، خستگی، قرمزی پوست، گرگرفتگی یا اسپاسم عضلات به همراه درد، سردرد یا سرگیجه خفیف و حالت تهوع‌، هرچه سریع‌تر اقدامات اولیه را در مواجهه با فرد گرمازده آغاز کنند و با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->