فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد
سرخط خبرها

شکار سلول‌های سرطان کشنده مغز با ویروس اِبولا

  • کد خبر: ۱۷۷۲۲
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۷
شکار سلول‌های سرطان کشنده مغز با ویروس اِبولا
محققان آمریکایی در مطالعه بر موش‌ها متوجه شدند که ویروس ابولا می‌تواند سلول‌های سرطان کشنده مغزی را موسوم به گلیوبلاستوما در این جوندگان از بین ببرد.
به گزارش شهرآرانیوز، گلیوبلاستوما تومور‌های مغزی بسیار تهاجمی هستند که درمان آن‌ها بسیار دشوار است، زیرا این سلول‌های سرطانی بسیار فرار هستند و به درون مغز می‌روند و منجر به عود دوباره این بیماری می‌شوند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه یِیل در آمریکا برای ابداع درمان‌های موثرتری برای این بیماری در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه از قابلیت‌های تخریب سلولی برخی ویروس‌ها می‌توان برای از بین بردن این تهدید بهتر استفاده کرد. این محققان با مطالعه بر موش‌ها متوجه شدند که ویروس ابولا می‌تواند گلیوبلاستوما را در این جوندگان از بین ببرد. این مطالعه نشان می‌دهد که مولفه‌هایی از ویروس ابولا می‌تواند درمان جدیدی برای این سرطان کشنده مغزی ارائه دهد.
ابولا یا تب هموراژیک اِبولا نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی می‌شود. نام ویروس این بیماری از یکی از رودخانه‌های کشور زئیر، که امروزه جمهوری دموکراتیک کنگو نام دارد، گرفته شده‌است.
این بیماری برای نخستین بار در کشور کنگو دیده شد. نشانه‌های این بیماری معمولاً دو روز تا سه هفته بعد از تماس با ویروس و به صورت تب، گلودرد، درد‌های ماهیچه‌ای، استفراغ، اسهال و کاهش عملکرد کبد و کلیه‌ها ظاهر می‌شود.
هیچ درمان خاصی تا کنون برای این بیماری وجود ندارد؛ می‌توان برای کمک به افراد مبتلا به آن از آب‌درمانی خوراکی (نوشاندن آب‌های محتوی قند و نمک) یا مایعات وریدی استفاده کرد. این بیماری نرخ مرگ و میر بالایی دارد و اغلب باعث مرگ بین ۵۰ تا ۹۰ درصد مبتلایان می‌شود.
در درمان‌های استاندارد برای بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما، ابتدا با عمل جراحی تومور‌ها بیرون آورده شوند، سپس با شیمی درمانی و پرتودرمانی سلول‌های سرطانی باقی مانده از بین می‌روند. اما مشکل اینجا است که این سلول‌ها فرار هستند و اغلب دوباره به درون بافت مغز نفوذ کرده، در آنجا مخفی می‌شوند و به مرور زمان تومور‌های جدیدی ایجاد می‌کنند که کشنده هستند.
این موضوع خلاف منطق به نظر می‌رسد، اما این مطالعه نشان می‌دهد ویروس‌هایی که به طور معمول موجب بروز عفونت‌های خطرناک در انسان‌ها می‌شوند، این پتانسیل را دارند تا به شکار ریز سلول‌های باقی مانده کمک کند. محققان بیش از نیم قرن، برای مهندسی ویروس‌های مختلف با توانایی هدف قرار دادن و کشتن سلول‌های سرطانی فعالیت کرده‌اند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که می‌توان ویروس زیکا را برای حمله به گلیابلاستوما مهار کرد.
منطق این روش در نحوه پاسخ سلول‌های سرطانی به تهدیدات خارجی است. هنگامی که پاتوژن‌ها یا سایر مهاجمان به بدن حمله می‌کنند، سلول‌های سالم در دفاع از خود یک واکنش ایمنی ایجاد می‌کنند، در حالی که اکثر سلول‌های سرطانی از این امر ناتوان هستند؛ بنابراین در حمله به سلول‌های سرطانی با ویروس‌ها می‌توان از این آسیب‌پذیری استفاده کرد و سلول‌های سالم را تا حد زیادی از آسیب در امان نگه داشت.
این مطالعه در مجله Journal of Virology منتشر شده است.
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->