عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فرمانده کل سپاه پاسداران: ما در یک جنگ جهانی رسانه‌ای قرار داریم

  • کد خبر: ۱۷۷۸۷۳
  • ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
فرمانده کل سپاه پاسداران: ما در یک جنگ جهانی رسانه‌ای قرار داریم
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در یک جنگ جهانی رسانه ای جهانی با قلمروی وسیع و گستره‌ای عالم‌گیر درگیر هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سرلشکر پاسدار حسین سلامی در همایش «پیشرفت ایران قوی با خبرنگاران قوی» گفت: روز خبرنگار را که روز درخشش فداکاری یک خبرنگار وفادار شهید صارمی را که به نام مقدس روز خبرنگار نامیده شده، گرامی می‌داریم و به جامعه رسانه‌ای کشور تبریک می‌گویم.

وی افزود: به ویژه، خبرنگاران فداکار ما که در قلب صحنه‌های مختلف حضور واقعی دارند و برای انتقال پیام‌ها و تصاویر از صحنه‌های مهم رخداد‌های کشور، انقلاب و نظام ما عاشقانه در یک قالب و شکل حرفه‌ای عمل می‌کنند.

فرمانده کل سپاه گفت: همه چیز از قلب و ذهن‌ها آغاز می‌شود، قلب انسان نه آن قلب بیولوژیک بلکه قلبی که به مرکز تعلق، تفقه و معرفت انسان معروف‌است و شناخته می‌شود، به اندازه عالم هستی بزرگ است. ذهن انسان یک دنیاست نه در یک ابعاد هندسی مشخص که دامنه‌های جسمانی انسان محدود و کوچک است. اما، دنیای شناخت، معرفت، تعقل، خیال و دنیای آرزو‌های انسان عالم بسیار بزرگی است.

وی ادامه داد: هر چیزی در محیط عالم خارج از ذهن و در محیط زندگی بشر محصول تفکر، ذهنیت، خلاقیت‌های درونی و محصول عملکرد ذهن و قلب انسان است. ذهن‌ها و قلب‌ها محیط عمل و اثر خبرنگاران است. اصحاب رسانه در جغرافیای ذهن و قلب عمل می‌کنند. جهان، جهان رقابت برای تسخیر ذهن‌ها و قلب‌هاست و نقش رسانه در این فرآیند، نقش محوری، اثرگذار و تعیین‌کننده اساسی است.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما در یک پیکار بزرگ فرهنگی و در یک نبرد نامحدود شناختی و در فضای یک عملیات روانی بزرگ امروز در عالم زندگی می‌کنیم، تصریح کرد: در یک جنگ جهانی رسانه‌ای جهانی با قلمروی وسیع و گستره‌ای عالم‌گیر که یک طرف آن اصحاب انقلاب، یاران مقاومت و مردان و زنان استقلال این سرزمین و سایر بلاد اسلامی هستند، درگیر هستیم.

وی افزود: در طرف دیگر آن، همه پیشگامان عرصه رسانه در جهان و صاحبان پیچیده‌ترین و مدرن‌ترین ابزارها، فنون، تکنیک‌ها و تاکتیک‌های عملیات رسانه‌ای و فضای مجازی هستند به صورت طبیعی از این فضا تاثیر می‌پذیریم و قاعدتاً در مقابل قواعد جنگ نرم دشمنان قرار داریم. واحد اساسی نبرد در این نوع از جنگ، انسان است. به طور کلی، این جغرافیای جنگ مدرن است که محیط آن را ذهن و قلب تشکیل می‌دهد.

فرمانده کل سپاه گفت: دنیای غرب در این آوردگاه یک توصیف از انسان به عمل آورده است. در منطق او و جهان بینی او به انسان و در فضای انسان شناسی غرب، انسان دارای یک ساختمان معنابخش درونی و یک ساختار هویت بخش‌ذهنی است که این ساختمان از ۵ عنصر اساسی تشکیل شده است. یعنی گزاره‌ها و داده‌های تثبیت شده‌ای در ذهن انسان که معیار تشخیص ایجاد می‌کند.

سرلشکر سلامی با اشاره به عناصر اساسی در ساختار ذهن انسان، تصریح کرد: یکی از پیش‌فرض‌ها این گونه است، مثل اینکه در ذهنیت غرب مسلمانان تروریست نامیده می‌شوند، یک پیش فرض ذهنی برای جامعه غرب وجود دارد که هر مسلمان در ابتدا یک تروریست است. این یک پیش فرض است یا در دیدگاه ما آمریکا شیطان بزرگ است.

وی ادامه داد: هرگاه این مفهوم در ذهن ما جای می‌گیرد معادل آن شیطان بزرگ خودنمایی می‌کند به این مفهوم که هر راهکار پیشنهاد و یا نظریه‌ای که توسط آمریکایی‌ها در مورد ما مطرح می‌شود، حتماً یک نظریه بدخواهانه بوده و ناشی از یک توطئه است. این پیش‌فرض‌ها، واقعیت‌هایی در ذهن هستند که ممکن است صحیح یا اشتباه باشند. اما در ذهن یک فرد به عنوان یک حقیقت پذیرفته شده‌اند.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه علاوه بر آن در ذهن انسان عنصری به نام واقعیت مصنوعی و دست ساز وجود دارد نه واقعیت‌های حقیقی، عنوان کرد: این‌ها عناصری هستند که در عالم واقعیت وجود خارجی ندارند. اما، در ذهن به عنوان یک موجود دارای حیات پذیرفته شده‌اند. این‌ها شایعات، اکاذیب و بیان منحرفانه واقعیت‌ها به میزانی که این داده‌ها از واقعیت فاصله داشته باشند، دست‌سازتر و مصنوعی‌تر هستند.

وی افزود: یک دسته از واقعیت‌های حقیقی وجود دارد همان گونه که در عالم بیرون از ذهن وجود دارند در عالم ذهن نیز به همان گونه تصویر شده‌اند، این‌ها خود واقعیت و حقایق هستند. در کنار این‌ها ارزش‌ها قرار دارند. یعنی معیار‌هایی که خوب از بد و حلال از حرام را نشان می‌دهند.

سرلشکر سلامی گفت: در یک جامعه‌ای حجاب یک ارزش اجتماعی است و در یک جامعه‌ای دیگر ضد ارزش. جوامع و انسان‌ها به تفکیک این ارزش‌ها از یکدیگر، مجزا می‌شوند و عموماً نبرد‌ها در امتداد تضاد این ارزش‌ها اتفاق می‌افتد. علاوه بر آن، عنصر دیگری وجود دارد به نام هنجارها. این‌ها صحیح از غلط را تشخیص می‌دهند یا تعیین و تفکیک می‌کنند. البته این در نظام‌های ارزشیِ متفاوت، متغیر است.

وی ادامه داد: دشمنان در جنگ رسانه‌ای می‌توانند شکنجه، آوارگی ملت‌ها و ویرانی شهر‌ها را بخش لاینفکی از حقوق بشر خود قرار دهند. در جنگ رسانه‌ای می‌توانند حمایت ما از مظلومان را به حمایت از تروریسم تفسیر کنند. دشمنان اشغال سرزمین‌ها را آزادکردن ملت‌ها می‌داند؛ این قدرت رسانه است. سی‌ان‌ان جنگ‌ها را اغلب اداره می‌کند و با تصاویر و کلمات، فضای زشت را رویایی جلوه می‌دهد. حقیقت دشمن ما در حقوق بشر انتشار تمام ابزار‌های شکنجه‌ای است که به شکل مدرن در تمام دنیا توزیع می‌شود. حقیقت دشمن ما هیروشیما و ناکازاکی است که ۲ شهر در یک چشم به‌هم‌زدن به خاکستر تبدیل می‌شود.

فرمانده کل سپاه گفت: در دنیای امروز هیچ نقطه خنثی وجود ندارد و هیچ خبرنگاری در دنیا بدون سوگیری خاص و بدون تأثیرپذیری فضای ذهنی بزرگتر و قرار گرفتن در زمینه راهبردی یک محیط فعالیت نمی‌کند. آنچه که در دنیای خبر اتفاق می‌افتد، یک واقعیت منتزه از تاریخ، جغرافیا و محیط اجتماعی، وضعیت سیاسی، شرایط اقتصادی نیست.

وی ادامه داد: جنگ در همین فضا اتفاق افتاده است؛ لذا مهم است که ما عقبه جهانی رویدادی که آن را خبررسانی می‌کنیم بدانیم؛ زیرا دشمنان ما تلاش می‌کنند از درون حوادث روند بسازند؛ یعنی اگر حادثه‌ای در نقطه‌ای رخ بدهد، آن را به یک خط ممتد و خط را به یک سطح و سطح را به فضا تبدیل کنند و از یک رویداد کوچک در مقیاس تاکتیکی یک اثر راهبردی بسازند.

سرلشکر سلامی خطاب به خبرنگاران گفت: شما با قدرت کلمات و تصاویر آشنا هستید؛ کلمات صاحب قدرت و تصاویر صاحب ظرفیت هستند و استعداد به حرکت درآوردن جوامع را دارند؛ قدرت تکثیر و انتقال، تغییر نگاه، نگرش و تهییج و تحریک‌کنندگی دارند و همه این‌ها در کلمات و تصاویری که شما مخابره می‌کنید، وجود دارد.

فرمانده کل سپاه ادامه داد: البته در اصول خبرنگاری این وجود دارد که خبر باید کوچکترین آسیب را به جامعه وارد کند؛ اما وقتی خبر در فضای جنگ منتشر می‌شود، درست مانند مشابه آنچه که در فضای جنگ سخت اتفاق می‌افتد، دشمنان تلاش می‌کنند با آتشباری از کلمات، ذهن‌ها را تخریب کنند و اعتماد‌ها را از بین ببرند؛ همچنین اراده‌ها را تسلیم و باور‌ها را سست کنند، ارزش‌ها را تغییر دهند، بر باور‌ها غلبه کنند و ذهن و دل را در تسخیر خود بگیرند.

سرلشکر سلامی یادآور شد: خبرنگاران در چنین فضایی زندگی می‌کنند. خبرنگاران صاحب تعهد هستند، تعهد و وفاداری به ارزش‌هایی که در دامنه آن قلم می‌زنند یا کلامی را منتشر و یا تصویری را می‌سازند. خبرنگاران سازنده و نگارنده واقعیت‌ها هستند و چگونگی انتقال یک واقعیت، بسیار مهم است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->