هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) مرگ دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد پیش‌بینی بارش باران از فردا (۵ بهمن ۱۴۰۳) در ۸ استان دستگیری دندان پزشک بی سواد | دندان طمع دندان ساز تقلبی در مشهد کشیده شد آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران!
سرخط خبرها

فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید

  • کد خبر: ۱۷۸۳۲۲
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید
مجری اصلی کارآزمایی بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا از اتمام فاز اول مطالعه بالینی این واکسن کرونا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، درباره آخرین وضعیت روند تحقیق و مطالعه اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا (کروناپسین شرکت رناپ)، گفت: کارآزمایی بالینی فاز اول این واکسن با هدف ارزیابی بی‌خطری و بی‌ضرری واکسن mRNA ایرانی کرونا انجام شد. خوشبختانه در ۳۰ داوطلبی که تاکنون در مطالعه، شرکت داده شدند هیچگونه عارضه شدید یا عارضه منجر به بستری مشاهده نشده است.

وی افزود: این ۳۰ نفر در سه گروه تفکیک شده و ۲ گروه دو نوع واکسن (یک گروه واکسن ۲۵ میکروگرم و یک گروه واکسن ۵۰ میکروگرم) و یک گروه واکسن‌نما تزریق کردند. بیشتر عارضه گزارش شده مربوط به محل تزریق و در حد درد و قرمزی بوده است. از عوارض سیستمیک نسبتا شایع در داوطلبین می‌توان به کوفتگی و بدن درد شبه سرماخوردگی اشاره کرد که در موارد شدید طبقه‌بندی نمی‌شود.

او در پاسخ به این سوال که واکسن mRNA ایرانی کرونا تا چه اندازه توانایی ایجاد ایمنی داشته است؟، توضیح داد: علی‌رغم اینکه این واکسن بر اساس ویروس اولیه کرونا ساخته شده است اما خوشبختانه در نتایج به دست آمده نشان داده شده است که نسبت به افرادی که واکسن‌نما دریافت کرده بودند خیلی موثر بوده و توانسته ایمنی‌زایی قابل توجهی ایجاد کند.

صالحی با اشاره به اینکه تصمیمات برای فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی واکسن هنوز به قطعیت نرسیده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است، اما احتمال دارد کار به سمتی پیش برود که در فاز دوم و سوم، واکسن بر اساس سویه‌های جدید کرونا بازطراحی شود که این نقطه قوتی برای این فناوری در کشور است. در حال حاضر شرکت دانش‌بنیان اعلام کرده است که آماده بازطراحی واکسن بر اساس زیرسویه‌های جدید کرونا است.

وی افزود: کسانی که در فاز اول این مطالعه شرکت داده شدند در دُزهای قبلی واکسن "این‌اکتیویتد" (غیرفعال) تزریق کرده بودند. در واقع همه این ۳۰ نفر سه دز واکسن قبلی‌ را سینوفارم دریافت کرده‌اند.

او درباره واکسیناسیون کرونا در آینده نیز بیان کرد: در این زمینه هنوز صحبت زیاد است و منابع علمی به این قطعیت نرسیده‌اند که این واکسیناسیون در آینده به چه شکل پیش برود و پروتکل واحدی اعلام نشده است. از طرفی برخی از منابع علمی مانند CDC آمریکا و یا سازمان بهداشت جهانی احتمال می‌دهند که لازم باشد یک واکسیناسیون سالانه پیش از آغاز فصل سرد سال برای افراد پرخطر انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی mRNA در واکسن‌های مختلفی استفاده می‌شود، اظهار کرد: این یک روش نوین واکسن‌سازی با حداقل عوارض است و به نظر می‌رسد که احتمالا در آینده خیلی از واکسن‌ها به این سمت و سو بروند؛ چون بروزرسانی آن هم نسبتا راحت است. از طرفی خیلی از داروها و واکسن‌های پیشگیری کننده از سرطان نیز می‌تواند بر اساس تکنولوژی mRNA طراحی شود که اگر چنین شود ما می‌توانیم یکی از فناوران این تکنولوژی جدید در پیشگیری از سرطان باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->