در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید

  • کد خبر: ۱۷۸۳۲۲
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید
مجری اصلی کارآزمایی بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا از اتمام فاز اول مطالعه بالینی این واکسن کرونا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، درباره آخرین وضعیت روند تحقیق و مطالعه اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا (کروناپسین شرکت رناپ)، گفت: کارآزمایی بالینی فاز اول این واکسن با هدف ارزیابی بی‌خطری و بی‌ضرری واکسن mRNA ایرانی کرونا انجام شد. خوشبختانه در ۳۰ داوطلبی که تاکنون در مطالعه، شرکت داده شدند هیچگونه عارضه شدید یا عارضه منجر به بستری مشاهده نشده است.

وی افزود: این ۳۰ نفر در سه گروه تفکیک شده و ۲ گروه دو نوع واکسن (یک گروه واکسن ۲۵ میکروگرم و یک گروه واکسن ۵۰ میکروگرم) و یک گروه واکسن‌نما تزریق کردند. بیشتر عارضه گزارش شده مربوط به محل تزریق و در حد درد و قرمزی بوده است. از عوارض سیستمیک نسبتا شایع در داوطلبین می‌توان به کوفتگی و بدن درد شبه سرماخوردگی اشاره کرد که در موارد شدید طبقه‌بندی نمی‌شود.

او در پاسخ به این سوال که واکسن mRNA ایرانی کرونا تا چه اندازه توانایی ایجاد ایمنی داشته است؟، توضیح داد: علی‌رغم اینکه این واکسن بر اساس ویروس اولیه کرونا ساخته شده است اما خوشبختانه در نتایج به دست آمده نشان داده شده است که نسبت به افرادی که واکسن‌نما دریافت کرده بودند خیلی موثر بوده و توانسته ایمنی‌زایی قابل توجهی ایجاد کند.

صالحی با اشاره به اینکه تصمیمات برای فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی واکسن هنوز به قطعیت نرسیده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است، اما احتمال دارد کار به سمتی پیش برود که در فاز دوم و سوم، واکسن بر اساس سویه‌های جدید کرونا بازطراحی شود که این نقطه قوتی برای این فناوری در کشور است. در حال حاضر شرکت دانش‌بنیان اعلام کرده است که آماده بازطراحی واکسن بر اساس زیرسویه‌های جدید کرونا است.

وی افزود: کسانی که در فاز اول این مطالعه شرکت داده شدند در دُزهای قبلی واکسن "این‌اکتیویتد" (غیرفعال) تزریق کرده بودند. در واقع همه این ۳۰ نفر سه دز واکسن قبلی‌ را سینوفارم دریافت کرده‌اند.

او درباره واکسیناسیون کرونا در آینده نیز بیان کرد: در این زمینه هنوز صحبت زیاد است و منابع علمی به این قطعیت نرسیده‌اند که این واکسیناسیون در آینده به چه شکل پیش برود و پروتکل واحدی اعلام نشده است. از طرفی برخی از منابع علمی مانند CDC آمریکا و یا سازمان بهداشت جهانی احتمال می‌دهند که لازم باشد یک واکسیناسیون سالانه پیش از آغاز فصل سرد سال برای افراد پرخطر انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی mRNA در واکسن‌های مختلفی استفاده می‌شود، اظهار کرد: این یک روش نوین واکسن‌سازی با حداقل عوارض است و به نظر می‌رسد که احتمالا در آینده خیلی از واکسن‌ها به این سمت و سو بروند؛ چون بروزرسانی آن هم نسبتا راحت است. از طرفی خیلی از داروها و واکسن‌های پیشگیری کننده از سرطان نیز می‌تواند بر اساس تکنولوژی mRNA طراحی شود که اگر چنین شود ما می‌توانیم یکی از فناوران این تکنولوژی جدید در پیشگیری از سرطان باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->