بیشترین آمار تصادفات مربوط به عابرین بالای ۵۰ سال است ۵ غذایی که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری کنید ۱۰ میوه بسیار مفید برای سلامت روده‌ها و دستگاه گوارش آغاز مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ از فردا (یکشنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴) مرگ ناگهانی ورزشکاران با مصرف دارو‌های نیروزا واحد درس جدید اجباری برای دانشجویان | گذراندن «آمادگی در برابر حوادث و سوانح» برای تمام مقاطع دانشگاه‌ها الزامی است ۵ نشانه مهم کبد چرب که در پا‌ها ظاهر می‌شوند آیا نوشیدن چای سبز در عصر، خواب را مختل می‌کند؟  نقش محوری مادران در حفظ سلامت روان خانواده | هشت راهکار ساده برای افزایش تاب‌آوری زنان در بحران‌های زندگی اسامی محصولات لایه‌بردار و ماسک‌های غیرمجاز منتشر شد (۳ آبان ۱۴۰۴) سالانه ۱۵ هزار پرستار از طریق آزمون استخدامی جذب می‌شوند جسد کوهنورد سقوط‌ کرده در دامنه ارتفاعات «رگه‌روه» لرستان پیدا شد نجات ۳۳ کوهنورد پس از ۴ ساعت مفقودی در ارتفاعات رودبار ۱۲ نفر در تصادف زنجیره‌ای محور ملک آباد- مشهد مصدوم شدند (۲ آبان ۱۴۰۴) مسمومیت ۳ نفربا گاز مونوکسیدکربن در نیشابور (۲ آبان ۱۴۰۴) انفجار در خیابان پیروزی تهران؛ سوختگی با ۳ مصدوم مصرف دارو در ایران بیش از ۲ برابر مصرف به ازای جمعیت آخرین مهلت ثبت نام تکمیل ظرفیت دستیاری فوق تخصصی پزشکی تا فردا (۳ آبان ۱۴۰۴) ماجرای فوت یک مسافر در پرواز تهران- بوشهر رئیس کل سازمان نظام پرستاری: مشکلات پرستاران نیازمند توجه جدی دولت و مجلس است ۱۲ گردشگر در جنگل‌های مازندران مفقود شدند (۲ آبان ۱۴۰۴) راز لیوان سفید| روایتی از جنجال بزرگ متخصصان تغذیه درباره مصرف شیر کشف ۵۰ بسته مواد مخدر در هنگ مرزی تایباد (۲ آبان ۱۴۰۴) هوای مشهد برای هجدهمین روز پیاپی در شرایط ناسالم است (۲ آبان ۱۴۰۴) سرباز هتاک مرز میلک دستگیر شد | ماجرا چه بود؟ (یکم آبان ۱۴۰۴) معاون وزیر گردشگری: آماده حمایت قانونی و مالی از سرمایه‌گذاران در مشهد هستیم مصرف این سبزی عمرتان را طولانی‌تر می کند تغییر خودسرانه در مصرف داروهای ضد افسردگی ممنوع! کشف انبار ۱۱۰۰ تُنی پیاز احتکارشده در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید

  • کد خبر: ۱۷۸۳۲۲
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
فاز اول مطالعات بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا با هدف بررسی سویه‌های جدید
مجری اصلی کارآزمایی بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا از اتمام فاز اول مطالعه بالینی این واکسن کرونا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، درباره آخرین وضعیت روند تحقیق و مطالعه اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا (کروناپسین شرکت رناپ)، گفت: کارآزمایی بالینی فاز اول این واکسن با هدف ارزیابی بی‌خطری و بی‌ضرری واکسن mRNA ایرانی کرونا انجام شد. خوشبختانه در ۳۰ داوطلبی که تاکنون در مطالعه، شرکت داده شدند هیچگونه عارضه شدید یا عارضه منجر به بستری مشاهده نشده است.

وی افزود: این ۳۰ نفر در سه گروه تفکیک شده و ۲ گروه دو نوع واکسن (یک گروه واکسن ۲۵ میکروگرم و یک گروه واکسن ۵۰ میکروگرم) و یک گروه واکسن‌نما تزریق کردند. بیشتر عارضه گزارش شده مربوط به محل تزریق و در حد درد و قرمزی بوده است. از عوارض سیستمیک نسبتا شایع در داوطلبین می‌توان به کوفتگی و بدن درد شبه سرماخوردگی اشاره کرد که در موارد شدید طبقه‌بندی نمی‌شود.

او در پاسخ به این سوال که واکسن mRNA ایرانی کرونا تا چه اندازه توانایی ایجاد ایمنی داشته است؟، توضیح داد: علی‌رغم اینکه این واکسن بر اساس ویروس اولیه کرونا ساخته شده است اما خوشبختانه در نتایج به دست آمده نشان داده شده است که نسبت به افرادی که واکسن‌نما دریافت کرده بودند خیلی موثر بوده و توانسته ایمنی‌زایی قابل توجهی ایجاد کند.

صالحی با اشاره به اینکه تصمیمات برای فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی واکسن هنوز به قطعیت نرسیده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است، اما احتمال دارد کار به سمتی پیش برود که در فاز دوم و سوم، واکسن بر اساس سویه‌های جدید کرونا بازطراحی شود که این نقطه قوتی برای این فناوری در کشور است. در حال حاضر شرکت دانش‌بنیان اعلام کرده است که آماده بازطراحی واکسن بر اساس زیرسویه‌های جدید کرونا است.

وی افزود: کسانی که در فاز اول این مطالعه شرکت داده شدند در دُزهای قبلی واکسن "این‌اکتیویتد" (غیرفعال) تزریق کرده بودند. در واقع همه این ۳۰ نفر سه دز واکسن قبلی‌ را سینوفارم دریافت کرده‌اند.

او درباره واکسیناسیون کرونا در آینده نیز بیان کرد: در این زمینه هنوز صحبت زیاد است و منابع علمی به این قطعیت نرسیده‌اند که این واکسیناسیون در آینده به چه شکل پیش برود و پروتکل واحدی اعلام نشده است. از طرفی برخی از منابع علمی مانند CDC آمریکا و یا سازمان بهداشت جهانی احتمال می‌دهند که لازم باشد یک واکسیناسیون سالانه پیش از آغاز فصل سرد سال برای افراد پرخطر انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنولوژی mRNA در واکسن‌های مختلفی استفاده می‌شود، اظهار کرد: این یک روش نوین واکسن‌سازی با حداقل عوارض است و به نظر می‌رسد که احتمالا در آینده خیلی از واکسن‌ها به این سمت و سو بروند؛ چون بروزرسانی آن هم نسبتا راحت است. از طرفی خیلی از داروها و واکسن‌های پیشگیری کننده از سرطان نیز می‌تواند بر اساس تکنولوژی mRNA طراحی شود که اگر چنین شود ما می‌توانیم یکی از فناوران این تکنولوژی جدید در پیشگیری از سرطان باشیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->