«مهیار عیار» روانه آنتن شبکه سه می‌شود + زمان پخش صحبت‌های رئیس سازمان صدا و سیما درباره پروژه «موسی (ع)» پشت صحنه «زخم کاری۴» در استانبول + عکس راه‌اندازی پایگاه جامع فهرستگان نسخ خطی ایران و جهان در کتابخانه رضوی اکران سیار «بچه‌زرنگ» در مدارس مناطق بدون سینما غزل شاکری و شهاب حسینی در فیلم سینمایی «رها» نگاهی به تئاتر «مرگ فروشنده» | نمایشی از دروغ‌ها و امید‌های بی‌ثمر حکایت پدروپسری و شعله‌های رنگارنگ برنامه عروسکی «بابابام» را در شبکه پویا ببینید + زمان پخش شاعر ایلیاتی دشتستان | یادی از منوچهر آتشی، شاعر و روزنامه‌نگار بوشهری پاول تیل، بازیگر سریال «یک تپه درخت»، درگذشت + علت اکران «مخمصه» مایکل مان در جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان کشف قصه آدم‌ها از دل شهر | بررسی آثار عکاسی «نسترن فرجادپزشک» با عنوان «نگاه پرسه‌زن» در مشهد آموزش داستان نویسی | گریزگاه اِلف‌ها پـنج  برگ از کتاب | مروری بر نماینده‌های فرهنگی و ادبی مشهد به مناسبت هفته «کتاب و کتاب خوانی»
سرخط خبرها

علی قمصری در سوگ دریاچه ارومیه نواخت

  • کد خبر: ۱۷۸۹۹۵
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۳:۱۵
علی قمصری در سوگ دریاچه ارومیه نواخت
علی قمصری نوازنده تار، ملودی آذربایجانی «سویله سویله» را در سوگ خشک شدن دریاچه ارومیه نواخت.

به گزارش شهرآرانیوز، علی قمصری نوازنده تار و آهنگساز در یکصد و هفتمین و جدیدترین پروژه «تار ایرانی» خود به ارومیه سفر کرده و ملودی آذربایجانی «سویله سویله» را در سوگ خشک شدن دریاچه ارومیه نواخت، قمصری این اثر را به تمام ترک‌زبانانی که میزبان شایسته‌ تار ایرانی بودند و اجازه دادند تا در غمشان شریک شود، تقدیم کرده است.

وی در سیزدهمین «تار ایرانی» نیز سفری به ارومیه داشته و در کنار دریاچه ارومیه اثری را از بیگجه‌خانی اجرا کرده است.

قمصری درباره اجرای جدید خود در دریاچه ارومیه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته است: «قلب دریاچه ارومیه، بزرگ‌ترین دریاچه ایران و بزرگ‌ترین دریاچه شور خاورمیانه خشک شد. قسمت تلخ سفرهای تار ایرانی این است که در یک برهه شکوه و طراوت نقطه‌ای از ایران را نشان می‌دهد و پس از یک سال باید مرگش را به سوگ بنشیند.

در تار ایرانی۱۳ در کنار آب دریاچه با شادی از بیگجه‌خانی نواختم و امروز در تار ایرانی ۱۰۷، غم فقدان آب را به ملودی‌های آذربایجانی آمیختم. دلیل حضور دوباره‌ام در این موقعیت جغرافیایی این است که تار ایرانی از ایستگاه‌ها گذر نمی‌کند. حضور در هر شهر ایران مسئولیت و دغدغه‌ای تازه برای من می‌آفریند. به رسم ادب و احترام و برای همدردی با مردم ترجیح دادم دوباره در کنار دریاچه بنوازم. از ملودی‌هایی آشنا و غمگین که مردم این خطه با آنها مانوسند و گوش همه ایرانیان نیز با آنها آشناست.

«زهره‌» سازی خوش نمی‌سازد مگر عودش بسوخت کس ندارد ذوق مستی، می‌گساران را چه شد!»

پروژه «تار ایرانی» به همت و ایده‌ قمصری و با محوریت تارنوازی، طراحی و در حال اجراست. قمصری در این پروژه به استان‌ها و شهرهای مختلف کشور سفر می‌کند و در هر شهر به تارنوازی می‌پردازد. حاصل هر کدام از این سفرها و اجراها به شکل تصویری ضبط و منتشر می‌شود.

تاکنون قمصری در قالب پروژه تار ایرانی به شهرهایی همچون قزوین، تهران، شیراز، تبریز، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خرم‌آباد، بروجرد، سنندج، صحنه، کنگاور، قوچان، گرگان، خوزستان، تربت‌جام، شهرکرد، مشهد، نیشابور، توس، بجنورد، مهاباد، زابل، سیستان، چابهار،‌ بیرجند، سبزوار، تالش، گنبد کاووس، زنجان، کاشمر، شوشتر، بندرعباس، قم، مشهد، جلفا، قشم، کرمان، رفسنجان، بم، بابل، یزد، میبد، رشت و کرج سفر کرده است. قمصری با همراهی سهراب پورناظری خرداد و تیرماه امسال کنسرت «در هوای بی چگونگی» را در مجموعه کاخ سعدآباد برگزار کرد.

گفتنی است: از زمان آغاز روند خشک شدن دریاچه ارومیه در اواخر دهه هفتاد، دولت‌های مختلف برای احیای این دریاچه و جلوگیری از فاجعه زیست محیطی، در قالب ستاد احیا اقداماتی را انجام دادند که گاهی این اقدامات به دلیل سرعت خشک شدن دریاچه، کاهش بارندگی و برداشت های غیرقانونی بیش از حد، ملموس نبود.

اجرای طرح‌های مختلف از جمله رهاسازی آب سدها به سمت دریاچه، تعیین و تاکید دوباره بر رعایت حقابه بخش های مختلف، انسداد چاه های غیرمجاز و جلوگیری از برداشت های حاشیه رودخانه های حوضه آبریز از جمله این اقدامات بود که هم اکنون نیز ادامه دارد و چه بسا اگر این اقدامات نبود مرگ این دریاچه سال های پیش اتفاق افتاده بود.

در کنار طرح‌هایی که برای احیای این دریاچه از سوی دولت انجام می شود و بیشتر مربوط به حوزه آب است، طرح‌هایی نیز برای تثبیت وضعیت موجود و کاهش اثرات احتمالی خشک شدن این دریاچه در دست اجراست که متولی آن، جهاد کشاورزی در استان‌های حوضه آبریز این دریاچه است.

علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ۲۰ مرداد امسال در جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه گفت: باید با اجرای طرح تغییر الگوی کشت به صورت مشارکتی به فکر مدیریت سیستم احیا شد.

وی افزود: از مردم و کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه انتظار داریم کمک حال دولت برای احیای این دریاچه باشند و از کشت محصولات پرآب خودداری کنند.

سلاجقه بیان کرد: مدیریت واحد، برنامه‌ریزی مناسب و مشارکت مردمی می‌تواند در راستای تلاش‌ دولت برای احیای این دریاچه باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->