نمایشگاه کتاب چقدر فروخت؟ آغاز سریال جدید رضا عطاران، عباس جمشیدی‌فر و بهزاد خلج نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رئیس‌جمهور در پیامی برای روز بزرگداشت فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران‌زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴)+فیلم علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

شهروند شهر امام‌رضا(ع)

  • کد خبر: ۱۷۹۲
  • ۲۳ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵
شهروند شهر امام‌رضا(ع)
علیرضا حیدری عضو شورای سیاست‌گذاری شعر خراسان رضوی

بنا دارم در سالروز میلاد امام‌رضا(ع) از زاویه دیگری به این مناسبت بپردازم. ما همیشه از شخصیت امام‌رضا(ع) می‌گوییم؛ از بزرگی، سیره، منش و کنش و دانش امام. بد نیست این‌بار از زاویه دیگری به این مناسبت نگاه کنیم؛ ویژگی‌های شهروند شهر امام‌رضا(ع). البته که زائر هم باید از امام‌رضا(ع) شناخت خوب و کافی داشته باشد، اما قصه یک مجاور و همشهری و همسایه بودن چیز دیگری است و باید بیش از یک زائر از ایشان بداند.
حالا شهروند شهر امام‌رضا(ع) بودن، یعنی چی؟ به‌طور قطع باید کسی باشد که سیره رضوی را بشناسد و سبک زندگی و منش و کنش و رفتار امام را بداند. مگر در احادیث معصومین(ع) نداریم که مؤمنان و شیعیان باید موجب افتخار و سربلندی ائمه باشند؟ سربلندی ائمه به چیست؟ آیا به این نیست که سیره و آموزه‌های این بزرگواران را در زندگی خودمان دنبال کنیم؟
تنها در این صورت است که می‌توان گفت که شهروند شهر امام رضا(ع) هستیم. برای تحقق آن هم باید کتاب بخوانیم، باید خطیبان و روحانیان و سخنرانان شهرمان هم شهروند شهر امام‌رضا(ع) را با این ویژگی‌ها آشنا کنند؛ چراکه شهروند شهر امام‌رضا(ع) باید که با شهروندان دیگر شهرها متفاوت باشد.
شهروند شهر امام‌رضا(ع) باید متواضع باشد، چنان‌که امامش هم فروتن بود. باید مدارا داشته باشد و مهربان‌ترین باشد، چنان‌که امامش هم این‌گونه بود. باید محبت در این شهر جاری باشد، باید همدیگر را دوست داشته باشیم، باید خردمند باشیم و عقلانیت جوهره رفتارمان باشد، همان‌طور که امام هم فرموده‌اند: بهترین دوست انسان خرد و بدترین دشمن او جهل است.
وقتی امام‌رضا(ع) عالم آل محمد است، شهروند شهر امام‌رضا(ع) هم باید ضریب دانشش از دیگر مردم بیشتر باشد. مگر امام اهل گفت‌وگو و مدارا نبود؟ آیا ما هم در این شهر اهل گفت‌وگو هستیم؟ آیا ما با تساوی و عدالت و دوستانه روبه‌روی هم می‌نشینیم و صحبت می‌کنیم؟ رفتار امام چگونه بود؟ می‌دانیم که امام‌رضا(ع) در مناظره‌ها با منطق و استدلال‌های خودِ مناظره ‌کنندگان گفت‌وگومی‌کرد، آن‌ها را بزرگ می‌دانست، دینشان و جایگاهشان را محترم می‌شمرد، در مناظره‌ها پیش‌فرضی نداشت که حتما تو بر باطل هستی، با استدلال سخن می‌گفت و او را قانع می‌کرد؛ آن هم در فضایی آرام، صمیمی و دوست‌داشتنی. آیا شهروند شهر امام‌رضا(ع) هم این‌گونه است و به چنین خصلتی آراسته است؟
شهروند شهر امام‌رضا(ع) باید مثل امام خوش‌رو و خوش‌برخورد باشد، راه دوستی را باز بگذارد و با دیگران انس بگیرد و رفت‌وآمد کند. منش امام چنان بود که همه با ایشان رفت‌وآمد می‌کردند؛ کوچک و بزرگ و وزیر هم نداشت. برای امام کرامت انسانی مهم بود و بس. شهروند شهر امام‌رضا(ع) هم باید این‌گونه باشد و از خداوند و امامش ستار‌العیوبی را یاد بگیرد، در رفتار و زندگی دیگران تجسس نکند و سیره و منش امام را دنبال کند.
باید سعی کنیم از این ویژگی‌ها به‌درستی برای زندگی در این شهر استفاده کنیم، باید ببینیم امام چطور نگاه می‌کرد؟ چطور رفتار می‌کرد؟ چطور فکر می‌کرد؟ چطور برخورد می‌کرد؟ و ما هم این‌گونه باشیم. اگر امام با کسی اختلاف داشت، این اختلاف را در چه بستری نشان می‌داد؟ به‌طور حتم نشانی از تخاصم، دشمنی، افشاگری و بدگویی و تهمت و توهین در سیره ایشان نبوده و این بزرگوار ما را هم به دوستی و مدارا و برادری و فراموشی کینه و بدخواهی دعوت کرده است. شهروند شهر امام‌رضا(ع) هم به‌طور قطع و یقین باید این‌گونه باشد و خودش را این‌گونه نشان‌دار کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->