به گزارش شهرآرانیوز محلهای نوساز، اما کمبود امکانات اولیه برای زندگی شهری در آن محسوس است. در هفت هشت سال اخیر شدت ساخت و ساز در محله رحمانیه افزایش پیدا کرده و به تبع آن رشد جمعیتی زیادی هم صورت گرفته و البته که همچنان پروژههای عمرانی_مسکونی زیادی در محله در حال اجراست، اما گویا در کنار این رشد جمعیت در محله و ایجاد بافت انسانی، هنوز امکانات درمانی، ورزشی، امنیتی و تفریحی در منطقه به درستی شکل نگرفته و این کمبودها برای شهروندان مشکلاتی ایجاد کرده است.
رحمانیه، محلهای است که اغلب ساکنان آن در رده سنی جوانان هستند، همین گروه سنی از نبود سالن ورزشی رنج میبرند و این در حالی است که در همین حوالی یک زمین با کاربری ورزشی سال هاست که بدون متولی ساخت رها شده است. موضوعات دیگری که شهروندان را در محله تازه ساز رحمانیه با مشکلات عدیده رو به رو کرده است، نبود ایستگاه آتش نشانی در شریانهای حیاتی محمدیه و فرمانیه به بزرگراه وکیل آباد مشهد و نبود ایستگاه و مسیر دوچرخه در این محله است. برای اطلاع و تهیه گزارش میدانی از محله به سراغ شورای اجتماعی محله و ساکنان میرویم.
یکی از اعضای شورای اجتماعی محله، ما را به خیابان رحمانیه ۳۶ میبرد. محسن فضلی درباره زمین رهاشده با کاربری ورزشی میگوید: محله رحمانیه جمعیت جوان زیادی دارد و هر روز نیز به تعداد آنها افزوده میشود، اما سالنی ورزشی که برای همه ساکنان قابل دسترس باشد، در آن وجود ندارد. او میافزاید: به غیر از این زمین پنج هکتاری و رهاشدگی آن برای محله، این وضعیت از لحاظ بصری خوب نیست. نزدیک به هفت سال زمین رها شده است و شهروندان خواستار تعیین تکلیف این زمین هستند. دوسال پیش این پروژه مقداری پیشروی فیزیکی داشت، اما دوباره رها شد.
دور تا دور زمین را همراه با شهروندان نگاه میکنیم. در طول این سالیان وضعیت اسفناکی برای این زمین ایجاد شده است. سارقان، میلههای فلزی را از دیوار این مجموعه جدا کرده اند و نخالههای ساختمانی پروژههای عمرانی نیز در این زمین رها شده اند. از سویی در پیشروی فیزیکی که دو سال پیش انجام شد، سکوی تماشاچیان نیز ساخته و بخشی از مسیرهای زمین، آسفالت شد، اما حجم نخالههای ساختمانی بر روی بخشهایی از این مسیرهای آسفالت انباشته شد.
اما در ادامه به سمت دیگر محله میرویم. فضایلی یکی از شهروندان با بیان اینکه پیاده رو دور تا دور زمین بزرگ رها شده در نبش تقاطع سجادیه و رحمانیه، خاکی دارد، بیان میکند: اهالی تقاضا دارند که حداقل این پیاده رو آسفالت شود تا از وضعیت خاکی بیرون بیاید. او ادامه میدهد: پیاده رو بولوار مجیدیه از تقاطع سجادیه تا بولوار مهدیه و پیاده رو بولوار صادقیه سالها خاکی است و شهروندان تقاضای پیاده روسازی دارند.
رضوی، یکی دیگر از ساکنان محله در مورد دو کمبود دیگر محله میگوید: محله رحمانیه با جمعیتی که روز به روز به آن افزوده میشود، ایستگاه دوچرخه بایدو ندارد. ما خواستار نصب ایستگاه دوچرخه هستیم. او میافزاید: محله رحمانیه با وجود ساخت وسازهای زیادی که دارد، ایستگاه کار ندارد و برای پیدا کردن کارگر و بنا باید به ایستگاه کار انتهای بولوار سیدرضی مراجعه کنیم. درصورتی که محله نیاز زیادی به کارگر ساختمانی دارد.
حسنی، از دیگر ساکنان محله در مورد نبود ایستگاه آتش نشانی در محله میگوید: منطقه ۱۲ فقط یک ایستگاه آتش نشانی دارد. محلهای با این وسعت و با توجه به ساخت و ساز زیاد در آن که هر ساله جمعیت زیادی هم وارد این منطقه میشوند، یک ایستگاه آتش نشانی دیگر برای آن ضروری است.
اما برای پیگیری زمین ورزشی رها شده در خیایان رحمانیه ۳۶، به سراغ مدیر کل ورزش و جوانان استان میرویم. علیرضا تاج فیروز میگوید: در سالهای گذشته برای زمین مذکور با اداره کل راه و شهرسازی استان صلح کردیم و وجوهات لازم پرداخت و قرار شد که پروژه روی زمین اجرا شود، اما معارضاتی به وجود آمد.
او ادامه میدهد: در حال حاضر شخصی حقیقی ادعا دارد که قسمتی از زمین متعلق به اوست، به همین دلیل پرونده در مراجع قضایی در حال رسیدگی است. به محض اینکه وضعیت زمین تعیین تکلیف شود، پروژه عمرانی سالن ورزشی ادامه مییابد.
موضوع زمینهای رهاشده و پیاده روسازی این محله را با شهردار منطقه ۱۲ در میان میگذاریم. مهدی خداشناس درباره زمینهای رهاشده متعلق به دستگاههای اجرایی در سطح این منطقه میگوید: یکی از راهبردهای ما مذاکره و مکاتبه با دستگاههای اجرایی است که کاربریهای خدماتی مثل آموزشی، درمانی، بهداشتی و تفریحی هر چه سریعتر احیا شود.
او میافزاید: ما در ابتدای سال همه معابر خاکی را به عنوان درخواست به شهرداری مرکز اعلام میکنیم و طبیعتا با توجه به ضریب سکونت با مواردی موافقت و با مواردی مخالفت میشود. در بولوار صادقیه برخی اماکن مثل مرکز فنی و حرفهای تردد زیادی دارند و در برنامه پیاده روسازی امسال قرار میگیرند و برخی نقاط نیز در برنامه امسال نیستند.
اما مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، مسئول سومی است که درباره کمبود ایستگاه آتش نشانی در محله رحمانیه به سراغ او میرویم. مجید فرهادی توضیح میدهد: ایستگاه ۱۷ آتش نشانی در خیابان جاهد شهر، ایستگاه شماره ۳۰ در بولوار الهیه، ایستگاه شماره ۳۵ در بولوار میثاق، ایستگاه شماره ۳۴ ابتدای بولوار فلاحی و ایستگاه شماره ۳۱ در بولوار دندانپزشکان مشهد قرار دارند که در حقیقت مناطق غربی مشهد را پوشش میدهند.
او میافزاید: یک ایستگاه جدید نیز در انتهای بولوار وکیل آباد در مهر امسال به بهره برداری میرسد که از طریق خیابان فرمانیه به بولوارهای مهدیه و مجیدیه دسترسی دارد.
سرپرست شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی شهرداری مشهد هم درباره ایجاد ایستگاه دوچرخه در محله رحمانیه میگوید: اعتبار ایجاد چندین ایستگاه دوچرخه برای منطقه ۱۲ مشهد را اخذ کرده ایم و امسال در برنامه توسعه پیش بینی شده است.
احمد آذرکیش بیان میکند: این اتفاق تا یک تا دوماه آینده رقم خواهد خورد بدین معنا که ایستگاه دوچرخه بایدو تجهیز، نصب و راه اندازی میشود.
مدیرعامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری و محصولات کشاورزی شهرداری مشهد درباره احداث ایست کار در این محله بیان میکند: با توجه به مطالعات انجام شده در زمینه ایجاد ایست کار نهایتا دوازده نقطه در سطح شهر جانمایی و احداث شده است.
محمد جواد مشیری ادامه میدهد: همچنین به دلیل لزوم پیشبرد رویکرد هوشمند سازی امکان درخواست کارگر به وسیله شماره چهاررقمی ۳۱۷۵ مهیا شده است. شهروندان میتوانند از این طریق به درخواست اعزام کارگر اقدام کنند.