روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مدیرعامل سازمان مپ شهرداری مشهد: روزانه در مشهد ۲۰۰۰تن زباله خانگی تولید می‌شود

  • کد خبر: ۱۸۱۸۰۳
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۹
مدیرعامل سازمان مپ شهرداری مشهد: روزانه در مشهد ۲۰۰۰تن زباله خانگی تولید می‌شود
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: در مشهد روزانه ۲۰۰۰تن زباله خانگی تولید می‌شود که حجم آن‌ها در وانت‌های نیسان آبی از میدان آزادی تا سه‌راه راهنمایی است.

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود رضوی در تور خبری بازدید از مجتمع صنعتی بازیافت مواد و انرژی سازمان پسماند شهرداری مشهد که امروز چهارشنبه برگزار شد، اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند در سال۸۹ براساس ادغام دو سازمان مدیریت ماشین‌آلات و خدمات موتوری و سازمان بازیافت و تبدیل مواد تشکیل شد. ماموریت‌های سازمان شامل برنامه‌ریزی، ساماندهی، مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به کاهش تولید، جمع‌آوری، ذخیره‌سازی، جداسازی، بازیافت، پردازش و دفع در حوزه پسماند‌های عادی، شهری و ساختمانی است. بودجه سازمان ۵۸۰میلیارد تومان بوده و ۷۳۰نفر در سازمان مدیریت پسماند مشغول هستند.

وی با بیان اینکه مشهد ۳۲۸کیلومترمربع وسعت و ۳میلیون و ۴۶۰هزارنفر جمعیت دارد، افزود: در مشهد روزانه ۲هزارتن زباله خانگی تولید می‌شود که حجم آن‌ها در وانت‌های نیسان آبی از میدان آزادی تا سه‌راه راهنمایی است. حجم زباله تولیدی ما در کشور و شهر مشهد زیاد است و در این زمینه رتبه‌دار هستیم. روزانه ۱۴هزارتن نخاله یا پسماند عمرانی و ۲۴تن زباله یا پسماند‌های عفونی و بیمارستانی نیز تولید می‌شود. اولین کار شهروندان در زمینه مشارکت این است که به راحتی زباله تولید نکنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد گفت: ما چهار ایستگاه در رفسنجانی۳۴، طرح‌چی، ۷۵مهری رضوی و در محل سازمان مپ و دو محل دفن در کیلومتر۳۵ جاده مشهد-میامی و جاده قدیم نیشابور کیلومتر۵ داریم. هر روز ۷۰سمی‌تریلر زباله‌ها را از ایستگاه‌ها منتقل کرده و مسافتی که طی می‌کنند از اینجا تا تهران است. اگر بتوانیم هزینه‌های پسماند را به کمک شهروندان مدیریت کنیم، این هزینه‌ها می‌تواند صرف عمران و آبادانی شود.

وی با اشاره به اینکه ما شش کار اصلی در حوزه مدیریت پسماند انجام می‌دهیم، تصریح کرد: رفت‌وروب، نظافت و زباله‌روبی از درِ خانه‌ها برعهده شهرداری‌های مناطق است و از زمانی که به ایستگاه خدمات شهری می‌آید برعهده مدیریت پسماند قرار می‌گیرد. اولین وظیفه ما تفکیک از مبدأ بوده و اولین راهکار آن ماشین‌های قدیمی است که به درِ منازل مراجعه می‌کنند. دومین راهکار این است که شهروندان زباله‌های خود را به صورت تفکیک شده به ۲۷ایستگاه ما تحویل دهند.

رضوی افزود: راهکار سوم که اخیرا راه‌اندازی شده، بازیافت آنلاین یا جمع‌آوری هوشمند پسماند خشک است. ماشین‌هایی توسط پیمانکاران بخش خصوصی اداره می‌شوند که با نرم‌افزار‌های موبایلی پسماند‌ها را تحویل می‌گیرند. شش پیمانکار در این حوزه مشغول فعالیت هستند که تجربه موفقی در کشور بوده است. پیشنهاد ما این است که شهروندان از این نرم‌افزار‌ها استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد ادامه داد: قیمت‌ها هر ۱۵روز کارشناسی رسمی دادگستری می‌شود. ۵۵درصد این زباله‌ها سهم شهروندان است. لینک نرم‌افزار‌ها در سایت سازمان قرار دارد و همچنین شهروندان می‌توانند عبارت هوشمند را به شماره ۳۰۰۰۸۲۲۸ ارسال کنند. در حال حاضر ۲۷۰هزار مشترک در این سامانه‌ها داریم که باید به حدود ۷۰۰هزار مشترک برسانیم. جمع‌آوری با نرم‌افزار‌ها ۲۵تن در روز بوده و گاهی به ۳۰تن هم می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: اگر پسماند خشک از‌ تر در مبدأ تفکیک شود، کیفیت آن حفظ شده و به راحتی در کارخانه بازیافت می‌شود. هرچه صنعت بازیافت رونق پیدا کند، اشتغال بیشتر می‌شود. در همه مواد بازیافتی که دور ریخته می‌شود، انرژی، نفت، گاز و برق وجود دارد که اگر تفکیک انجام شود این موارد دوباره در چرخه فعال می‌شوند و یارانه انرژی به سرعت دفع نمی‌شود.

رضوی گفت: دومین فعالیت ما ساماندهی پسماند‌های عمرانی است. اگر کسی قصد دارد در محل تولید خاکبرداری و تخریب انجام دهد، باید مجوز بگیرد. همچنین برای ناوگان حمل‌ونقل و مکانی که قرار است دفع صورت گیرد باید مجوز اخذ شود. همکاران ما در مدیریت پسماند به دنبال این هستند که اگر خاکی برداشته می‌شود، مدیریت کرده و در بخش دیگری به طور مثال در فضای سبز و پرکردن گود‌های خالی مصرف کنند.

ایجاد کارخانه تبدیل پسماند‌های عمرانی در مشهد

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد اضافه کرد: ۴۳درصد از خاکبرداری‌ها در شهر توسط همکاران ما در مدیریت پسماند‌های عمرانی اتفاق می‌افتد، ۲درصد برای فضای سبز استفاده می‌شود و ۵۵درصد به محل دفع می‌رود. یکی از معضلات در شهرداری تحویل خاک و نخاله توسط ناوگان‌ غیرمجاز به ویژه در حاشیه شهر است. از این نخاله‌ها سالانه حدود ۱۰هزارمترمکعب خاک ترکیبی تولید می‌شود. دنبال این هستیم که کارخانه تبدیل پسماند‌های عمرانی را ایجاد کنیم، بنابراین فراخوان دادیم و در تلاش هستیم تا این کارخانه را امسال به مرحله عقد قرارداد برسانیم.

وی بیان کرد: فعالیت سوم ما در حوزه ماشین‌آلات تخصصی و خدمات شهری است که حدود ۳۰۰دستگاه تحصصی در شهر کمک می‌کنند. چهارمین فعالیت در زمینه صنایع کارخانجات بازیافت است. مساحت مجتمع صنعتی بازیافت مواد و انرژی ۱۸۰هکتار بوده و کارخانه بازیافت لاستیک آن منحصر به فردترین بخش است. انتقال، دفع و دفن بهداشتی پنجمین فعالیت سازمان است. سایت میامی ۶۰۰هکتار بوده که محل دفن زباله‌های عفونی و بیمارستانی است. آموزش، تحقیقات و مشاوره‌های تخصصی مدیریت پسماند فعالیت ششم ما در سازمان است.

روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰مترمکعب شیرابه در استخری ۳در۶ با عمق ۳متر پر می‌شود

رضوی افزود: روزانه ۱۸۰ تا ۲۰۰مترمکعب شیرابه در استخری ۳در۶ با عمق سه‌متر پر می‌شود. در این مورد شهروندان باید کمک کنند. تفاله چایی که در سطل ریخته می‌شود، شیرابه تولید می‌کند. پوست هندوانه و میوه‌های جالیزی نیز این‌گونه است، می‌توان آن‌ها را کنار کابینت قرار داد تا آب آن‌ها بخار شود و شیرابه تولید نکند. مدیریت شیرابه بسیار سخت است. نیروگاه بیوگاز تابستان سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید که این نیروگاه ظرفیت تولید سه مگاوات برق خواهد داشت.

سالی یک میلیارد تومان هزینه خوراک سگ‌های بدون صاحب است

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با بیان اینکه یکی دیگر از کار‌های سخت این سازمان نگهداری از سگ‌های بدون صاحب است که روزبه‌روز افزایش پیدامی‌کند، عنوان کرد: سالی یک میلیارد تومان هزینه خوراک این سگ‌هاست. این سگ‌ها به ویژه در حاشیه شهر برای تامین غذا به محدوده شهری ورود می‌کنند به خصوص مناطقی که تعداد رستوران زیادی دارند یا روستا به شهر متصل شده است.

وی ادامه داد: برابر دستورالعمل وزارت کشور این سگ‌ها توسط پیمانکاران شهرداری‌های مناطق جمع‌آوری و به مرکز نگهداری موقت منتقل می‌شوند. در مشهد سازمان‌های مردم‌نهاد دارای مجوز از فرمانداری برای کمک در این زمینه نداریم، بنابراین نمی‌توانیم فعالیت مشترکی با سازمان‌های مردم‌نهاد داشته باشیم.

رضوی در خصوص اقدامات شهروندان برای کمک به سازمان پسماند گفت: اولین اقدام این است که شهروندان کمک کرده و زباله کمتری تولید کنند. تولیدکنندگان نیز زباله زیادی تولید می‌کنند. ۲۰تا۲۵درصد هزینه کالا‌ها به بسته‌بندی تعلق می‌گیرد. دومین مورد این است که پسماند‌ها را در مبدا تفکیک کنیم. نباید زباله‌های تفکیک شده را پشت درِ منزل قرار داد؛ زیرا باعث زباله‌گردی می‌شود.

درصد زیادی از زباله‌گرد‌ها اتباع بیگانه هستند

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد با اشاره به این موضوع که درصد زیادی از زباله‌گرد‌ها اتباع بیگانه هستند که این برآیند‌های اجتماعی خطرناکی دارد، اضافه کرد: انبار‌های غیرمجاز توسعه پیدا می‌کند و چرخه موادمخدر و ... ایجاد می‌شود. سومین کار این است که از ضایعات منازل حداکثر استفاده را بکنیم. وقتی شیئی دیگر برای کاری مناسب نیست، نباید آن را زود از دوره مصرف خارج کنیم. درخواست دیگر ما از شهروندان شیرابه‌گیری است. ۱۲درصد از میزان کل زباله‌های خشک در مشهد بازیافت می‌شود که ایده‌آل آن ۲۵درصد بوده و میانگین کشوری ۷تا۸درصد است. زباله‌های‌ تر نیز مقداری تبدیل به کود می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه از بخش‌های مختلف مجتمع بازدید شد. یکی از بخش‌ها کارخانه بازیافت لاستیک با ظرفیت پذیرش سالیانه ۳هزارتن تایر فرسوده بود که در سال۸۹ به بهره‌برداری رسیده است. در این کارخانه کفپوش لاستیکی، گرانول و پودر تولید می‌شود. در صنعت بازیافت لاستیک هیچ دورریزی وجود ندارد و در صنعت بازیافت توجیه اقتصادی دارد.

بخش دیگر کارخانه بازیافت ضایعات الکترونیک بود که در سال۹۰ به بهره‌برداری رسیده است. این کارخانه ظرفیت تولید ۸۰۰کیلوگرم در روز را دارد و قلع، سرب، طلا، مس و… تولید می‌کند. بسیاری از مردم به عنوان ضایعات بازیافتی به این لوازم توجه نمی‌کنند. این مجموعه بزرگ‌ترین مجموعه صنعتی بازیافت کشور است.

واحد تولید کود ورمی کمپوست که در سال۸۴ به بهره‌برداری رسیده ظرفیت تولید یک تن در روز را دارد. کارخانه تولید کود کمپوست نیز در سال۷۵ راه‌اندازی شده و ۶۰۰تن کود در روز تولید می‌کند. کارخانه کود گرانوله گوگرددار نیز بخش دیگری بوده که چند سال تعطیل بود و امسال راه‌اندازی خواهد شد.

کارخانه بازیافت کاغذ بخش دیگر این مجموعه بود که ظرفیت تولید ۴۰تن کاغذ را در روز دارد. کارخانه بازیافت قیر و آسفالت، پلاستیک و آزمایشگاه کنترل کیفیت از دیگر بخش‌های مجموعه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->