به گزارش شهرآرانیوز، «علی ربیعی» روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص آمار جان باختگان آبان ۹۸ اظهار داشت: آنچه رییس جمهوری بیان کردند، بر این اساس بوده که پزشکی قانون مرجع اعلام علت مرگ و صدور جواز دفن است. ولی ما معطل نمیمانیم چرا که این آمار باید بهصورت شفاف بیان شود.
وی اضافه کرد: پزشکی قانونی طی نامهای (آمار کشته شدگان) را اعلام کرده است. قطعا ما باید منتظر اعلام رسمی پزشکی قانونی میماندیم که این امر صورت گرفته است ولی اعلام پزشکی قانونی کفایت نمیکرد.
بیشتر بخوانید:رئیس پزشکی قانونی در پاسخ به رئیس جمهوری: دولت باید این آمار را اعلام کند
سخنگوی دولت یادآور شد: بررسیهای میدانی و گزارشگیری از دستگاههای عمل کننده درخصوص چگونگی فوت و نحوه اقدام، از دستگاههای انتظامی و امنیتی هم اتخاذ شد.
ربیعی اضافه کرد: آمار دقیق همراه با چگونگی اقدام بهزودی از طرف مراجع ذیربط اعلام خواهد ش و در این خصوص تصمیمگیری شده است و ظرف چند روز آینده این آمار از سوی یکی از دستگاههای مسئول اعلام خواهد شد.
وی همچنین درباره موضوع FATF و تبدیل شدن آن به یک معادله پیچیده در کشور گفت: امروز بحث FATF در جلسه هیات دولت به طور مشروح مطرح شد. همه تلاشمان را انجام دادیم تا بر اساس مجموعه اقدامات داخلی قابل توجهی که در اجرای سیاستهای داخلی خودمان در مبارزه با تروریسم و پولشویی انجام دادیم، کمترین آسیب در جلسه این نهاد متوجه کشور شود.
ربیعی با بیان اینکه دولت تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داد، افزود: با توجه به گزارش امروز وزیر اقتصاد در هیئت دولت اکثریت کشورها از جمله کشورهای اروپایی، چین، روسیه، ترکیه، آفریقای جنوبی و دیگر دوستان ما به شدت در جلسه از ما حمایت کردند اما آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل مخالفت خود را به طور جدی با ایران دنبال میکردند و بسیار عجیب است که خود این کشورها بزرگترین حامی مالی تروریسم هستند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: کشورهایی که خود حامی تروریست هستند بیشترین تلاش را برای ورود ایران به لیست سیاه انجام دادند و مانع رسیدن به بهترین نتیجه شدند؛ اما تلاشهای ما هنوز ادامه دارد تا کشور به بهترین نتیجه دسترسی پیدا کند. عدهای هم تلاش می کردند چیز جدیدی برای ایران نوشته شود که خوشبختانه این اتفاق رخ نخواهد داد.
ربیعی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم وقتی در لیست سیاه بودیم، کشور را از لیست سیاه خارج کرد و باز هم تلاش خواهیم کرد هر اتفاقی که میافتد مانع رفتن ما به لیست سیاه شود. اگر هم وارد شدیم باز هم خروج از لیست امکان پذیر هست.
وی اضافه کرد: البته در بخش اقتصادی تلاش هایی از سوی رئیس کل بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر دستگاهها انجام شد تا هر اتفاقی که در جلسه رخ دهد اقتصاد ما طوری طراحی شود که آسیبی نبیند.
سخنگوی دولت یادآورشد: در حال حاضر در جلسه تحلیل بر این است که چون همه فشارهای تحریم روی مبادلات مالی ما متمرکز شده و مبادلات مالی را هدف گرفته با رفتن به لیست سیاه حتی، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
ربیعی تاکید کرد: زمانی که از تحریم خارج شویم نیاز داریم حتماً در لیست سیاه نباشیم اما فکر می کنم رئیس کل بانک مرکزی هم این موضوع را خوب توضیح دادند که در کوتاهمدت و تا زمانی که تحریم ها بر نظام پولی مالی ایران متمرکز است تاثیر زیادی نخواهد داشت.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای برایان هوک نماینده آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه انتخابات دوم اسفند در ایران انتخابات آزادی نیست و نتایج آن از قبل مشخص است، اظهار داشت: ادعای برایان هوک ادعای جدیدی نیست. براساس دیدگاههای برایان هوک قرار بود که ما چهلمین سال انقلاب را هم نبینیم. قطعا تردیدی نداریم که نتایج انتخابات ما از کنگره آمریکا بیشتر خواهد بود.
ربیعی یادآورشد: موضوعی را که سال ۹۶ هم در ایران تبلیغ کردند که حتی دولتمردان آمریکا سال ۹۶ یک نمایش هم خواندند. بنابر این برای ما اینگونه اظهارت و نشان دادن چهره ایران تازگی ندارد. ما امیدواریم که با حضور پرشور مردم در انتخابات، ابطال دیدگاه و نظریات سیاستمداران آمریکایی هم روشن شود. آمریکا خود کارنامه سیاهی در تغییر رژیم و دخالت در کشورهای دیگر دارد.
وی با اشاره به دولتهایی که با روندهای دیپلماتیک روی کار آمدهاند، اظهار داشت: قطعا اکنون همه مخالفت آمریکا با دولتهایی است که با انتخابات روی کار آمدهاند و همه حمایتش نیز از دولتهایی است که غیرانتخاباتی هستند.
سخنگوی دولت با اشاره به اظهارات اخیرا جوزف نای نظریه پرداز روابط بین الملل و کتاب وی درخصوص نبود اخلاق در سیاست آمریکایی گفت: وی در این کتاب تصریح کرده که اقدامات آمریکا در ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی غیرقانونی، غیراخلاقی و هم خلاف فرمان اجرایی رییس جمهور فورد بوده است.
ربیعی افزود: این نظریه پرداز آمریکایی همچنین در این کتاب تصریح کرده که اخلاق هیچ جایگاهی در سیاست کنونی آمریکا ندارد. این نظر اندیشمندان آمریکایی است.
وی خاطرنشان کرد: لذا آمریکا با چنین دولت رسوا و بیآبرویی، سزاوار و شایسته اظهارنظر درباره کشوری همچون ایران نیست. ما تقریبا در همه این ۴۱ سال گذشته انتخابات داشتیم و به اعتقاد من یکی از پرانتخابترین کشورهایی هستیم که انتخابات برگزار کردیم.
منبع: ایرنا