به گزارش شهرآرانیوز، سال آبی۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ از سالهای بسیار خشک خراسان رضوی بوده است. متأسفانه کل بارندگی درحوزه مشهد ۹۲میلیمتر است درحالیکه در سال گذشته هم که سال خشکی بود ۲۱۶میلیمتر بارندگی داشتیم. میانگین دوره بلندمدت بارندگی مشهد هم چیزی حدود ۲۴۳میلیمتر در این تاریخ بوده است یعنی حدود ۶۲درصد کاهش نسبت به دوره بلندمدت داشتیم.
حسین اسماعیلیان در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره وضعیت تأمین آب مشهد در روزهای پایانی تابستان تصریح کرد: کل حوزه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید قرار دارد. دمای متوسط این سال آبی هم ۱.۳درجه سانتیگراد افزایش نسبت به دوره آماری بلندمدت نشان میدهد که در میزان مصرف آب تأثیرگذار است.
وی افزود: خوشبختانه از سال گذشته که پیشبینیها بر اساس شرایط بدبینانه بود از اوایل مهر سال گذشته برنامهریزی تأمین آب شهر مشهد در سطح استان و سطح ملی موردبررسی قرار گرفت و پروژههایی تعریف شد. این پروژهها در چند ماه گذشته، تحت عنوان پروژههای اضطراری تامین آب مشهد اجرا شد. همچنین مصوباتی در سطح ملی صورت گرفت و اعتباراتی برای بحث خشکسالی اختصاص یافت.
همه این تمهیدات باعث شد ما خوشبختانه تا الان مشکل خاصی در تأمین پایدار آب مشهد علیرغم افزایش دما و حضور زائر در مشهد نداشته باشیم. البته که همراهی مردم هم در صرفهجویی آب در این مدت بیتأثیر نبوده است.
به گفته این مسئول شهری، با توجه به اینکه پیک مصرف را در روزهای تابستان پشت سر گذاشتیم، اما بخش عمدهای از آب مشهد از طریق منابع آبی سطحی و سدها تأمین میشود. شرایط به گونهای نیست که به لحاظ فنی کل آب مشهد را از منابع آبی زیرزمینی تامین کنیم.
اسماعیلیان افزود: سدها کماکان حال و روز خوبی ندارند، بارندگیهای اخیر هیچ تأثیری در افزایش ذخیره مخازن سدها نداشته است برای مثال سددوستی حدود ۸درصد و سدطرق ۹درصد ذخیره آبی دارد و بهطور متوسط ذخیره آب سدهای مشهد حدود ۹درصد است.
وی ادامه داد: روزهای پایانی تابستان و سال آبی را پشت سرمیگذاریم و ابتدای مهر، سال آبی جدید شروع خواهد شد و پیک مصرف را به لحاظ حداکثر مصرف پشت سرگذاشتیم ولی به دلیل اینکه سدها ذخیره آب کمتر نسبت به گذشته با کاهش ۶۱درصدی حجم ذخایر نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته لذا باید ذخیره سدها را مدیریت کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب مشهد یادآورشد: با توجه به اینکه ایام پایانی شهریور مصادف با دهه آخر صفر شده است مسلما مصرف آب افزایش پیدا میکند و نیاز آبی نسبت به سالهای گذشته بیشتر خواهد شد. تمهیداتی را در این خصوص اندیشیدهایم که این ایام را پشت سرگذاریم.
به گفته اسماعیلیان، کماکان برای تأمین آب مشهد نگرانیم. قطعا برای سال آبی جدید باید پروژههای جدید اتخاذ شود. امیدواریم فصل پاییز را نرمال سپری کنیم، ولی ما حالت بدبینانه را همانند سال گذشته درنظر داریم و در شرف تنظیم برنامه تأمین آب مشهد برای سال جاری و سال۱۴۰۳ هستیم.
وی ادامه داد: تمام تلاشمان را داریم در دهه آخر صفر مشکلی در تأمین آب نداشته باشیم، اما از مردم مشهد همچنان تقاضا داریم همراهی را که تا الان داشتند، ادامه دهند.