افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیط قطار شامل اتباع خارجی ساکن ایران نمی‌شود! نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد سازمان بین‌المللی مهاجرت از بازگشت بیش‌از ۸۵۸ هزار مهاجر به افغانستان خبر داد کشف بمب ۴۰۰کیلوگرمی در سرپل افغانستان (۲۸ تیر ۱۴۰۳) ۳ میلیارد دلار مبادلات سالانه ایران و افغانستان از طریق دوغارون سیل در ننگرهار افغانستان ۱۳۰ کشته و ۴۱۰ زخمی برجای گذاشت طالبان برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران شناسنامه الکترونیکی توزیع می‌کند کمبود بودجه؛ کمک‌های برنامه جهانی به نیازمندان افغانستان را کاهش داد فرماندار تایباد از آمادگی برای پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ خبرداد نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته
سرخط خبرها

تجارت مواد مخدر افغانستان دارد رونق می‌گیرد | طالبان مدعی است که «برنامه‌ای ۴ساله» برای ریشه‌کن‌کردن قاچاق مواد مخدر دارد

  • کد خبر: ۱۸۳۴۹۳
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۱
تجارت مواد مخدر افغانستان دارد رونق می‌گیرد | طالبان مدعی است که «برنامه‌ای ۴ساله» برای ریشه‌کن‌کردن قاچاق مواد مخدر دارد
گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد حاکی از آن است که تلاش‌های طالبان برای ممانعت از تجارت مواد مخدر در کشور تأثیر چندانی بر میزان تولید تریاک و صنعت روبه‌رشد ساخت مت‌آمفتامین نداشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، تجارت مواد مخدر افغانستان، طی دو سال گذشته، دوباره رونق گرفت و فروش تریاک، تنها در سال ۲۰۲۲، سه‌برابر شد.

گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد حاکی از آن است که تلاش‌های طالبان برای ممانعت از تجارت مواد مخدر در کشور تأثیر چندانی بر میزان تولید تریاک و صنعت روبه‌رشد ساخت مت‌آمفتامین نداشته است.

کِشت تریاک، در نخستین سال پس از تسلط نیروهای طالبان بر کشور، ۳۲درصد بیشتر شد و فروش آن از ۴۲۵میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱.۴میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ افزایش یافت.

در همین حال، سخنگوی وزارت داخلهٔ طالبان تأکید کرد که این صنعت تا ۴ سال آینده فلج خواهد شد.

عبدالمتین قانع گفت: «ما نمی‌توانیم ادعا کنیم که این کار را ۱۰۰٪ به‌انجام رسانده‌ایم، زیرا مردم همچنان می‌توانند ــ پنهانی ــ به چنین فعالیت‌هایی بپردازند. در کوتاه‌مدت، نمی‌شود میزان این کارها را به صفر رساند. با این‌همه، ما برنامهٔ راهبردی ۴ساله‌ای داریم که طی آن تولید مواد مخدر ــ به‌طور عام ــ و مت‌آمفتامین ــ به‌طور خاص ــ پایان خواهد یافت.»

تداوم کِشت تریاک نشان‌دهندهٔ رشد تولید مت‌آمفتامین است که دو سال پیش داشت پا می‌گرفت. بر اساس این گزارش، میزان کشفیات سالانهٔ مت‌آمفتامین در افغانستان از تنها ۲۲۰ پوند (حدود ۱۱۰ کیلوگرم) در سال ۲۰۱۹ به ۶۰۰۰ پوند (حدود ۳۰۰۰ کیلو/ ۳ تُن) در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

کارشناسان می‌گویند دلایل متعددی دارد که به‌موجب آن‌ها باشندگان افغانستان به‌جای مواد مخدری مانند هروئین یا کوکائین ــ که آن‌ها هم در این کشور رایج‌اند ــ به تولید مت‌آمفتامین روی آورند.

آنجلا می، رئیس واحد تحقیقات و تحلیل روند UNODC (= دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد)، گفت: «نیازی نیست منتظر رشد و ظهور چیزی باشید. شما زمین لازم ندارید؛ فقط چندتا آشپز و دستورالعمل می‌‌خواهید. آزمایشگاه‌های مت‌آمفتامین مخفی نیستند، جابه‌جا می‌شوند. افغانستان، همچنین، گیاه اُرمَک دارد که در بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکنندهٔ مت‌آمفتامین، یعنی میانمار و مکزیک، پیدا نمی‌شود. این گیاه در افغانستان قانونی است و در همه‌جا می‌روید، اما باید خیلی از آن داشته باشید.»

درحالی‌که طالبان ــ اسماً و با تمرکز بر تجارت هروئین ــ قاچاقچیان مواد مخدر را سرکوب کرده است، این اقدامات چندان تأثیرگذار نبوده‌اند.

مواد مخدرِ تولیدیِ افغانستان در آفریقا و اروپا به‌فروش می‌رسد، و اعتیاد به مواد مخدر همچنان از مشکلات اساسی این کشور است. یک مقام صِحّی افغانستان گفت که هم‌اکنون حدود ۲۰هزار نفر به‌دلیل اعتیاد به مواد مخدر در بیمارستان‌های کشور بستری هستند.

 منبع: فاکس‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->