حسین نیکونام در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص میزان ورود گردشگران سلامت به مشهد در دهه پایانی صفر عنوان کرد: آنچه در بازار میبنیم و بر اساس ورود گردشگران سلامت به مراکز درمانی بررسی کردهایم از ابتدای مرداد ماه افت شدیدی در ورود گردشگران سلامت به مشهد داشتهایم.
وی افزود: معمولا بازار گردشگری سلامت در مشهد را گردشگران عراقی ساپورت میکنند. گردشگران افغانستانی برای سایر خدمات به مشهد میآیند و معمولا برای انجام کارهای درمانی خود به بیمارستانهای دولتی مراجعه میکنند.
رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران تصریح کرد: از همین رو عمده بازار گردشگری سلامت مشهد را گردشگران عراقی تشکیل میدهند که همایش بزرگ پیادهروی اربعین ورود گردشگران عراقی به خصوص گردشگران سلامت به مشهد را در تابستان تحتالشعاع قرار داده است.
نیکونام اظهار کرد: در حال حاضر نیز پیشبینی شده که در دهه پایانی صفر تعداد زیادی زائر خارجی به مشهد مشرف شود، اما به عنوان مثال امسال که ۴ میلیون زائر ایرانی در پیادهروی اربعین حضور یافتند، چه تعداد از آنان برای درمان و یا خرید عازم عراق شدند؟ زائران صرفا برای زیارت به عراق رفتند. نقطه مقابل این اتفاق نیز برای زائران عراقی در دهه پایانی صفر در مشهد رخ میدهد.
وی ادامه داد: از همین رو نمیتوان روی ورود حجم بالای زائران خارجی در دهه پایانی صفر به مشهد برای گردشگری سلامت حساب کرد. عمده زائران برای زیارت به مشهد مشرف میشوند و بسیار محدود میتوان از میان آنان گردشگر سلامت جذب کرد و نسبت به سال گذشته افزایش زیادی نخواهند داشت.
رئیس جامعه حرفهای گردشگری سلامت ایران گفت: با توجه به اینکه اربعین هر سال ۱۰ روز جلو میآید، در سال آتی نیز بازار گردشگری سلامت را به اوایل خرداد و تیر ماه فشرده خواهد کرد و یا از میزان ورود گردشگران سلامت کاسته خواهد شد.