به گزارش شهرآرانیوز با لحنی گلایه آمیز و در قالب جملات فریادگونه این طور میگوید: همه زورشان به تولید کننده میرسد، همه. مدارس فقط کم بودند که اضافه شدند.
جملاتش را این طور کامل میکند: مدیران مدرسه میگویند در شرایطی سفارش لباس فرمشان را به ما میدهند که به ازای هر دست لباس فرم، مبلغی به آنها بدهیم. این انصاف است؟! این مردانگی است؟! اگر قبول نکنیم میگویند شما را به خیر و ما را به سلامت. این جملات خلاصه شده گلایه یک تولیدکننده پوشاک و فرم مدرسه است. او میخواهد که سازمان بازرسی ورود و به این موضوع رسیدگی کند.
برای توضیحات بیشتر میخواهند نامشان محفوظ بماند. یک تولیدکننده دیگر نیز گلایه اش را این طور میگوید: چرا برای زحمتی که ما میکشیم باید این طور به مدارس باج دهیم؟! اگر قبول نکنیم خیلی راحت میگویند که شما نه، یکی دیگر. اصلا مصرف کننده و مردم برایشان ذرهای اهمیت ندارند. این کار مدارس باج گیری است.
او در ادامه بیان میکند: من تولیدکننده را لای منگنه میگذارند یا باید از هزینه کارگری که نور چشم میگذارد تا این فرمها دوخته شود بزنم و به مدارس بدهم یا کلا بیکار بمانم! مدارس مگر از آموزش وپرورش بودجه نمیگیرند؟!
این تولیدکنندگان خواهان رسیدگی به این فرم سودجویی مدارس از سوی مدیران شدند. میگویند: چندباری در شهرآرا با جانشین معاون دادستان به مدارس سر زده اید.ای کاش جانشین معاون دادستان سری به تولیدکنند گان هم بزند و دردهای ما را نیز بشنود. ما برای هر دست فرم لباس مدرسهای که میدوزیم باید مبلغ ۳ هزار تومان نیز به اتحادیه بدهیم.
این تولیدکننده در ادامه بیان میکند: مدارس میگویند برای هر دست لباسی که میدهند سهم آنها ۵۰ هزار تومان است. از یکی از همکاران نیز شنیدم که تا رقم ۸۰ هزارتومان مدیر مدرسه گفته بود که سهم مدرسه بابت واگذاری دوخت لباس فرم دانش آموزان است.
او ادامه میدهد: چند بار به آنها گفتیم که برای ما صرف ندارد که از سود منطقی و متعارف خودمان بخواهیم برای هر دست لباس ۵۰ هزار تومان به شما بدهیم. مگر یک فرم مدرسه چقدر سود دارد که ما ۵۰ هزارتومان به شما بدهیم؟ میگویند این را خود شما میدانید اگر قرار بر همکاری است این رقم سهم مدرسه است. اگر تولید کننده این رقم را به سود خود اضافه کند تنها کسی که این وسط ضرر میکند پدر و مادرها هستند.
بخشعلی بیاتی، معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت معدن و تجارت استان است. او موضوع گرفتن مبالغ مدرسه و حتی اتحادیه را رد نمیکند و این طور توضیح میدهد: در گزارش کارشناسان بازرسی ما مشخص شده که متأسفانه تعدادی از تولیدکنندگان ما بابت تولید فرم مدرسه به مدارس و اتحادیه مبالغی را داده اند که در حال بررسی هستیم.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت معدن و تجارت استان در مورد تأیید مبلغ سه هزار تومانی که بابت فرم مدرسه اتحادیه گرفته و نیز مبلغ پنجاه تا هشتادهزارتومانی که مدارس مطالبه کرده اند، نیز این طور میگوید: باید بررسی هایمان را کامل کنیم. الان نمیتوانم رقم دقیقی به شما اعلام کنم. در این بررسیها باید نرخ تمام شده فرم مدارس و دریافتی آنها مشخص شود که چقدر بوده است.
بیاتی در ادامه بیان میکند: در بررسیهایی که داریم اگر مشخص شود که این دریافتیها در قیمت تمام شده فرم مدارس تأثیر داشته و به نحوی سبب شده است که فرم مدارس گرانتر به دست مردم برسد با عنوان تخلف گرانی برخورد خواهد شد و مشمول جرائم تعزیزاتی است، اما اگر در قیمت تأثیر نداشته باشد باید کمیسیون نظارت بر سازمانهای صنفی نظارت کنند. هنوز گزارشهای ما جامع و کامل نشده است.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت معدن و تجارت استان این تأکید را دارد که با تبانی و گران فروشی برخورد خواهند کرد.
بیاتی برای زمان نهایی اعلام گزارشها نیز میگوید: تا نیمه ابتدایی مهر این گزارش جمع بندی خواهد شد. چنانچه گران فروشی شده باشد باید جرائمی را پرداخت کنند و مبالغ نیز به والدین عودت داده شود.
معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت معدن و تجارت استان این تأکید را دارد که حامی حقوق مصرف کننده خواهد بود.