صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

واکسن آنفلوآنزا را چه زمانی تزریق کنیم؟

  • کد خبر: ۱۸۴۰۷۲
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۹
واکسن آنفلوآنزا را چه زمانی تزریق کنیم؟
استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر تزریق واکسن آنفلوآنزا بویژه در گروه پرخطر در زمان طلایی تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر پیام طبرسی با اشاره به افزایش عفونت‌های تنفسی با فرا رسیدن فصل پاییز و روز‌های سرد، تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد درمعرض خطر را در زمان طلایی ضروری دانست.

وی با اشاره به این که عفونت‌های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده شروع می‌شود، گفت: این عفونت‌ها ممکن است به ذات‌الریه و عفونت شدید دستگاه تنفسی تبدیل شود؛ درحالی که بسیاری از آن‌ها قابل پیشگیری هستند.

وی افزود: گرچه برای ذات‌الریه یا پنوموکوک واکسن وجود دارد و می‌تواند از بروز بیماری در افراد در معرض خطر پیشگیری کند، اما هر ساله شاهد بروز شیوع بالا و حتی مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا هستیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به وجود واکسن موثر برای آنفلوانزا خاطرنشان کرد: تزریق به موقع این واکسن در پیشگیری بسیار کمک کننده است و نقش موثری در جلوگیری از مرگ و میر و بستری افراد دارد.

او با تاکید بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد در معرض خطر، توصیه کرد: سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد مبتلا به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی یا سرطان، دیابت، بیماران قلبی، کلیوی، کبدی و ریوی حتما در آستانه فصل پاییز و روز‌های ابتدایی مهرماه واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

به گفته وی، در صورت تزریق واکسن آنفلوانزا زودتر از این بازه زمانی ممکن است ایمنی‌زایی طولانی تا پایان زمستان در فرد ایجاد نشود. همچنین اگر واکسن دیرتر از این بازه زمانی تزریق شود امکان دارد ایمنی‌زایی دیرتر از موعد مورد نظر ایجاد شود که بی‌فایده است.

طبرسی خاطرنشان کرد: هرسال معمولا موج شیوع آنفلوانزا در ایران از اواسط مهرماه آغاز می‌شود و ممکن است چندین موج دیگر نیز تا پایان سال تکرار شود.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، گفت: امسال هم مانند سال گذشته واکسن ایرانی آنفلوآنزا نیز در دسترس مردم قرار دارد که مطالعات انجام شده بر روی واکسن نوترکیب ایرانی نشان داده است که اثربخشی لازم وجود دارد و این واکسن تاییدیه وزارت بهداشت را نیز اخذ کرده است.

وی با اشاره به تولید واکسن ایرانی فلوگارد با فناوری نوترکیب، افزود: در فناوری نوترکیبی، بازطراحی قطعات مختلف ویروس آنفلوانزا در شرایط خاص انجام می‌شود.

وی افزود: سویه‌های ویروس آنفلوانزا که در برخی کشور‌ها درماه‌های قبل در چرخش و گردش بودند توسط سازمان جهانی بهداشت شناسایی شده و به تولیدکنندگان واکسن معرفی می‌شود و سازنده واکسن نیز براساس آن واکسن آنفلوانزا را برای مدت پیش رو تولید می‌کند.

به گفته وی، تیپ‌های شایع ویروس آنفلوانزا در کشور‌های نیمکره جنوبی که زمستان را پشت سر گذاشتند از سوی سازمان جهانی بهداشت به کشور‌های سازنده واکسن در نیمکره شمالی اعلام می‌شود.

وی در نهایت به افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند و در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه تنفس هستند، توصیه کرد که رعایت نکات بهداشتی، پیشگیری و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->