آداب استغفار و توبه چیست؟ امام‌سجاد(ع) مظهر تقوا و تواضع است تضمین بقای دین و سلامت اجتماع با امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر نگاهی به بینش و منش واعظ شهیر مرحوم آیت ا... غلامرضا دهشت| عالم خیراندیش ۶ نمایش آیینی و تعزیه‌خوانی در محرم و صفر مجوز اجرا گرفتند ویژه‌برنامه‌های عزاداری دهه دوم محرم در حرم امام‌رضا(ع) خواب ممنوع، روزِ بیداری است! یادی از شیخ احمد کافی به‌مناسبت سالگرد درگذشت این واعظ محبوب ۲۰۰ مسجد استان در رویداد نوجوانانه تربیتی «هشتادیوم» پای کار هستند بازخوانی اهداف بنیادین قیام عاشورا در آینه عقل و نقل رونمایی از طرح حفظ تصویری قرآن کریم در مشهد + فیلم پژمان‌فر: باید بی‌سوادی قرآنی را در کشور برطرف کنیم پیش‌بینی تشرف بیش از ۵۰۰ هزار زائر پیاده به مشهد در دهه پایانی صفر چراغ روشن خیمه روشنی چراغ دل است طلایه دار وحدت | یادی از مرحوم آیت الله محمد کفعمی خراسانی، هم زمان با سالروز رحلتش فلسفه خلقت در تبیین سیدالشهدا (ع) نور بی‌خاموشی
سرخط خبرها

روایتی از موکبی که روزانه ۲۵هزار غذای نذری بین زائران دهه آخر صفر توزیع می کند

  • کد خبر: ۱۸۴۵۰۴
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۷
  • ۳
روایتی از موکبی که روزانه ۲۵هزار غذای نذری بین زائران دهه آخر صفر توزیع می کند
موکب حضرت رقیه(س) سال ۹۴ با همفکری چند رفیق طلبه و تنها ۳۵۰هزار تومان ویژه دهه آخر صفر متولد شد. 

به گزارش شهرآرانیوز، حتما در دهه پایانی ماه صفر به ویژه در سه روز پایانی، موکب‌های مختلفی را دیده اید که غذای نذری به زائران می‌دهند و برنامه‌های فرهنگی هم کنار موکب برگزار می‌کنند. یکی از موکب‌های مشهدی که جزو بزرگترین موکب از نظر تعداد پذیرایی و جمعیت خدمتگزارش است موکب حضرت رقیه (س) است که حاصل رفاقت چند دوست طلبه است و از سال ۹۴ شروع شده است. یکی از بنیانگذاران این جمع رفاقتی، محمدعلی تولایی است که خودش معلم است و در حوزه کودک و نوجوان هم فعالیت دارد و البته بیان شیرینی که داستان تولد موکب حضرت رقیه (س) را در ادامه از زبان او بخوانید.

اربعین۹۴ کربلا آغاز یک حرکت بزرگ در مشهد

ماجرا از یک جمع دوستانه طلبگی که عاشق امام حسین و خدمت به این دستگاه هستند شروع می‌شود. یک جمع ۶ و ۷نفره که سال ۹۴ به زیارت امام حسین (ع) در ایام اربعین به کربلا مشرف می‌شوند و موکب‌های بین راهی را می‌بینند که خالصانه هرچه دارند برای زائران در طبق اخلاص می‌گذارند. همان سال این چند نفر رفیق، با هم قرار می‌گذارند برای زائران امام رضا در دهه آخر صفر هم مشابه این کار را انجام دهند.  

موکب حضرت رقیه (س)

تصمیم اولیه را گرفته اند و همه با هم قرار گذاشتند پایشان به مشهد رسید کار را شروع کنند، فقط می‌مانند اسم موکب شان را چه بگذارند که این هم انگار پیش از این تصمیم، صاحب کربلا جلوی پایشان گذاشته است. از آنجایی که توی مسیر پیاده روی اربعین یکی از دوستان مداح، دم به دم روضه حضرت رقیه را می‌خواند و برای سه ساله کربلا سینه زنی می‌کنند آن را بی حکمت نمی‌دانند و بدون هیچ بحثی به توافق می‌رسند نام موکب را بگذارند موکب حضرت رقیه (س).

روایتی از موکبی که روزانه ۲۵هزار غذای نذری بین زائران دهه آخر صفر توزیع می کند

شروع کار موکب با ۳۵۰هزار تومان

هنوز عرق سفر یک هفته‌ای پیاده روی اربعین شان تمام نشده، پایشان به مشهد نرسیده هفت رفیق، هر کدام ۵۰ هزارتومان وسط می‌گذارند و جمع پولی که برای سال اول می‌خواهند هزینه کنند می‌شود ۳۵۰هزار تومان و برای سال اول توی جاده ملک آباد بساط می‌کنند و کارشان را با نذر ساندویچ سوسیس داغ با خیارشور و گوجه فرنگی همراه سس شروع می‌کنند، اما برکت در این جور کار‌ها بقدری باورنکردنی است که حتی آن‌ها که سال هاست تجربه دارند بازهم گاهی دهانشان از این همه لطف امام باز می‌ماند. همان سال وقتی عده‌ای متوجه کار خیرشان می‌شود دست خیرشان را به سمت این هفت رفیق می‌برند و غیر از آن ساندویچ‌های خوشمزه سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده هم اضافه می‌شود.

خادم ۵ساله تا ۸۰ساله

موکب حضرت رقیه، کارش را با ۳۵۰هزار تومان و یک جمع دوستانه طلبگی ۷نفره شروع کرد و امسال که ۸ سال از آن زمان می‌گذارد نزدیک به یک میلیارد تومان هزینه پذیرایی از زائران امام مهربانی‌ها در ۴ روز پایانی دهه آخر صفر می‌شود، روزانه ۲۵هزار وعده غذایی صبحانه، نهار و شام پخش می‌کند و حدود ۶۰۰نفر خادم دارد که در هر شیفت کاری ۱۱۰نفر پای کارند که اوایل فقط بزرگتر‌ها پای بساط پذیرایی و میزبانی از زائران بودند، ولی چند سالی می‌شود که کودکان و نوجوانان نقش پررنگی در موکب دارند؛ از کودک ۵ ساله بگیرید تا پیرمرد ۷۰ و ۸۰ ساله.

روایتی از موکبی که روزانه ۲۵هزار غذای نذری بین زائران دهه آخر صفر توزیع می کند

موکب طلبه‌های مشهدی

این موکب یک ویژگی منحصر بفرد دارد، آن جمع ۷نفره طلبه هم باعث کسب این ویژگی شده است. در طول زمان هرچقدر این موکب بزرگ و بزرگتر شد، دوستان این ۷نفر هم به خادمان این موکب اضافه شدند که همه آن‌ها یا خود طلبه اند یا از خانواده طلبه هستند، از این رو این خیمه، به موکب طلبه‌های مشهدی هم معروف است که سه سال اخیر، در خیابان آیت الله شیرازی۴، فرد خیری به آن‌ها اجازه داده در این مکان که صاحبش است موکبشان را راه اندازی کنند. توی سال‌های قبل هم هرجا توانستند موکب زدند، چند سال آیت الله شیرازی۱۰، چند سال اول هم توی جاده ملک آباد.

روایتی از موکبی که روزانه ۲۵هزار غذای نذری بین زائران دهه آخر صفر توزیع می کند

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عبداللهی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۶
0
2
چقدر این موکب به چشم میاد و متفاوته
از کارهای فرهنگیشون تا اطعامشون و تکریم زوار و حتی عزاداریشون و چارپایه خونی و کرسی تلاوت و ...
عالین
خدا حفظشون کنه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۸
0
2
خداوند از همه شان قبول کند❤️?
عباس مشرف
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
0
1
یه کار فوق العاده قشنگ از طلاب زحمتکش مشهدی. دم همشون گرم. چه قدرم فلافل هایی که میدن خوشمزه است?
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->