به گزارش شهرآرانیوز ایران خودرو به منظور اجرای استانداردهای ۸۵گانه و ارتقای سطح کیفی و ایمنی خودرو سورن پلاس، بهبودهایی در این خودرو اجرا کرده که بخشی از آن بر اساس بازخوردهای دریافتی از مشتریان صورت گرفته است.
ایران خودرو طی ماههای اخیر برای پوشش استانداردهای ۸۵گانه و همچنین ارتقای سطح ایمنی و کیفی، کاهش مصرف سوخت و افزایش رضایتمندی مشتریان از سورن پلاس، تغییرات جدیدی را در این محصول اجرا کرده است.
براساس الزامات استانداردی، ایرانخودرو علاوه بر تجهیز سورنپلاس به دیلایت، در نیمه دوم امسال، این محصول را با افزودن امکانات دیگری به مشتریان عرضه خواهد کرد. از جمله امکانات اضافه شده به سورن پلاس میتوان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی اشاره کرد که نقش بسیار مهمی را در کنترل خودرو در پیچها و مسیرهای لغزنده ایفا میکند.
این امکان با سنجیدن زاویه فرمان و سرعت خودرو، در صورتی که احساس کند امکان انحراف خودرو از مسیر و سر خوردن وجود دارد، با ترمزگیری در چرخ بحرانی مانع واژگونی و انحراف خودرو میشود. این سیستم که به ESC موسوم بوده ابتدا تنها روی خودرو تارا نصب شده بود، اما اکنون روی دیگر محصولات ایران خودرو از جمله سورن پلاس به دلیل رعایت استانداردهای ۸۵ گانه تعبیه شده است. برای روشن و خاموش کردن سیستم ESC یک کلید روی داشبورد تعبیه شده، اما همواره به صورت پیش فرض این سیستم در مدار و فعال است.
به موجب نصب سیستم کنترل پایداری، تغییراتی در سیستم ترمز ضد قفل و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز نیز اجرا شده است. سورن پلاس بهبود یافته ایران خودرو، ضمن بهره گیری از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، دارای سیستم TCS بوده که همان سیستم کنترل لغزش در هنگام شروع حرکت بوده که مانع از هرزگردی چرخها در مسیرهای لغزنده میشود و به حرکت سریعتر خودرو کمک میکند. دیگر سیستم اضافه شده به سورن پلاس سیستم EBA بوده که در هنگام فشار ناگهانی و شدید روی پدال ترمز، در لحظه فشار هیدرولیکی نیروی ترمز را به حداکثر میرساند تا به توقف سریعتر خودرو کمک کند.
یکی از امکانات مهم اضافه شده به سورن پلاس، سیستم HSA بوده که در هنگام شروع حرکت در سربالایی، مانع از عقب رفتن خودرو میشود. این سیستم برای چند ثانیه با حفظ فشار نیروی ترمز برای راننده زمان میخرد تا نسبت به شروع حرکت در سربالایی اقدام کند و مانع از عقب رفتن خودرو میشود. این سیستم در شرایطی هم که خودرو در سرازیری قرار داشته باشد و راننده قصد حرکت در دنده عقب را داشته باشد مانع از حرکت خودرو رو به جلو میشود.
یکی دیگر از امکاناتی که به تولیدات سورن از نیمه دوم امسال اضافه میشود، راهنمای نشانگر تعویض دنده موسوم به GSI است. طبق الزامات استاندارد ۸۵ گانه، این امکان در خودروهای مجهز به گیربکس دندهای اجباری شده و ایران خودرو با هدف کاهش مصرف سوخت و ارتقای حس رانندگی این امکان را برای نصب روی سورن پلاس پیاده سازی کرده است. وظیفه این راهنما نشان دادن زمان مناسب تعویض دنده به راننده در نمایشگر جلو آمپر است که با رعایت آن مصرف سوخت و آلایندگی خودرو نیز کاهش مییابد.
دیگر امکان مهمی که روی سورن پلاس از نیمه دوم سال و اوایل پاییز نصب میشود، سنسور پایش فشار باد تایرها موسوم به TPMS است. این سیستم با پایش فعال فشار و دمای باد تایرها، در صورت کاهش فشار باد تایرها از محدوده مجاز تعریف شده، به راننده در جلو آمپر و در نمایشگر سیستم مالتی مدیا هشدار میدهد تا نسبت به تنظیم فشار باد تایرها اقدام کند. رانندگی با تایرها در شرایطی که فشار باد آنها کمتر از استاندارد باشد، ضمن این که موجب خراب شدن زودهنگام و استهلاک تایرها میشود، روی افزایش مصرف سوخت تاثیر گذاشته و کیفیت سواری را نیز کاهش میدهد.
از جمله موارد ایمنی اضافه شده به سورن پلاس، استاندارد حفظ ایمنی عابر پیاده در صورت برخورد است. این استاندارد یکی از الزامات عرضه خودرو در بازار اروپا بوده و خودروسازان جهانی در راستای حفظ جان عابران پیاده و وارد شدن آسیب کمتر به آنها در زمان برخورد رعایت میشود. ایران خودرو با تغییرات اعمال شده در سپر و به طور کلی بخش جلویی سورن پلاس، توانسته استاندارد حفاظت از عابر پیاده موسوم به ECE R۱۲۷ را برای این خودرو پاس کند.
منبع: تابناک