به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید با حضور رئیس این دانشگاه در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) انجام شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه سلامت، فرا رسیدن سال تحصیلی جدید را به تمامی دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان، و تلاشگران عرصه علم و دانش تبریک گفت و با اشاره به پیشرفتهای علمی کشور، اظهار کرد: پیش از انقلاب، کشور در عرصههای مختلف پزشکی با مشکلات عدیده روبه رو بود و اغلب پزشکان کشور، هندی یا بنگلادشی بودند و مردم به اجبار برای معالجه بیماریهای حتی ساده خود نیز باید به خارج از کشور سفر میکردند، آنهایی که توان مالی داشتند به خارج از کشور و آنهایی که توانایی نداشتند از بین میرفتند، اما امروز حاذقترین، دانشمندترین و متخصصترین پزشکان را در سراسر کشور داریم که پاسخگوی تمام نیازهای درمانی کشور هستند.
وی با بیان اینکه پیشرفتهای علمی کشورما به مذاق دشمنان خوش نمیآید لذا سعی میکنند دانشمندان و جوانان مستعد را از ما بگیرند، عنوان کرد: عدهای گلایه دارند، کمبودها و مشکلاتی وجود دارد که برخی به حق و برخی به ناحق است؛ اما این دلیل نمیشود که اجازه دهیم دشمنان، کشور مارا از نخبگان و دانشمندان تهی کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: ممکن است در برخی کشورهای خارجی امکانات و درآمد بیشتری وجود داشته باشد، اما نباید تنها به خود نگاه کنیم؛ این که انسان استعداد، هوش و توانایی درس خواندن و تبدیل شدن به پزشکی حاذق را دارد؛ نعمت، استعداد و لطفی الهیست، که شکر آن در گروی فراموش نکردن هموطنان خود است.
وی ابراز کرد: دانشجویان عموما نسبت به سخن اساتید خود گوش شنوا دارند، ارتقا و تقویت روحیه خدمت به مردم، وطن پرستی و نوع دوستی و تشویق آنها برای خدمت به کشور، از جمله رسالتهای اساتید دانشگاههاست.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: اگر نابسامانی در جایی وجود دارد راهش خالی کردن زمینه و رفتن نیست؛ باید ایستاد، مقاومت کرد و مشکل را اصلاح و برطرف ساخت.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود خدمت به خلق را یکی از شاخصهای زندگی ائمه معصومین (ع) دانست و اظهار کرد: اگر بخواهیم چکیده زندگی ائمه اطهار (ع) را در یک عبارت خلاصه کنیم، آن «خدمت به مردم» است؛ خدمت به خلق در رأس سیره و سخن تمامی امامان معصوم (ع) بوده، حال گاهی این گره گشایی از گرفتاری خلق در قالب رسیدگی به نیازمندان و فقرا و گاهی به صورت هدایت بوده است.
وی خدمت به خلق را روشنترین و ملموسترین عبادتِ اجتماعی در سیرۀ عبادی ائمه اطهار (ع) دانست و تصریح کرد: حضرات معصومین (ع) همواره عمل احسن را انجام میدادند، لذا همواره رسیدگی به مردم، فقرا و نیازمند را بر عبادات مستحبی مقدم میدانستند که این خود به معنای «عمل احسن» بودن خدمت به خلق است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی عنوان کرد: خداوند متعال تمام بندگان خود را دوست دارد، از این رو خدمت به مخلوقات خداوند از راههای مؤثر قرب الهی و یکی از بسترهای کسب رحمت الهیست، لذا یکی از ویژگیهای برجسته تمام انبیاء، اولیای الهی و صالحین، رسیدگی و کمک به خلق خدا بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی فرصت کمک به مردم را یک نعمت و توفیق الهی خواند و تصریح کرد: جامعه پزشکی بهترین فرصت را برای بهترین کمکها به مخلوقات خداوند در اختیار دارند؛ چه خدمتی بالاتر از بازگرداندن سلامتی و برطرف سازی درد و رنج و بیماری از تن یک انسان؟
وی با بیان اینکه بر اساس روایات اسلامی سلامتی و عافیت از نعمتهای بزرگ است که خداوند متعال به انسان عنایت میکند؛ گفت: صحت و سلامتی از بزرگترین نعمتهای خداوند است که جایگاه واقعی آن زمانی احساس میشود که انسان آن را از دست بدهد و گرفتار بیماری شود؛ بنابراین اهمیت و ارزش کار پزشکان و جامعه سلامت در بازگرداندن این نعمت خدادادی به خلق بسیار والاست.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با تأکید بر اینکه حرفه پزشکی یک شغل نیست بلکه یک مسئولیت و تعهد انسانی است، عنوان کرد: ایرانیان در گذشته به پزشکان «حکیم» میگفتند، واژه «حکیم» دارای بار معنایی و معرفتی است، «حکیم» یکی از اسامی خداوند متعال و از نامهای قرآن کریم است و نامیدن پزشکان با عنوان «حکیم» نشان دهنده عظمت این حرفه بوده که بیش از آنکه امری مادی باشد، امری معنوی و الهیست.
تولیت آستان قدس رضوی حکیم خواندن اطباء در فرهنگ و تمدن گذشته ایرانی را نشان از جایگاه رفیع، والا و شایسته آنها دانست و اظهار کرد: حکیم بار معنایی بسیاری دارد، حکیم به معنای صاحب حکمت بودن است و به افرادی اطلاق میشود که علم و عمل را توأمان دارند.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار دکتر محمود شبستری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از اساتید این دانشگاه به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.