آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد معطلی ۶ماهه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای دریافت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ و بیمه تکمیلی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ برگزار شد (۱۷ مهر) شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟
سرخط خبرها

آثار ثبت جهانی ایران در یونسکو ویترین تمدن ملی است

  • کد خبر: ۱۸۶۲۵۵
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
آثار ثبت جهانی ایران در یونسکو ویترین تمدن ملی است
استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه گردشگری از اثرات مثبت ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس ملی ایران در یونسکو سخن گفت و آن را در رشد گرشگری بین المللی سودمند ارزیابی کرد.

فرید جواهرزاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز به مناسب هفته ملی گردشگری با اشاره به تعدد آثار ملی ایران که در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده اند گفت: پیامد‌های ثبت جهانی آثار تاریخی ملموس و ناملموس یک ملت، یعنی ویترین تمدنی آنان را به جهانیان معرفی کنند و در این زمینه، ایران با ثبت بیش از ۱۰۰ اثر جهانی، دارای یکی از کم نظیرترین ویترین‌های تاریخ و تمدن ملی برای جهانیان است.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و وقوع جنگ تحمیلی، ما گرفتار شرایطی بودیم که امکان ارسال پرونده‌های ثبتی به یونسکو را نداشتیم و متاسفانه فاصله معناداری با کشور‌هایی مانند ایتالیا، فرانسه و حتی آمریکا پیدا کردیم که تا مدت‌ها جبران آن برای ما سخت بود.

وی با بیان اینکه شرایط ثبت آثار تغییر کرده است اضافه کرد: طبق قانون سازمان جهانی یونسکو، کشور‌ها سالانه یک پرونده ثبتی ارسال می‌کنند و تا اینجا شرایط همگی برابر است. اما این فاصله بین ما و سایر کشور‌های مدعی پابرجاست.

جواهرزاده تاکید کرد: ابتکار چند سال اخیر وزارت میراث فرهنگی مبنی بر ارسال پرونده مجموعه‌های تاریخی برای ثبت جهانی، قدری این فاصله کم شده است و طی مدت اخیر، دو پرونده مجموعه باغ‌های ایرانی و کاروانسرا‌ها اثر مثبتی برای ما داشته است.

ثبت جهانی آثار، شروع توسعه گردشگری

رئیس انجمن علمی طبیعت گردی ایران در بخش دیگری از گفت و گوی خود به نتایج ثبت جهانی آثار اشاره کرد و گفت: شاید برخی گمان کنند ثبت یک اثر تاریخی در پهنه جهانی در واقع پایان کار است؛ اما به جرئت می‌توان گفت این تازه آغاز راه توسعه گردشگری برای آن کشور است.

جواهرزاده توضیح داد: اولین اقدام در جذب گردشگری، معرفی شاخصه‌های گردشگری آن کشور به دیگران است و معرفی درست و تبلیغات گسترده کمک بزرگی به رشد جمعیت گردشگر خواهد داشت. در واقع، وقتی اثری در سازمان جهانی یونسکو ثبت می‌شود، علاقمندان و مخاطبان بیشتری جذب می‌شوند و بازدید‌ها از آن کشور افزایش می‌یابد.

وی افزود: زیرساخت‌ها حرف اول را در تامین نیاز‌های گردشگری می‌زنند و آثار تاریخی، نماد‌هایی هستند که تامین زیرساخت را توجیه می‌کنند. داشتن سیستم حمل و نقل پیشرفته و گسترده، راه‌ها و جاده ها، امنیت داخلی و خارجی و... نماد‌های موثری برای جذب گردشگری می‌باشد.

از ایران هراسی جلوگیری شود

جواهرزاده با اشاره به پیامد‌های ثبت آثار تاریخی بر رشد حضور گردشگران خارجی در کشور عنوان کرد: اگر تبلیغات منفی برخی کشور‌ها و رواج ایران هراسی در منطقه نمی‌بود، امروز ایران قطب گردشگری منطقه به حساب می‌آمد.

وی ادامه داد: بسیاری از دشمنان ما خواهان ایجاد رعب و وحشت علیه امنیت و ثبات ملی هستند و این باعث می‌شود تا مقصد گردشگری بسیاری از ملل نباشیم؛ بنابراین لازم است این تبلیغات سیاسی مضر را دفع کنیم.

جواهرزاده با اشاره به تشبیه اخیر وزیر میراث فرهنگی از گردشگری که آنرا مانند «بازی مار و پله» خطاب کرده بود تصریح کرد: سخن اخیر وزیر محترم نمایانگر این این است که در راه توسعه گردشگری، اثرگذاری و تبلیغات و ضد تبلیغات و برنامه ه دشمن برای جلوگیری از رشد گردشگری ایران باید با دقت بررسی و مشکلات آن برطرف شود تا همه از این توسعه بهره‌مند شویم.

این استاد دانشگاه یادآور شد: نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف در کنار برگزاری تور‌های اثرگذار برای افراد اثرگذار و دارای بازار اجتماعی مثبت، کمک بسیار مهمی در دفع حیله‌های دشمنان در زمینه ایران هراسی خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->