ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

برندگان جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۳ معرفی شدند

  • کد خبر: ۱۸۷۱۴۰
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۶
برندگان جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۳ معرفی شدند
جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۳ به‌خاطر کشف فناوری نقطه کوانتومی – یا کوانتوم دات – به‌صورت مشترک به دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند روسی اهدا شد.

به گزارش شهرآرانیوز - آکادمی سلطنتی علوم سوئد از طریق صفحه رسمی جوایز نوبل در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که جایزه نوبل شیمی امسال را به «مونگی باوندی» و «لوئیس‌ای بروس» آمریکایی و «الکسی اکیموف» روسی اهدا می‌کند. این جایزه تقریباً ۱ میلیون دلاری به پاس کشف و سنتز فناوری نقطه کوانتومی به این سه نفر تعلق خواهد گرفت.

باوندی متولد پاریس، فرانسه و استاد مؤسسه فناوری ماساچوست یا MIT آمریکاست. بروس استاد بازنشسته دانشگاه کلمبیاست که از سال ۱۹۷۲ در Bell Labs کار می‌کرده و بیشتر عمر خود را صرف مطالعه نانوکریستال‌ها کرده است. اکیموف نیز متولد اتحاد جماهیر شوروی است، اما بعداً به آمریکا مهاجرت کرد و در شرکت Nanocrystals Technology Inc مشغول به کار شد.

طرفداران فناوری احتمالاً نام نقطه کوانتومی را بیش از همه در فناوری‌های تلویزیون‌ها و نمایشگر‌ها شنیده‌اند، اما کاربرد این فناوری فقط به این صنعت محدود نمی‌شود. از کوانتوم دات می‌توان در علوم پزشکی در‌زمینه جراحی برای برداشت بافت‌های سرطانی و ... نیز استفاده کرد.

در دو روز گذشته دو جایزه نوبل پزشکی و نوبل فیزیک به برندگان سال ۲۰۲۳ اهدا شد و انتظار می‌رود که فردا شاهد معرفی برنده جایزه نوبل ادبیات باشیم. در ادامه، در روز جمعه برنده جایزه صلح نوبل معرفی خواهد شد و نهایتاً شنبه هفته آینده جایزه نوبل اقتصاد به برنده آن خواهد رسید.

جایزه نوبل به یادبود «آلفرد نوبل»، دانشمند سوئدی، هر‌ساله به پژوهشگرانی که دستاورد‌های بزرگی در زمینه‌های مختلف داشته‌اند، اهدا می‌شود. این جایزه معمولاً به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین جوایز علمی دنیا به‌حساب می‌آید. اولین جایزه نوبل در سال ۱۹۰۱ اهدا شد و تقریباً هر‌ساله به‌قدردانی از دانشمندان رشته‌های گوناگون پرداخته، اما در برخی سال‌ها هم هیچ جایزه‌ای اهدا نشده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->