قتل فجیع جوان ۳۳ساله وسط خیابانی در مشهد روش محاسبه افزایش حقوق و اعمال متناسب‌سازی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ + جدول پیش‌بینی هواشناسی کشور | بارش پراکنده و هوای ابری فقط در برخی مناطق (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌ها مراقب فرزندان خود باشند | رواج مصرف قرص ریتالین در دوران امتحانات درسی هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت طلایی ایران برای جوان شدن جمعیت تا سال ۱۴۲۵ علائم هشداردهنده اولیه پیری در ۴۰سالگی چیست؟ «جوانه ماش» بمب ویتامین و پروتئین وزارت بهداشت: ماءالشعیر برای بیماران کلیوی مناسب نیست ۸۰ درصد مراکز مراقبت پرستاری در منزل غیرمجاز هستند ورود نخستین پرواز شرکت فلای‌ناس عربستان به فرودگاه امام‌خمینی(ره) برای عملیات حج (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قوه‌قضائیه به حادثه فوت حمیدرضا درجاتی در پیست اتومبیل‌رانی، ورود کرد تشکیل پرونده قضایی برای یک فعال مجازی حوزه خودرو دام کاپیتان قلابی کشتی برای سرقت از دختران دم بخت بازدید از موزه‌های خراسان رضوی، فردا (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است نمایشگاه کتاب تهران سکوی ارتباط با مخاطب و تقویت فرهنگ کتاب‌خوانی است کشف ۵۲ کیلوگرم مواد شیمیایی پیش‌ساز ماده مخدر شیشه در مشهد قیمت معلم خصوصی اعلام مبلغ حق بیمه دهک‌های ششم تا نهم بیمه سلامت+ جزئیات (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) فشارخون علت نیمی از بیماری‌های قلبی‌عروقی و عامل مهمی در مرگ‌های زودرس است نشت مواد شیمیایی به یک رودخانه در برزیل موجب آلوده شدن ماهی‌ها و پرندگان شد هدف‌گذاری جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در کشور طرح پلیس نامحسوس محیط‌زیستی در دستورکار قرار گرفت پشت‌پرده سیاه پست‌های رنگی کودکانه در اینستاگرام | چرا فعالیت کودکان و نوجوانان در فضای مجازی پررنگ شده است؟ کشف زمین‌خواری ۵۰ میلیاردی در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیشترین آمار طرح مردمی کاشت نهال مربوط به زاگرس است شناسایی ۱۴۱ مورد ابتلا به سرخک در کشور | چه‌افرادی در خطرند؟ پوشش ۹۹.۵ درصدی برنامه کشوری غربالگری کم‌کاری تیروئید نوزادان تأثیر مثبت نمرات پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ تداوم بحران آب در مشهد و خراسان رضوی | زمین تشنه‌تر از همیشه + میزان بارش تا اردیبهشت ۱۴۰۴ توله بازمانده «هلیا» شناسایی شد
سرخط خبرها

گسل هرات علت اصلی وقوع زلزله‌های افغانستان و شرق ایران

  • کد خبر: ۱۸۷۴۷۹
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
  • ۶
گسل هرات علت اصلی وقوع زلزله‌های افغانستان و شرق ایران
عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه زلزله امروز کشور افغانستان تا شهر مشهد نیز که در فاصله ۲۰۰ کیلومتری تا رومرکز زلزله قرار دارد، احساس شده است، گفت: به نظر می‌رسد این زلزله بر روی گسل هرات رخ داده است و ادامه این زلزله به گسل درونه در ایران می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز در ساعت ۱۰ و ۱۱ دقیقه امروز شنبه، ۱۵ مهرماه زلزله‌ای به بزرگای ۶.۳ در افغانستان رخ داد و زلزله‌های بعدی این کشور تا ساعت ۱۱:۵۲ به این شرح است:

گسل هرات علت اصلی وقوع زلزله‌های افغانستان

به اعتقاد دکتر زارع، عضو هیات علمی پژوهشگاه زلزله احتمالا گسل هرات مسبب این رخداد‌های لرزه‌ای بوده و ادامه این گسل به گسل درونه می‌رسد.

گسل درونه با درازای حدود ۷۰۰ کیلومتر در یک راستای شمال خاوری-جنوب باختری از مرکز دشت کویر تا درونه و با یک روند خاوری-باختری با تقعری به سمت جنوب از درونه تا مرز افغانستان کشیده شده‌است. نام این گسل از روی نام روستای درونه در شهرستان بردسکن که در نزدیکی گسل واقع شده‌است و گسل را به دو بخش خاوری و باختری تقسیم می‌کند، گرفته شده‌است.

پیش از این در بامداد چهارشنبه، ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲ مصادف با یکم تیرماه ۱۴۰۱ زلزله‌ای به قدرت ۶.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری ولایت‌های خوست و پکتیکا در افغانستان را لرزاند. وقوع این زمین لرزه مهیب و گزارش‌های اولیه مبنی بر کشته و زخمی‌شدن بسیاری از مردم باعث شد تا دولت افغانستان از جامعه جهانی، درخواست کمک کند.

دکتر مهدی زارع با اشاره به رخداد زلزله افغانستان با بزرگای ۶.۳ که در ساعت ۱۰ و ۱۱ دقیقه امروز شنبه ۱۵ مهر ماه رخ داد، افزود: ۸ دقیقه بعد از این رخداد لرزه‌ای، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۵.۶، نیم ساعت بعد زلزله دیگری با بزرگای ۶.۴ و ۵۹ دقیقه بعد از آن زلزله‌ای به بزرگای ۵.۹ به ثبت رسید.

وی گفت: این ۴ زلزله که با بزرگای بیشتر از ۵ هستند، در ۱۸ کیلومتری هرات رخ داده‌اند، در حالی که عمق همه آن‌ها بین ۷ تا ۱۵ کیلومتری اعلام شده است.

زارع در خصوص گسل مسبب این رخداد‌های لرزه‌ای، اظهار کرد: به نظر می‌رسد این زلزله‌ها مربوط به گسل‌های هرات باشند و به احتمال زیاد این زلزله خسارات زیادی را در پهنه رومرکزی ایجاد کرده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، خاطر نشان کرد: شهر هرات و مناطق اطراف آن حدود ۲۲۰ هزار نفر جمعیت دارد.

وی با بیان اینکه این زلزله‌ها در ایران نیز احساس شده است، ادامه داد: استان‌های خراسان رضوی و جنوبی آسیب دیدند و به نظر نمی‌رسد که خسارات زیادی وارد شده باشد. شهر‌هایی مانند تربت جام و تربت حیدریه و فریمان نزدیکتر به کانون زلزله هستند و ساختمان‌های بلند مستقر در شهر مشهد که ۲۰۰ کیلومتر از کانون زلزله فاصله دارند، لرزیدند که طبیعی است به‌ویژه که در یک ساعت اول به صورت پی‌در پی زلزله‌های متعدد رخ داده است.

زارع با تاکید بر اینکه در کانون رومرکز زلزله، گسل هرات کشیده شده است، گفت: گسل هرات یک گسل امتداد لغز چپگرد است و به نظر می‌رسد حرکت گسل هرات باعث این زلزله‌ها شده است.

این محقق حوزه زلزله با بیان اینکه کشور افغانستان گسل مشترکی با ایران ندارد، اظهار کرد: زون گسل هرات به زون گسل‌های «درونه» در منطقه خاف می‌رسد، ولی به معنای اتصال گسل درونه با گسل هرات نیست، بلکه در نزدیکی‌های روند شرقی-غربی گسل هرات، روند گسل‌های تربت حیدریه و تربت جام قرار دارد.

وی افزود: روند گسل‌های تربت حیدریه و تربت جام، شمال غربی-جنوب شرقی دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Wahid
Afghanistan
۲۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۶
0
0
هرات ۲۰۰ هزار نه بلکه ۴ ملیون نفوس دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
درست بخوان میگه اطراف هرات، جمله ره درست نمی خوانی بعد قضاوت میکنی
جهاندیده
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
1
0
شهرستان سرخس هم لرزید و‌ از ان روز هر وقت زلزله ای به قدرت ۵ ریشتر به بالا در افغانستان میشه سرخس هم میلرزد خصوصا ما که در طبقه سوم‌هستیم‌ راحت تر اینو حس میکنیم
Shiraqa
United States of America
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۹
0
0
ببخشید هرات ۴ ملیون نفوس دارد عجب آماری نشر میکنید خدا کند بقیه تحلیل شما هم چنین تخیلی نباشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۲
اطراف هرات میگه لالا، اول درست بخوان بعد قضاوت کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۴
0
0
اینیها امتحان بمب هستی ای ایران است امتحان میکند
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->