استقبال رسمی رئیس جمهوری آذربایجان از پزشکیان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تنش در روابط دهلی و اسلام‌آباد، قیمت خشکبار افغانستان را در هند ۲۰ درصد گران کرد پکن، هند و پاکستان را دعوت به خویشتن‌داری کرد خرید چیزبرگر و هات‌داگ با وام در آمریکا! خضریان: تاکنون سندی مبنی بر دخالت عوامل خارجی در «حادثه انفجار» ارائه نشده است | برخی اطلاعیه‌ها نمک پاشیدن بر زخم مردم مظلوم است شهادت ۱۸ هزار کودک در جنگ غزه پاسخ صریح رئیس مرکز اطلاعات مالی به مخالفان عادی‌سازی پرونده ایران با FATF | با پذیرش کنوانسیون‌های پالرمو و CFT، از لیست سیاه FATF خارج نمی‌شویم پزشکیان وارد باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از سفر پزشکیان به باکو تأکید عارف بر افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان | تولموشویچ: به صورت جدی پیگیری لغو روادید بین دو کشور هستیم بقائی: تاریخ دور چهارم مذاکرات، شنبه ۱۳ اردیبهشت خواهد بود | انتظار ایران از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برخورد فنی و حقوقی است ۶۵ شهید و مفقود در حمله آمریکا به یمن طی چند روز اخیر پزشکیان عازم باکو شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۵۰ شهید در لبنان، از زمان اعلام آتش‌بس با رژیم عهدشکن صهیونیستی بالاگرفتن اختلافات بین فرانسه و رژیم صهیونیستی عراقچی: ایران توانایی خنثی کردن هرگونه تلاش برای خرابکاری در سیاست خارجی‌اش را دارد گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای سعودی خود درباره آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا ترامپ: درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، به‌زودی به توافق دست خواهیم یافت سنتکام درباره حملات به یمن تصمیمات جدید گرفته است پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم با حکم وزیر کشور، اولین فرماندار زن خراسان رضوی منصوب شد ضمانت اجرایی، شرط بقای توافق ایران و آمریکا وزیر کشور: با مقصران احتمالی حادثه بندرعباس بدون اغماض برخورد خواهد شد | احتمال افزایش فوتی‌ها وجود دارد دعوت از جولانی برای شرکت در اجلاس سران عرب در بغداد پزشکیان: هیچ‌گاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم | هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های مشترک وجود ندارد دروغ‌های نتانیاهو پایان ندارد؛ حتی یک غیرنظامی را هم نکشته‌ایم! آمادگی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تسهیل مذاکرات ایران و آمریکا ۱۲ یمنی در حملات هوایی آمریکا شهید و مجروح شدند
سرخط خبرها

آشنایی با «حماس» و «گردان‌های قسام» و تفاوت آن‌ها

  • کد خبر: ۱۸۷۹۵۲
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۱
آشنایی با «حماس» و «گردان‌های قسام» و تفاوت آن‌ها
در روزهای اخیر و بعد از عملیات طوفان الأقصی علیه رژیم صهیونیستی درگیری حماس و ارتش اسرائیل بالا گرفته است. در ادامه با جنبش مقاومت اسلامی و گردان‌های قسام آشنا می‌شویم.
کیهان همایون
خبرنگار کیهان همایون

شهرآرانیوز - حماس دو روز پیش عملیات طوفان الأقصی را علیه رژیم صهیونیستی ترتیب داد. بخش زیادی از این عملیات را گردان‌های قسام انجام دادند. آن‌ها هزاران راکت و موشک را به سمت اشغالگران پرتاب کردند و طبق آمار تا این لحظه نزدیک به ۱۰۰۰ اسرائیلی را به هلاکت رساندند.

درباره جنبش مقاومت اسلامی یا حماس

آشنایی با «حماس» و «گردان‌های قسام» و تفاوت آن‌ها

جنبش مقاومت اسلامی با نام اختصاری «حَماس» یک سازمان سیاسی-نظامی فلسطینی است. این سازمان در سال ۱۹۸۷ به رهبری عبدالعزیز رنتیسی و شیخ احمد یاسین به‌عنوان شاخه فلسطینی اخوان‌المسلمین تأسیس شد و هدفش «آزادی تمامی خاک فلسطین» اعلام شد. حماس در سال ۲۰۰۶ با پیروزی در انتخابات شورای قانونگذاری فلسطین به حزب حاکم مجلس قانون‌گذاری فلسطین تبدیل شد و اسماعیل هنیه از رهبران حماس به‌عنوان نخست‌وزیر حکومت خودگردان فلسطین معرفی شد.

درباره گردان‌های قسام

آشنایی با «حماس» و «گردان‌های قسام» و تفاوت آن‌ها

گردان‌های عزالدین قسام یا کتائب القسام، شاخه نظامی حماس است که در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد. نام این گروه به عزالدین قسام، فعال سیاسی سوری در زمان قیمومیت بریتانیا بر فلسطین اشاره دارد که علیه مهاجرت یهودیان به فلسطین مبارزه مسلحانه کرد. قسام در نوامبر ۱۹۳۵، در درگیری با نیرو‌های انگلیسی در تپه‌های جلیله کشته شد. به علت محبوبیت وی شاخه نظامی حماس، گردان‌های عزالدین قسام، نام دارد و موشک‌هایی با نام راکت قسام نیز تولید می‌کند.

گردان‌های قسام بزرگترین و مجهزترین گروهی هستند که تا به امروز در غزه فعالیت کرده است. در آغاز انتفاضه دوم، این گروه به هدف اصلی اسرائیل تبدیل شده است. قدرت این گروه و توانایی‌اش در انجام حملات پیچیده و مرگبار خیلی‌ها را شگفت زده کرده است. اهداف گردان‌های قسام عبارتند از:

مشارکت در تلاش‌ها برای آزادی فلسطین، احیای حقوق مردم فلسطین براساس آموزه‌های مقدس اسلام، قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم).

از زمان تأسیس گردان قسام، توانایی نظامی آن‌ها از تفنگ گرفته تا موشک به طور قابل توجهی افزایش یافته است. آن‌ها تعداد زیادی سلاح‌های خودکار سبک، نارنجک، راکت‌های دست‌ساز، خمپاره، بمب، کمربندهای انتحاری و مواد منفجره دارند. قسام همچنین انواع موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک، موشک‌های ضدهوایی و دیگر سلاح‌های جنگی را در اختیار دارد.

افرادی چون صلاح الشحاده، ابوابراهیم، یاسر النمروطی، عماد عقل و جمیل وادی از جمله فرماندهان آن در زمان تأسیس بودند. مهم‌ترین فعالیت‌های نظامی این گردان عملیات انتحاری، پرتاب موشک، به اسارت گرفتن نظامیان اسرائیل و تبادل آن‌ها با اسرای فلسطینی است. گردان‌های عزالدین قسام فرماندهان نظامی بسیاری در مناطق مختلف فلسطین دارد که محمد ضیف، فرمانده کل گردان‌های قسام به‌شمار می‌رود.

آمریکا، اسرائیل، کانادا و بریتانیا حماس را گروهی تروریستی می‌دانند. استرالیا فقط شاخه نظامی حماس، یعنی گردان‌های عزالدین قسام، را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داده‌ است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->