دکتر علی روحبخش در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در این خصوص عنوان کرد: از ۲۰ مهر ماه شیرخشک رگولار و عادی با ثبت کد ملی نوزاد صورت میگیرد.
وی ادامه داد: این روند برای عرضه شیر خشک در دارو خانهها انجام میشود؛ بدین صورت که افرادی که کودکان زیر ۲ سال دارند با ارائه کد ملی نوزاد به داروخانه پس از ارائه بارکد شیرخشک در سامانه " تی تک" که به سامانه ثبت احوال متصل است صحت سنجی میشوند و مسئول فنی داروخانه شیر خشک را ارائه میدهد.
روحبخش خاطرنشان کرد: عرضه شیر خشک با کد ملی در داروخانهها در حقیقت ادامه طرح ثبت اصالت و رهگیری فرآوردههای سلامت محور است که در بستر سامانه تی تک انجام میشود و پیش از این در خصوص بسیاری از داروها مانند انسولین هم بوده است و هدف ما از این اقدام، کنترل بازار شیر خشک میباشد.
رئیس سازمان غذا و داروی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به سهمیه اختصاص یافته به خراسان رضوی و مشهد تصریح کرد: به محض آغاز طرح فروش شیر خشک با کد ملی، حداکثر ۸ قوطی شیر خشک در ماه به سرپرست خانوار تعلق میگیرد. در حال حاضر میزان توزیع شیرخشک و سهمیه خراسان رضوی ۳۴۰ هزار قوطی در ماه است که ۶۵ درصد این رقم، سهم مشهد میشود.
دکتر روحبخش در بخش دیگری از گفت و گوی خود با شهرآرانیوز به موضوع کمبود شیر خشک اشاره و توضیح داد: گزارشاتی داریم که شیرخشک به کشورهای همسایه قاچاق میشود و یا وارد صنایع غذایی و شیرینی پزی میشود؛ بنابراین با راه اندازی طرح فروش با کد ملی، سیاست بر این است که از این طریق شیر خشک به دست مصرف کننده واقعی برسد.
وی ادامه داد: فرآوردههایی که کمبود دارند، از سوی سازمان غذا و دارو اجازه صادرات ندارند. همچنین توزیع شیر خشک دقیقا مانند سالهای گذشته است؛ اما اینکه چرا امسال به یکدفعه شاهد کمبود شیر خشک در بازار شدیم به نظر میرسد یا مردم به خاطر ترس از کمبود، دپو میکنند یا در صنایع دیگر مانند شیرینی پزی استفاده میشود و یا به کشورهای همسایه قاچاق میشود.