برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت و اتوماسیون صنعتی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۲۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شماره‌گذاری نیسان آبی متوقف شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد به کانال ۳۹ درصد رسید خروج پول حقیقی با وجود بازار مثبت! | گزارش وضعیت بورس (۱۲ تیر ۱۴۰۳) سکه امامی وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شد | طلا در مشهد گران‌تر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) قیمت جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار (۱۲ تیر ۱۴۰۳) آرامش در بازار طلا و ارز | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بهترین کولر گازی برای شهر تهران کشف بیش‌از ۲۳۰۰ قرص و کالا‌ی آرایشی تقلبی از یک لباس‌فروشی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) خودرو‌های خارجی صفرکیلومتر را در مشهد چند بخریم؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های صفر داخلی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت از چه زمانی آغاز می‌شود؟ خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان خراسان‌رضوی به ۳۲۵ هزار تُن رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۳) پیش‌فروش خودرو هایما 7x ایران خودرو از فردا (۱۳ تیر ۱۴۰۳) + جدول و قیمت خودرو ۱۶۲ تُن تخمه آجیلی در خراسان‌رضوی تولید شد جریمه راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز اعلام شد مرخصی کارمندان و کارگران در قانون کار چگونه محاسبه می‌شود؟ عقب‌نشینی قیمتی مالکان از رقم‌های پیشنهادی اجاره (۱۲ تیر ۱۴۰۳) شرایط دریافت وام خودرو در سال ۱۴۰۳ + مدارک لازم برای درخواست وام خودرو قیمت انواع میوه‌ها در مشهد | طالبی ارزان شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروی برقی کرمان موتور آغاز شد + جزئیات (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ارسال صورت حساب‌های الکترونیکی مودیان مالیاتی به ۱۷۴ هزار فقره رسید (۱۱ تیر ۱۴۰۳) در بهار امسال چند هزار سهامدار در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند؟ ۱۵ تیر سامانه بانک مرکزی به سامانه املاک و اسکان متصل خواهد شد معرفی چند تکنیک اجاره نشینی به سبک خوش‌نشینی | چگونه خانه اجاره کنیم؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

آب دریای عمان تا پایان سال ۱۴۰۵ به مشهد می‌رسد

  • کد خبر: ۱۸۹۰۸۲
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
آب دریای عمان تا پایان سال ۱۴۰۵ به مشهد می‌رسد
طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور در ۱۸ جبهه کاری و با جدیت در حال اجراست و مقرر است تا آب دریای عمان تا پایان سال ۱۴۰۵ به مشهد برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق آمار وزارت نیرو، در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تهران، قزوین، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی پنج استانی هستند که به لحاظ کاهش ۳۰ درصدی بارندگی نسبت به سال آبی قبل در وضعیت قرمز آبی قرار گرفتند و ورودی آب سد‌ها و آبخوان‌های آن‌ها بسیار کم بود.

ادامه روند خشکسالی و کم بارشی شرایط زیست را در مناطق درگیر خشکسالی سخت و سخت‌تر می‌کند، از این رو ابرطرح‌های انتقال آب از دریا در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده و پنج ابرطرح انتقال آب دریا برای تامین آب در مناطق مختلف کشور در دست اجرا قرار گرفته است که انتقال آب از دریای مکران (عمان) برای استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان‌های جنوبی و رضوی از آن جمله است.

طبق اعلام سخنگوی طرح‌های ملی بخش آب کشور با اجرای این طرح، شیرین سازی ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب برای ۳۰ میلیون نفر جمعیت زیر پوشش عملیاتی خواهد شد.

براساس گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی یکی از بزرگترین طرح‌ها در مقیاس جهانی است که چنین طرحی در هیچ کشور دیگری اجرا نشده است.

مقدمات تامین آب شرب استان‌های خراسان رضوی و جنوبی

طبق تفاهمنامه‌های منعقد شده، آب انتقالی به استان‌های خراسان رضوی و جنوبی در بخش صنعت به مصرف خواهد رسید، اما این آب در سیستان و بلوچستان و اخیرا نیز در خراسان رضوی، برای تامین مصرف آشامیدنی پیش‌بینی شده است و بر اساس برنامه زمان‌بندی شده، این طرح تا پایان سال ۱۴۰۵ آماده بهره‌برداری خواهد شد.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور اظهار کرد: برای جبران کسری آب خراسان رضوی در افق ۱۴۲۰، بر اساس این طرح تخصیص ۳۳۰ میلیون متر‌مکعب آب در سال منظور شده که ۱۲۰ میلیون متر مکعب آن به بخش صنعت اختصاص دارد و مجوز آن توسط وزارت نیرو صادر شده و کار انتقال آن در دست انجام است.

عبداللهی افزود: ۲۱۰ میلیون متر مکعب نیز سهم بخش شرب استان خراسان رضوی است که برای اخذ مجوز آن در حال رایزنی هستیم تا با اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی، خرید تضمینی آغاز شود.

وی گفت: براساس جلسات برگزار شده با استانداری، مجری طرح و وزارت صمت، مقدمات تامین آب شرب برای استان خراسان رضوی و جنوبی از این طرح در دستور قرار گرفته است.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ادامه داد: شرکت ایمواسکو ماموریت انتقال آب برای مصارف بخش صنعت را عهده‌دار است، اما مدیران این شرکت اعلام آمادگی کرده‌اند چنانچه بخشی از هزینه‌های انتقال آب در بخش شرب شامل هزینه‌های خرید ورقه‌های فولاد و لوله گذاری توسط صنایع معدنی استان تامین شود، کار لوله گذاری در استان را عملیاتی خواهد کرد.

عبداللهی افزود: اولویت شرکت انجام لوله‌گذاری از مسیر دریا است، اما چنانچه این شرط توسط استان اجرایی شود، لوله گذاری در استان آغاز خواهد شد.

وی تاکید کرد: نیاز آبی بخش شرب و صنعت شرق کشور باید تامین شود تا علاوه بر اشتغالزایی، جمعیت شهری و روستایی نیز به خصوص در مناطق مرزی پایدار بماند و از تخلیه روستا‌ها در پهنه شرقی کشور جلوگیری شود.

وی گفت: هم اینک این طرح در خراسان رضوی در مرحله خاکبرداری و مسیرسازی است و ۵۰۰ کیلومتر در استان باید عملیات خاکبرداری انجام شود که تا کنون ۳۶۰ کیلومتر از این مسیر خاکبرداری شده است.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور اضافه کرد: برای اجرای این طرح ۱۸۰ دستگاه ماشین آلات به همراه ۸۵۰ نفر نیروی انسانی در خراسان رضوی در چهار جبهه مشغول فعالیت هستند.

پیشرفت ۱۳ درصدی طرح انتقال آب از دریای عمان

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور در خصوص آخرین وضعیت این طرح گفت: خط اصلی این طرح هزار و ۳۴۰ کیلومتر است و طول مسیر انشعاب سنگان خواف نیز ۱۳۸ کیلومتر است.

علی عبداللهی افزود: در مسیر اجرای این طرح ۱۹ باب ایستگاه پمپاژ تعریف شده و ۲ تونل انتقال آب شامل تونل آب‌بر «جاوشیر» به طول ۱۲.۲ کیلومتر و تونل "کامه" به طول ۱.۳ کیلومتر اجرا می‌شود.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور ادامه داد: حجم انتقالی آب در این طرح ۲۳۰ میلیون متر‌مکعب در سال پیش بینی شده و ظرفیت نمک زدایی کل طرح نیز سالانه یک میلیارد متر مکعب است.

عبداللهی اضافه کرد: این طرح در ۱۸ جبهه کاری از چابهار تا مشهد فعال است و ۱۵ جبهه نیز در دست ابلاغ است که میزان پیشرفت واقعی کل طرح تاکنون ۱۳.۸ درصد است.

وی ادامه داد: اکنون مسیرسازی و خاکبرداری این طرح در خراسان رضوی در دست اجرا است و لوله گذاری طرح نیز در مسیر سیستان و بلوچستان در حال اجرا است.

مجری مطالعات طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: در سایت پلان چابهار سه جبهه کاری فعال است، ۱۰ کارگاه نیز برای اجرای عملیات مسیرسازی و لوله گذاری سامانه انتقال آب از چابهار تا زاهدان و پنج کارگاه نیز برای اجرای عملیات مسیرسازی و احداث تونل از زاهدان تا مشهد فعال است.

عبداللهی افزود: حجم قرارداد‌های منعقده کل طرح ۱۵۵ هزار میلیارد ریال و نیز ۱۱۹ میلیون یورو است و هزینه‌های سرمایه گذاری مورد نیاز در کل طرح نیز هزار و ۶۱۰ هزار میلیارد ریال است.زمانبندی اجرای این طرح تا مشهد پایان سال ۱۴۰۵ و اجرای آن تا زاهدان پایان سال ۱۴۰۳ است.



ضرورت اجرای طرح انتقال آب از دریا

طبق گفته سخنگوی دولت سیزدهم، از ابتدای کار کابینه جدید، مساله آب یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد توجه دولت مردمی بوده است و از ۳۰۰ نقطه پرتنش آبی که در کشور وجود داشته متاسفانه در دولت پیشین در اولویت قرار نگرفته و منابع مناسبی برای آن تخصیص نیافته بود که دولت آیت الله رئیسی علاوه بر استفاده بهینه از منابع آبی، بهره گیری از روش‌های غیرمتعارف را نیز در دستور کار قرار داد و هم اکنون روند انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان با پنج خط انتقال در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز اظهار کرد: تا سال ۱۳۸۷ که سد "دوستی" وارد مدار تامین آب شرب مشهد شد ۹۰ درصد آب این کلانشهر از طریق چاه تامین می‌شد و سد‌های "طرق و کارده" تنها ۱۰ درصد این آب را تامین می‌کردند.

علیرضا طاهری افزود: از سال ۱۳۸۷ که سد دوستی وارد مدار شد ۶۰ تا ۶۵ درصد آب شرب مشهد از آب‌های سطحی تامین می‌شود، اما در ۲ سال اخیر به دلیل خشکسالی و تغییراتی که در حوضه بالادست سد دوستی اتفاق افتاده است، محدودیت‌هایی برای تامین آب شرب مشهد ایجاد شد.

وی خاطرنشان کرد: هم اینک تنها ۹ درصد از حجم یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعبی سد‌های خراسان رضوی آب دارد که این رقم در مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد بود و استان در شرایط کم آبی نامناسبی قرار دارد.

وی ادامه داد: حجم بارندگی استان در سال آبی گذشته، از مهر ۱۴۰۱ تا اول مهر امسال حدود ۶۵ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش داشته و این کاهش بارندگی وضعیت منابع آبی استان را حادتر از گذشته کرده است.

طاهری اضافه کرد: نیاز آبی مشهد در سال ۱۴۰۲ و در اوج مصرف ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر بر ثانیه پیش بینی شده بود و بر اساس این برآورد در ایام اوج مصرف چهار هزار و ۱۵۰ لیتر برثانیه کمبود آب داشتیم که با جلسات متعدد با استاندار خراسان رضوی و وزیر نیرو، این کسری آب جبران شد و شهر مشهد بدون هیچ‌گونه تنش آبی تابستان امسال را پشت سر گذاشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی افزود: طرح‌های مختلفی برای تامین اضطراری آب کلانشهر مشهد در دست اجرا است، اما برای تامین آب در درازمدت اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان بسیار ضروری است.

طاهری گفت: طرح انتقال آب دریای عمان به استان‌های شرق کشور در دست اجراست که پیشرفت فیزیکی آن در این استان ۱۴ درصد است و عملیات لوله گذاری این طرح از استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->