شهردار مشهد مقدس: در امر خلاقیت و نوآوری رتبه یک را در کشور داریم | راه‌اندازی سامانه‌ای برای شناسایی مسائل و مشکلات شهر در برنامه میان‌مدت شهرداری مشهدمقدس، نوآوری و هوشمندسازی در اولویت قرار گرفته است دوره ششم مدیریت شهری مشهدمقدس به خلاقیت و نوآوری اهمیت ویژه‌ای می‌دهد باید ظرفیت‌های بسیج را به افراد فعال در عرصه علم و فناوری معرفی کنیم آغاز اولین رویداد خلاقیت و نوآوری در مشهدمقدس از امروز (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) بهره برداری از بوستان‌های ویژه بانوان در مشهدمقدس کشف‌رود، رودی به قدمت میلیون‌‌ها سال آغاز عملیات محلول‌پاشی برگی در فضای سبز شهری مشهد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) متروی مشهد از واگن‌های ملی بهره‌مند می‌شود خلاقیت و نوآوری ضرورت توسعه شهری قیمت بلیت اتوبوس از امروز در مشهد تغییر یافت + جزئیاتی از تغییر کرایه‌های ناوگان حمل و نقل عمومی در مشهد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۳) اتمام مرمت بازار فرش و برخی پروژه‌های عمرانی منطقه ثامن در سال ۱۴۰۳ آموزش ١٠٠ هزار نفر در فرهنگسراهای سطح مشهد مقدس جوابیه فرودگاه مشهد در پی سرگردانی مسافران دبی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) موفقیت قرارگاه عملیاتی خدمت به زائران نوروزی با همدلی و همکاری تمام دستگاه‌ها مأموریت قرارگاه عملیاتی خدمت به زائران نوروزی چهل‌روزه بود تشرف پنج میلیون زائر به حرم مطهر رضوی در شب‌های قدر کاهش ٢۶ درصدی تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۳ بهره‌برداری پارکینگ طبقاتی ١۵٠٠ واحدی میدان شهدا تا انتهای بهار ۱۴۰۳ مراسم شکرانه خدمت قرارگاه عملیاتی زائران نوروزی مشهد برگزار شد
سرخط خبرها

مرمت خانه تاریخی ناظران مشهد

  • کد خبر: ۱۹۰۳۰
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۵
مرمت خانه تاریخی ناظران مشهد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی از اتمام عملیات مرمت خانه تاریخی ناظران مشهد خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مرجان اکبری روز چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: در مرمت صورت گرفته، پی‌بندی اتاق‌های ضلع شرقی، اجرای کانال ناکش در اتاق‌ها، آجرفرش اتاق‌ها، مرمت موضعی نماهای بیرونی و مرمت پله‌ها انجام شده است.

 

وی اضافه کرد: این اثر تاریخی ارزشمند با هزینه‌ای بیش از یک میلیارد و ۲۸۵ میلیون ریال مرمت شد.

 

خانه تاریخی ناظران از جاذبه های گردشگری مشهد در پایین خیابان مشهد و داخل خیابان نواب صفوی واقع شده است. این خانه تاریخی ‌و زیبا درست رو به روی تکیه یزدی‌ها قرار دارد و تکیه یزدی‌ها در کوچه‌ای به نام کوچه سرحوض واقع شده که به آن عسکریه هم می‌گویند.

 

این خانه، جنوبی است و درحال‌ حاضر ورود و خروج از غربِ آن انجام می‌شود. امتداد کوچه هم از سمت شرقی به خیابان نواب ۱۱ و از سمت غربی به بازار عباسقلی‌خان منتهی می‌شود.

 

خانه تاریخی ناظران در سال ۱۳۸۴ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. تاریخچه خانه قدیمی ناظران و نحوه ساخت آن به اواخر دوران قاجار باز می‌گردد.

 

این خانه قدمتی معادل ۱۰۰ سال دارد و از روی فرم بنا و تشابه آن، به ساختمان‌های دوره قاجار شبیه است. وجه تسمیه این اثر از نام فامیلی صاحب آن برداشته شده است. این منزل ابتدا در مالکیت فردی به نام ناظران بود.

 

ناظران رزانی برنج فروشی داشت و وضعیت مالی خوب او از مساحت زیاد بنا و قرارگیری آن در مکانی مناسب، قابل مشاهده است. همچنین منزل کوچکی کنار خانه تاریخی ناظران قرار دارد که قبلا با این خانه، یکی بود و حالا جدا شده است.

 

این منزل توسط استاد رضایی بنا، در حدود ۱۰۰ سال پیش برای آقای ناظران ساخته شده است. سپس حدود ۳۰ سال پیش توسط فردی به نام انصاری خریداری شد و در حال حاضر این بنا در مالکیت فرزندان مرحوم انصاری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->