ارزش معاملات خرد رکوردشکنی کرد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۶ آذر ۱۴۰۳) جمع‌آوری ۴ میلیارد تومان در اپلیکیشن «بله» درراستای اجرای پویش «ایران همدل» بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ آذر ۱۴۰۳) حق ثبت مهریه برای هر تعداد سکه چقدر است؟ + جزئیاتی جدید از طرح پرداخت حق ثبت مهریه زمان تحویل چانگان‌های وارداتی سایپا مشخص شد افت قیمت سکه در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افت کرد هشدار فعالان صنعت سیمان درباره اعمال محدودیت گازی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳)| رشد همپای دلار ادامه دارد؟ پلمب یک نانوایی متخلف در مشهد به علت استفاده از آرد آلوده + فیلم (۵ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | طلا دنباله روی دلار پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | روند صعودی دلار ادامه‌ دارد؟
سرخط خبرها

پیش‌بینی بازار ارز تا پایان سال جاری (۳ آبان ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۰۷۴۱
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
پیش‌بینی بازار ارز تا پایان سال جاری (۳ آبان ماه ۱۴۰۲)
یک کارشناس اقتصادی گفت: تا انتهای سال جاری و با شرایط فعلی، تغییر خاصی در وضعیت بازار ارز رخ نخواهد داد؛ دلیل آن هم این است که متغیر‌های کلان اقتصاد ایران از نظر بنیادی وضعیت مناسبی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در هفته‌های اخیر به علت هیجانات به وجود آمده در رسانه‌ها، نرخ دلار تا حدود ۵۳ هزار تومان بالا رفت که این هیجانات ناشی از جنگ و درگیری بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی بود؛ بنابر اعلام اکثر کارشناسان اقتصادی، عده‌ای با جوسازی سعی در بالا بردن نرخ ارز داشتند که با کاهش جنبه‌های روانی این تلاش‎‌ها، قیمت دلار رو به کاهش رفت و وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد.

همچنین اخبار و مشاهدات میدانی نشان می‌دهد کسانی که ارز در اختیار دارند بیشتر فروشنده هستند و تمایلی به خرید ارز ندارند. براین‌اساس نرخ دلار تا حدود ۵۰ هزار تومان نیز کاهش یافته است و جو آرامی بر بازار غیررسمی معاملات ارزی برقرار شده است.

متغیر‌های کلان اقتصاد ایران از نظر بنیادی وضعیت مناسبی دارد

در همین راستا، وحید شقاقی شهری کارشناس اقتصادی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه، پیرامون وضعیت حال حاضر بازار ارز گفت: تا انتهای سال جاری و با شرایط فعلی، تغییر خاصی در وضعیت بازار ارز رخ نخواهد داد؛ دلیل آن هم این است که متغیر‌های کلان اقتصاد ایران از نظر بنیادی وضعیت مناسبی دارد. به‌عبارت‌دیگر متغیر‌های بخش تجارت خارجی، نفت، انرژی و نیز از حیث کنترل متغیر‌های پولی وضعیت نسبتاً مناسبی دارد. همچنین در حال حاضر انتظارات تورمی بر اقتصاد ما حاکم نیست.

وی افزود: مجموعه عواملی همچون کنترل بخش پولی اقتصاد، بهبود بحث تجارت خارجی و همچنین کنترل انتظارات تورمی حکایت از این دارد که برای امسال نباید تغییرات قابل‌توجه و ملموسی در نرخ ارز شاهد باشیم.

شرایط بانک مرکزی برای مدیریت بازار تسهیل می‌شود

این کارشناس اقتصادی در خصوص تأثیرات آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران اظهار داشت: این منابع از دو نظر اثرگذار خواهد بود؛ مورد اول کاهش فشار بر بازارساز ارز است به عبارتی حتی اگر فرض کنیم که این منابع را باید برای واردات محصولات غیر تحریمی هزینه کنیم، باری از دوش بانک مرکزی برداشته خواهد شد. یعنی بانک مرکزی با منابع ارزی که در اختیار دارد می‌تواند کالا‌های دیگری را وارد کند.

شقاقی ادامه داد: عامل دوم بحث کاهش انتظارات تورمی است؛ در واقع این مسئله موجب شده است که تا حدودی انتظارات تورمی کاهش پیدا کند و در مجموع، آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشور‌های کره جنوبی و عراق به کاهش انتظارات تورمی یا حداقل ثبات در انتظارات تورمی منجر شود.

مقاومت برخی شرکت‌های پتروشیمی برای رفع تعهدات ارزی

وی در خصوص اینکه شرکت‌های پتروشیمی ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد وارد نمی‌کنند، اظهار داشت: مناقشات بین شرکت‌های پتروشیمی و دولت چندین سال است که اتفاق می‌افتد و در این موضوع خواسته دولت این است که وقتی مواد اولیه را به‌صورت یارانه‌ای و ارزان در اختیار شرکت‌های پتروشیمی قرار می‌دهد، بنابراین این شرکت‌ها نیز باید ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصاد وارد کرده و آن را در مرکز مبادله عرضه کنند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: شرکت‌های پتروشیمی‌ها یا با تأخیر ارز خود را آورده‌اند یا گاهی مقاومت‌هایی در خصوص واردکردن ارز حاصل از صادرات خود به چرخه اقتصاد داشته اند.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند باتوجه‌به شرایط تحریمی کشور مدیریت درآمد‌های ارزی، برای سیاست‌گذار اقتصادی کشور ضروری است و تکمیل فرایند پیمان‌سپاری ارزی می‌تواند موجب ثبات در بازار ارز کشور شود.

باید به این مسئله توجه کرد که اکثر صادرکنندگان ایرانی از منابع داخل کشور از جمله انرژی و نیروی کار ارزان‌قیمت استفاده کرده و کالا‌های صادراتی خود را تولید می‌کنند، حال دولت انتظار دارد که این افراد ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگرداننده و شرایط واردات کالا‌های ضروری توسط دولت را تسهیل کنند.

رسانه‌ها در ماه‌های گذشته گزارش دادند که برخی شرکت‌ها به بهانه نیاز به واردات مواد اولیه برای تولید، بخشی از ارز حاصل از صادرات خود را به کشور نمی‌آورند؛ بر همین اساس و باتوجه‌به تأکید کارشناسان برای اجاری پیمان‌سپاری ارزی، بهتر است نهاد‌های نظارتی میزان نیاز به مواد اولیه کارخانه‌ها و نرخ‌های واردات را زیر ذره‌بین ببرند تا به بهانه نیاز وارداتی محصول اولیه، از ورود ارز به کشور جلوگیری نشود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->