رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با ادامه سیاست سال گذشته کارخانجات تولید رب تعطیل خواهند شد

  • کد خبر: ۱۹۱۱۵۵
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۱
با ادامه سیاست سال گذشته کارخانجات تولید رب تعطیل خواهند شد
رئیس انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی گفت: سیاست سال گذشته در زمینه گوجه و رب ادامه پیدا کرده؛ بنابراین هیچ کس رغبتی ندارد. با این کار هم کارخانجات تعطیل می‌شود و هم بازار‌های خود را از دست می‌دهیم.  
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، امروز، ۶ آبان‌ماه، در یکصدوهشتمین جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی برگزار شد، لزوم اسناد گمرکی پس از صادرات کالا در حوزه معاونت غذا و دارو و انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی به عنوان یکی از دستور کار‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

علی‌اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی خراسان رضوی در این خصوص اظهار کرد: معاونت غذا و دارو نامه‌ای به کارخانجات صنایع تبدیلی بخش کشاورزی نوشته و به همه مدیران ابلاغ کرده بود که از تاریخ صدور نامه ظرف مدت یک هفته نسبت به ارائه کلیه استاد مربوط به محموله‌های صادراتی قبلی به همراه تصویر گواهی بهداشت صادره مرتبط اقدام کنید و اگر ارائه نکردید امکان صدور گواهی بهداشتی برای شما وجود ندارد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ضرورتی ندارد برخی کارخانجات تولیدی با کارت بازرگانی خود کالا را صادر کنند، محصول تولیدی هم با فرمول داخلی متفاوت است و براساس سفارش اتفاق می‌افتد، این موضوع اختلاف جدی ایجاد کرده بود که دو، سه پیشنهاد دادیم و به وزارت بهداشت منتقل کردیم، انجمن صنایع تبدیلی نیز پیگیری و معاونت غذا و دارو با پیشنهادات ما موافقت کرد.  

در ادامه غلامحسین اسدی، رئیس انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: همکاری بسیار خوبی از طرف معاونت غذا و دارو انجام شد. کاش تمام ادارات به همین راحتی با تشکیل جلسات حرف‌های ما را گوش کنند و به نتیجه برسیم. قرار شد هر کالایی صادر می‌کنیم و گواهی بهداشتی می‌خواهیم، برای ماشین بعدی اظهارنانه گمرکی اول را ارائه کنیم تا دومی صادر شود، در حالی که همه تولیدکننده‌های که صادرکننده نیستند، صحبت کردیم و مشکل حل شد.

وی با بیان اینکه ما سال گذشته هرچه در رابطه با رب در جلسات صحبت کردیم به نتیجه نرسیدیم، عنوان کرد: سال گذشته با دلار ۲۶ هزار تومان گوجه کشاورز را ۴۷۰۰ تومان خریدیم، اما امسال با دلار ۵۱ هرار تومانی ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ خریداری شده، کشاورز منافعی نبرده و الان در روستا‌ها خاک مرده ریختند؛ زیرا ضرر کردند. کارخانجات هم شیفت شب کار نکردند و روز نیز بی‌رغبت کار کردند.

اسدی افزود: تیرماه رب فله جنوب ۱۱۰۰ تومان بوده که با قیمت تمام شده با گوجه مشهد قوطی ۶ تا ۷ هزار تومان تفاوت داشت. در دو ماه آینده که بخواهیم رب تولید کنیم، گوجه گران است و قیمت مشخصی ندارد. عرضه و تقاضا مشخص می‌کند که قیمت تره‌بار چه باشد.

رئیس انجمن صنایع تبدیلی کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سیاست سال گذشته ادامه پیدا کرده؛ یعنی نمی‌توان قیمت بیشتر از ۴۵ هزار تومان مصرف‌کننده گذاشت، بنابراین هیچ کس رغبتی ندارد. سال آینده کشت گوجه انجام نمی‌شود و الان داریم هشدار می‌دهیم. به فکر کشاورز و صنعتگر تولیدی باشید. با این کار هم کارخانجات تعطیل می‌شود و هم بازار‌های خود را از دست می‌دهیم.

در بخش دیگری از جلسه ابوالفضل چمندی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: امسال برای اولین بار تنظیم بازار استان اعلام کرد که می‌توانید گوجه را خرید کنید و دوستان گفتند ما قیمت‌گذاری اولیه را انجام می‌دهیم که این اجازه داده شد. ما اعلام کردیم قیمتی که می‌خواهید به بازار بدهید را به عنوان هزینه تمام شده فاکتور کنید و تعزیرات هم نظارت می‌کند. شما قیمت‌گذاری اولیه را نیز انجام ندادید، در سامانه پسینی و موضوع به صورت ملی حل شد.

وی ادامه داد: در زمینه گوجه عرضه زیاد آن باعث شد سایر محصولات کشاورزی نیز تحت تاثیر قرار بگیرد، به طور مثال ذرت و علوفه‌ای که سال گذشته ۱۶۰۰ تومان بود، امسال ۲۷۰۰ تومان شد.

در ادامه امیررضا رجبی، مدیر صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: ما به عنوان حوزه بازرسی در این موضوع ورود نداریم. قیمت پسینی شده است. با مصوباتی که کارخانجات از ما خواستند و انجام شد، قرار بر این شد که گوجه کمتر از ۳۵۰۰، ۴۰۰۰ تومان خریداری نشود، اما آیا کارخانجات این کار را انجام دادند؟

وی اضافه کرد: این کار دوطرفه است، تولیدکننده و کشاورز باید در شرایط خاص هوای یکدیگر را داشته باشند. اگر سال بعد گوجه‌ای کاشته نشود، به کارخانجات برمی‌گردد. باید هوای کشاورز را هم می‌داشتند، من گلایه‌مند هستند؛ زیرا در زمینه هر آنچه کارخانجات نیاز داشتند همراهی کردیم.

در بخش دیگری از جلسه غلامرضا قنبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: درست است قیمت پسینی بود، اما کارخانجات تعهد دادند قیمت خرید گوجه کمتر از ۳۸۰۰ نباشد، با این وجود غیر از معدودی از کارخانجات بسیاری از آن‌ها اقدام نکردند. مگر دولت چقدر می‌تواند برای خرید تضمینی هزینه کند؟ جز برای چند محصول این کار برای تمام محصولات امکان‌پذیر نیست.  

در ادامه موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: وظیفه دولت تسهیلگری است و جهاد کشاورزی باید قبل از کشت سالانه مشخص کند که در چه منطقه‌ای چه محصولی کشت شود. سازمان تعاون روستایی نیز وظایفی دارد. اگر شرکت‌های تعاون روستایی را مکلف کنید محصول کشاورز را خریداری می‌کنند، کارخانه‌دار نیز مکلف است خریداری کند. تعاون روستایی باید فعال‌تر شود. پدر من کشاورز است و گوجه‌هایش روی زمین مانده است.  

در بخش دیگری از جلسه یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: برای اینکه کشاورز ضرر نکند به کارخانه‌ها براساس خرید، مجوز قیمت بالاتر رب داده شده است. این تنظیم رابطه بین کارخانه و کشاورز بوده، اصل تصمیم‌گیری و فرایندی که تعریف شده درست است، اما کار استانداری اجرا نیست، بلکه تنظیم فرایند و رابطه است.

وی افزود: دولت باید کمترین دخالت و تصدی‌گری را داشته باشد. دولت نمی‌تواند در همه محصولات خرید تضمینی داشته باشد. سیاست دولت این نیست که مداخله کند و بازار باید کار خود را انجام دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->