ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟ ماجرای اختلال در دامنه‌های ir چه بود؟ (۲۳ تیر ۱۴۰۴) غم و اندوه فصل تابستان یک حقیقت واقعی است! محققان ایمپلنت هوشمندی ساخته‌اند که به‌طور خودکار در بدن بیماران دیابتی دارو آزاد می‌کند چگونه هوش مصنوعی ورزش تنیس را متحول می‌کند؟
سرخط خبرها

دستگیری فیلترشکن‌فروش‌های قمی با گردش مالی ۴۶ میلیارد تومانی

  • کد خبر: ۱۹۱۲۷۱
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
دستگیری فیلترشکن‌فروش‌های قمی با گردش مالی ۴۶ میلیارد تومانی
دو متهم به فروش فیلترشکن با رصد سازمان اطلاعات سپاه قم دستگیر شده‌اند و برایشان پرونده قضایی تشکیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - معاون دادستان قم در امور فضای مجازی خبر داد دو نفر به اتهام فروش فیلترشکن دستگیر شده‌اند و اتهاماتشان در دادسرای ویژه جرائم رایانه‌ای قم رسیدگی خواهد شد.

تحریری در این باره گفت: «این افراد از بابت فروش ابزار‌های غیرقانونی گریز از فیلتر توانسته بودند گردش حسابی بالغ بر ۴۶۰ میلیارد ریالی داشته باشند.»

به گفته معاون دادستان قم فعالیت آن‌ها از تیر ماه ۱۴۰۱ شروع شده و در این مدت بیش از ۱۸۵ هزار یوزر به فروش رسانده‌اند: «با اعمال سیاست‌های کلان مدیریت دسترسی به اینترنت و فیلترینگ برخی نرم‌افزار‌ها و فیلترشکن‌های رایگان، شاهد تولید، فروش و انتشار ابزار‌های فیلترشکن خودساخته غیررایگان در داخل کشور هستیم که با رصد و پایش سازمان اطلاعات سپاه قم، فروشندگان یکی از پرکاربردترین VPN-ها در قم دستگیر و در شعبه ۱۳ دادیاری مجتمع جرائم رایانه‌ای دادسرای استان برای آن‌ها پرونده قضایی تشکیل شد.»

تحریری همچنین اتهامات مندرج در کیفرخواست این متهمان را اعلام کرد: «تحصیل مال از طریق نامشروع، تولید، توزیع و انتشار هر نوع ابزار الکترونیکی یا نرم‌افزار برای ارتکاب جرائم رایانه‌ای و پولشویی.» به گفته‌ی او مطابق قانون مبارزه با پولشویی حبس درجه ۵ (تا ۱۰ سال حبس) و جزای نقدی و مصادره عواید حاصل از جرم در انتظار متهمین خواهد بود.

معاون دادستان قم به فروشندگان ابزار‌های فیلترشکن هشدار داد و بر مجرمانه بودن این فعالیت و برخورد قانونی با تولید، فروش و انتشار این ابزار‌ها تأکید کرد و در ادامه گفت: «ضروری است کاربران فضای مجازی هنگام استفاده از فیلترشکن‌های غیرقانونی، توجه و هوشیاری لازم را در خصوص امکان دسترسی سرور‌ها به اطلاعات آنان و سوءاستفاده از آن، جاسوسی، هدایت کاربران به صفحات فیشینگ و سرقت اطلاعات بانکی‌شان داشته باشند.»

گردش مالی بالای فروش VPN پیش از این هم از سوی مسئولان و برخی نمایندگان مجلس مورد انتقاد بود. به‌ویژه که از تابستان سال ۱۴۰۱، شدت گرفتن فیلترینگ بازار فروش فیلترشکن را پررونق کرده است؛ تا جایی که سال گذشته برآورد‌ها از گردش مالی سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان فروش vpn گفتند. همچنین یکی از نمایندگان مجلس خرداد ماه امسال گردش مالی فیلترینگ را ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

با وجود اینکه این بازار گسترده نشان داد مردم به‌طور جدی به ابزار‌های دور زدن فیلترینگ برای انجام کار‌های روزمره و ابتدایی نیاز دارند، اما سیاست‌ها به نفع رفع محدودیت‌ها یا بازنگری در فیلترینگ پیش نرفت. در مقابل مسئولان از تلاش برای جرم‌انگاری فروش فیلترشکن گفتند و اقدام اخیر دادستانی قم هم نشان از جدیت در مقابله با فروش فیلترشکن دارد، در حالی که تقریباً همه‌ی ما به فیلترشکن نیاز داریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->