به گزارش شهرآرانیوز مردادماه امسال بود که تفاهمنامه ایجاد دوازده «هنرستان جوار کارخانه» بین ادارهکل آموزشوپرورش و مدیران صنایع در خراسانرضوی امضا شد تا به اهدافی مانند توانمندسازی دانشآموزان، ایجاد مهارت نیروی انسانی، بهبود مستمر فضای کسبوکار و... جامه عمل بپوشاند.
حال طبق گفته رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنیوحرفهای و کاردانش آموزشوپرورش خراسانرضوی، تعداد این هنرستانها به سیزده مورد در خراسانرضوی رسیده است که در مجموع ۳۵۶ دانشآموز در آنها مشغول تحصیل هستند.
حسین حسینپور در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، نیرو، فضا و تجهیزات را سه فاکتور مهم برای آموزش تخصصی به دانشآموزان هنرستانهای جوار صنعت دانست و افزود: برای این امر در قالب تفاهمنامهها از ظرفیت بخش خصوصی استفاده میکنیم.
او بیان کرد: از سیزده هنرستان جوار کارخانه، دو مورد در بردسکن، دو هنرستان در زاوه و یک مورد دیگر در نیشابور واقع شده است. بقیه این تعداد نیز در مشهد، رضویه، تبادکان و طرقبه و شاندیز قرار دارد.
چندی پیش، مهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش، در آیین امضای قرارداد تفاهمنامههای هنرستانهای جوار صنعت استان، با اشاره به ظرفیتهای خراسانرضوی در حوزههای صنعتی، کشاورزی، خدماتی و... بر لزوم استفاده بیشتر از هنرستانهای جوارکارخانه، صنایع و مشاغل در این استان تأکید کرده و البته این را هم گفته بود که «این کار مورد غفلت واقع شده است.»
بااینحال حسینپور معتقد است که به دنبال توسعه کمی این هنرستانها در استان نیستیم و کیفیت آموزش برایمان مهم است.
رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنیوحرفهای و کاردانش آموزشوپرورش استان با اشاره به اینکه هنرستانهای جوار صنعت شرکای آموزشی آموزشوپرورش هستند، بیان کرد: همانطور که این روزها آموزشوپرورش درگیر معضل کمبود معلم است، ممکن است هنرستانهای جوار کارخانه نیز دچار کمبود دبیر در دروس عمومی باشند، اما در حوزه تخصصی مشکلی نداریم.
او اظهار کرد: پیش از راهاندازی این هنرستانها به شکل دیگری از ظرفیت صنعت استفاده میکردیم که البته هنوز هم از این شیوه برای سایر هنرستانها بهره میگیریم؛ بهاینصورتکه تحتعنوان قراردادهای برونسپاری آموزشهای مهارتی با واحدهای صنعتی، در قبال ارائه آموزش استاندارد یک مهارت به آنها پول پرداخت میکنیم.