پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود شرایط بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد اطلاعیه شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره بروز خاموشی‌ها (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ سوخت نیروگاه‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نامه‌ای به جوراب ارزش معادن ایران به ۲۷.۳ تریلیون دلار می‌رسد افزایش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | فیدلیتی ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) زنگنه: اعتبارات جدیدی برای تسریع پروژه قطار سریع السیر تهران-مشهد در نظر گرفته شده است روزی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان جریمه بابت بکارگیری اتباع غیرمجاز ایران رتبه چهارم تولید دام در جهان را دارد | ظرفیت ایران در تولید و صادرات دام سبک وضعیت انرژی ایران در سال ۱۴۰۴ | اگر دست بجنبانیم بازار خارجی را از دست نخواهیم داد هر روز منفی‌تر از دیروز | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حقوق ۲۰ تا ۴۲ درصدی کارمندان ابلاغ شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) توضیح مدیرعامل توانیر درباره بروز برخی خاموشی‌ها اوج گیری دوباره قیمت سکه در مشهد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) معجزه پرندگان | از رنگینی تا رقص در آسمان علت قطعی‌های مکرر برق چیست و تا کی ادامه دارد؟ (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | ورود دوباره دلار به کانال ۱۰۴ هزار تومان هشدار اتحادیه طلای مشهد به خریداران طلا سرمایه گذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ رشد ۶۳ درصدی یافت آیین‌نامه ساماندهی نیروهای شرکتی‌ تدوین شد | تبدیل قرارداد‌ها از خرداد ماه ۱۴۰۴ نعمت‌زاده مجددا به وزارت صمت بازگشت | وزیر اسبق، مشاور وزیر کنونی صمت در دولت چهاردهم شد سرمایه خرد مردم چطور به سرمایه‌گذاری کمک کند؟ تأثیر افزایش دستمزدها بر دخل‌ و خرج مردم | زور افزایش حقوق به سبد معیشت نرسید
سرخط خبرها

فاجعه اقتصادی بیخ گوش ایران

  • کد خبر: ۱۹۱۴۳۲
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۸
فاجعه اقتصادی بیخ گوش ایران
در تازه ترین گزارش بانک جهانی به فروپاشی اقتصادی یکی از شرکای مهم و استراتژیک ایران اشاره شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرکز پژوهش‌های اتاق ایران به نقل از بانک جهانی از یک ابر بحران اقتصادی در نزدیکی ایران خبر می‌دهد. گزارشی که مربوط به توسعه آسیای جنوبی است و در اکتبر ۲۰۲۳ منتشر شده است. این بار اول نیست که بانک جهانی نسبت به بروز فاجعه اقتصادی در افغانستان هشدار می‌دهد. اما یافته‌های گزارش جدید بیانگر وضعیت اسفناک همسایه شرقی و یکی از شرکای صادراتی کلیدی ایران است.

براساس گزارش بانک جهانی پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد افغانستان در سال، ۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد نسبت به اوت ۲۰۲۱ که طالبان در این کشور به قدرت رسید کوچک شود. زوال اقتصادی شدید افغانستان ناشی از عوامل متعددی بوده است، از جمله تعلیق کمک‌های بین‌المللی، فروپاشی نظام بانکی و فرار سرمایه و کارگران ماهر از این کشور است. گذشته از اینکه طبق داده‌های موجودی بحران اقتصادی تأثیر مخربی بر مردم افغانستان داشته و میلیون‌ها نفر با فقر و گرسنگی روبرو هستند.

گفته می‌شود، بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و بیش از ۶ میلیون نفر در داخل کشور آواره شده‌اند. این کشور با بحران شدید غذایی مواجه است و بیش از ۲۲ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند.

گذشته از اینکه دستاورد‌های توسعه‌ای افغانستان در دو دهه گذشته را به ورطه نابودی می‌کشاند. بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند نرخ فقر در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۹۰ درصد افزایش یابد.

در این بین محدودیت‌های طالبان برای تحصیل و اشتغال زنان و دختران، بحران انسانی را تشدید کرده است. در این کشور نرخ مرگ و میر مادران یکی از بالاترین در جهان است. اعلام شده است، امید به زندگی فقط ۵۴ سال است.

در واقع گزارش تصویر تیره‌ای از وضعیت اقتصادی و وضعیت حقوق بشری در افغانستان ترسیم می‌کند. در نهایت گزارش تاکید می‌کند که جامعه بین‌المللی باید برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی و کمک به این کشور برای بازسازی اقتصاد خود، حمایت فوری و پایدار از مردم افغانستان به عمل آورد.

منبع: اکوایران 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->