روند کاهشی قیمت برخی از کالاهای اساسی (۵ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات وضعیت واریز سود مرحله سوم سهام عدالت چه زمانی مشخص می‌شود؟ ثبت معاملات در سامانه املاک و مستغلات الزامی شد (۵ تیر ۱۴۰۳) آیا الان وقت خرید طلاست یا بعد از انتخابات؟ فروش طلای دست دوم به‌صورت رسمی ممنوع شد آیین‌نامه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (۴ تیر ۱۴۰۳) بیش از ۹۰ درصد از افرادی که وارد طلافروشی می‌شوند، به دنبال خرید طلای دست دوم هستند ارزان‌ترین موبایل‌های برند‌های مختلف کدام‌اند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳) دوربین مداربسته، آرایشگاه زنانه در مشهد را به پلمب کشاند کام سهامداران بالاخره شیرین شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ تیر ۱۴۰۳) تعیین نرخ بلیت هواپیما بر عهده سازمان هواپیمایی کشوری است هر گرم طلای ۱۸ عیار در مشهد چند؟ (۴ تیر ۱۴۰۳) هزینه نصب و جداسازی کولر گازی در مشهد چقدر است؟ قیمت امروز طلا، دلار، سکه، ارز دیجیتال (۴ تیر ۱۴۰۳) | طلا ۳.۴ میلیون و دلار ۶۰ هزار تومان شد بخش‌نامه جدید بانک مرکزی؛ پرداخت وام اشتغال به هر نفر فقط یک بار قیمت خودرو‌های خارجی و کارکرده در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) | بنز ۲۰۱۳، هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان چگونه خودرو وارداتی بخریم؟ قیمت خودرو‌های داخلی و کارکرده در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) متقاضیان دسته‌چک بخوانند | شرط جدید بانک مرکزی برای صدور دسته‌چک‌های صیادی سهم زنان از تسهیلات مشاغل خانگی چقدر است؟ شرایط رایگان‌شدن قبوض آب اعلام شد عرضه ۳۱ خودروی وارداتی از طریق سامانه یکپارچه خودرو + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ تیر ۱۴۰۳) | هلو ۱۰ هزار تومان ارزان‌تر شد هشدار به مشترکان پرمصرف آب | آب شرب مشترکان بدمصرف با اطلاع قبلی قطع می‌شود مهمانی‌هایی که به خاطره تبدیل شدند | از هزینه گزاف ولیمه حاجیان تا سفره‌هایی که هر روز آب می‌روند
سرخط خبرها

اختلاف ۸ هزار تومانی نرخ دلار بازار آزاد و دولت

  • کد خبر: ۱۹۱۶۴۹
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
اختلاف ۸ هزار تومانی نرخ دلار بازار آزاد و دولت
مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی در حالی نرخ دلار دولتی را ۴۲ هزار تومان اعلام می‌کند که در بازار آزاد در حدود ۵۰ هزار تومان است و نرخ دلار بازار آزاد را مورد تایید دولت نمی‌داند!

به گزارش شهرآرانیوز؛ نرخ ارز مورد تایید بانک مرکزی همان نرخ نیما و اسکناس است؛ این گفته‌های، مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی است. او این صحبت را در پاسخ به انتقاداتی که صادرکنندگان در مورد رفع تعهد ارزی مطرح می‌کنند، عنوان کرده است. صادرکنندگان باید برای رفع تعهد ارزی و ادامه صادرات، ارز حاصل از صادرات را به کشور بازگردانند. آن هم با رقمی که مدنظر بانک مرکزی است؛ نه نرخ دلار در بازار آزاد که بانک مرکزی آن را نرخ غیررسمی می‌خواند. صادرکنندگان می‌گویند نرخ مورد نظر بانک مرکزی برای ما سودی ندارد؛ چرا که با بازار آزاد مواد اولیه میخریم و باید با اختلاف بالا برگردانیم و این امر صادرات را بدون صرفه کرده است؛ در همین راستا به گفتگو با مدیر اداره پایش بازار ارز بانک مرکزی پرداخته ایم.

بهزاد لامعی، در خصوص گله صادرکنندگان گفت: نرخ ارز رسمی کشور، نرخ ارزی است که در نیما و اسکناس تعیین می‌شود. از نظر ما ارز تک نرخی است و آنچه در نیما و اسکناس عرضه می‌شود نرخ رسمی ارز در کشور است. نرخ بازار غیررسمی خروج سرمایه بوده و در این نرخ قاچاق کالا اتفاق می‌افتد و ما این نرخ را قبول نداریم. چراکه بازیگران، حجم و مکانیزم کشف قیمت را نمی‌شناسیم.

او ادامه داد: ما نرخی را رسمی تلقی می‌کنیم که بازیگرانش و مکانیزم کشف قیمتش را بدانیم؛ در غیر این صورت نرخ مورد تاییدمان نیست. صادرکننده مختار است که ارز خود را با نرخ رسمی عرضه کند و یا غیررسمی. اگر با نرخ رسمی عرضه کند، رفع تعهد خواهد شد و مشمول بخشش مالیات ارزش افزوده می‌شود؛ در غیر این صورت هم رفع تعهد نخواهد شد و هم از مزایای دیگر بهره مند نمی‌شود.

لامعی در ادامه اظهار کرد: بانک مرکزی وارد بازاری که بازیگرانش را نمی‌شناسد، نخواهد شد. همین چند روز پیش تب و تاب سیاسی بالا رفت و نرخ ارز افزایش یافت. اما با کاهش تب و تاب، نرخ کاهش یافت. براساس مدل‌های ما نرخ ارز اکنون چیزی حدود ۴۲هزار تومان است.

او در پاسخ به این سوال که اگر فردی بیشتر از ۲هزار دلار بخواهد، ارز ۴۲هزار تومانی برایش وجود ندارد و باید ارز ۵۰هزار تومانی بخرد، گفت: اقتصاد علم تخصیص منابع محدود به نیاز‌های نامحدود است. اگر قرار باشد به همه هرچقدر که می‌خواهند ارز بدهیم که نمی‌شود. حتی مرغ و خودرو هم در مبادی رسمی یک نرخ دارد و در مغازه نرخی دیگر.

منبع: اقتصادآنلاین 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->