به گزارش شهرآرانیوز، بیست و سومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی عصر امروز با حضور یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی، علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن داوری فرماندار مشهد، علی مغانی رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی و جمعی از فعالان این صنعت در تالار همایشهای هتل خورشید تابان مشهد برگزار شد.
چاپ، تلاقی هنر و اقتصاد
محمد حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این مراسم با بیان اینکه صنعت چاپ، تلاقی عرصه هنر با اقتصاد است، اظهار کرد: شما هم مکمل فعالیت ادبا و نویسندگان هستید، هم هنر نقاشان و طراحان را به کمال میرسانید و هم مظاهر بارز فرهنگ را به بازار گره میزنید که تولیدکنندگان بتوانند نظر مشتریان را با بسته بندی باکیفیت و فاخر، بهتر جلب کنند.
وی افزود: نمیشود هنر و ادبیات از یک سو و صنعت و تولید از سوی دیگر را بدون حوزه چاپ تصور کرد. هم آنها به شما نیاز دارند و هم شما به رونق فعالیت آنها نیازمند هستید. گستردگی فعالیت صنعت چاپ در خراسان رضوی هم چه در حوزه تأمین نیاز داخل و چه در عرصه صادرات، مرهون تلاش اتحادیه و شرکت تعاونی صنعت چاپ استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: فعالان این صنعت ثابت کردند که با وجود مشکلات، امکان افزایش روزافزون آورده ارزی از محل صادرات وجود خواهد داشت. بر همین اساس، متمرکز هستیم تا در سایه این تعامل، امسال و سال ۱۴۰۳، دوران تحول و گسترش سریع صنعت چاپ در استان و کشور باشد.
مجلس، پشتیبان صنعت چاپ و بسته بندی است
حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم در این همایش با بیان اینکه صنعت چاپ یکی از صنایع پیشرو در کشور است، تصریح کرد: خوشبختانه مشهدالرضا (ع) نیز از گذشته تاکنون سرآمد این حوزه بوده و من از زمانی که در مجلس نهم در کمسیون فرهنگی مجلس حضور داشتم، مسئله معافیت مالیاتی کتابفروشیها و چاپخانهها در دستور کار نمایندگان ملت بود.
وی افزود: در وقایع اخیر و ماجرای انتقال ۱۲۰ واحد صنعتی حوزه چاپ به شهرک چاپ و نشر مشهد، شرکت شهرکهای صنعتی در برخی اوقات تلاش میکرد تا شماری از اراضی متعلق به چاپخانهداران را مصادره کند، اما مجلس پایکار آمد و به مسئله رسیدگی کرد تا حق به فعالان سختکوش این صنعت برسد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: اگرچه ما امروز شاهد رشد روزافزون صادرات صنعت چاپ هم از نظر حجم و هم ارزش هستیم، اما هنوز باور ما این است که این رشد به خاطر افزایش قیمتها بوده و هنوز شأن مشهد مقدس در صنعت سنتی و ریشهدار چاپ به حد قابلقبول نرسیده است. صنایع ایرانی میتوانند در کشورهای همسایه و حتی فرا منطقهای، نقش مؤثرتری داشته باشند. صنعت چاپ نیز در همین رده است و تا زمانی که ماشینآلات چاپ بهروز نشود، نمیتوانیم سهم مطمئنی در بازار جهانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بخش خصوصی نیاز به حمایت ویژه دارد. باید سهم بیشتری از اعتبارات به حمایت از بخش خصوصی اختصاص پیدا کند و تسهیلاتی که در این زمینه اعطا خواهد شد، نه بهعنوان یک هزینه بلکه کاربری سرمایهگذاری خواهد داشت.
بیمه فراگیر، ضرورت امروز چاپخانههای استان
علی مغانی رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در ابتدای این مراسم تأکید کرد که آثار بزرگ تاریخ همواره به مدد صنعت چاپ جاودانه شده است و گفت: پس از جنگ تحمیلی، روزهای سخت زیادی بر فعالان صنعت چاپ گذشته است، اما حتی یک روز اجازه داده نشده تا کتب تحصیلی برای آیندهسازان این کشور با مشکل و کمبود مواجه شود.
وی بیان کرد: یکی از چالشهای فعالان صنعت چاپ در استان خراسان رضوی و سرتاسر کشور این است که در چند سال اخیر از حمایت شرکتهای بیمه محروم ماندهاند. علاوه بر این، مالیات اگرچه یک درآمد حقه برای دولت محسوب میشود، اما برخی مصادیق مالیاتی در صنعت چاپ به معنای واقعی کلمه ناعادلانه است؛ تا جایی که یک چاپخانهدار بهطور مثال ۱۰۰ کیلوگرم مرکب خریداری و آن را در چرخه تولید وارد میکند، درحالی که فقط ۲۰ کیلوگرم از این روی کاغذ مینشیند و مابقی بهصورت فرّار از بین میرود. به همین دلیل است که میگوییم باید در مفاد مالیاتی اقلام مورداستفاده در این صنعت تجدیدنظر شود.
انتهای پیام/