هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

از دست دادن همسر زنگ خطری برای آلزایمر

  • کد خبر: ۱۹۳۱۸
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴
از دست دادن همسر زنگ خطری برای آلزایمر
محققان دریافتند که از دست دادن همسر می‌تواند زنگ خطری برای ابتلا به بیماری آلزایمر باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از هلث دی، از دست دادن همسر ممکن است یک شکست قلبی برای فرد باشد و تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این موضوع بر روی مغز افراد نیز تأثیر دارد.

 

ازدواج عاملی مؤثر در تامین نیازهای عاطفی، رفتارهای بهداشتی بهتر و شبکه‌های اجتماعی بزرگتر است.

 

داشتن همسر، می تواند عامل حفاظتی مهمی برای افراد به‌خصوص سالمندان در برابر بیماری‌ها باشد و همچنین عامل مؤثری در کاهش شناخت افراد و ابتلا به بیماری آلزایمراست.

 

نتایج این مطالعه نشان داد، زمانی که زن یا مرد، همسر خود را از دست می‌دهد، تیزهوشی وی شروع به کاهش می‌کند.

 

محققان افزودند: در حقیقت افرادی که همسرشان را از دست می‌دهند، سطح بالایی از پلاک بتا آمیلوئید(مشخصه بارز بیماری آلزایمر) دارند و کاهش شناخت را سه برابر بیشتر از افرادی که همسرشان را از دست نداده‌اند، تجربه می‌کنند.

 

دکتر نانسی دونووان، در بیمارستان زنان بوستون اظهار کرد: تنهایی زنان و مردان بعد از دست دادن همسر می‌تواند عامل خطری در کاهش شناخت ناشی از بیماری آلزایمر باشد.

 

دونووان گفت: برخی از تحقیقات حاکی از آن است که داشتن روابط نزدیک با خواهر یا برادر یا فرزندان می‌تواند به محافظت در برابر کاهش شناخت افراد کمک کند.

 

محققان به افرادی که همسرشان را از دست داده‌اند، فعالیت ورزشی، تعامل اجتماعی، فعالیت‌های تحریک‌کننده شناختی، رژیم غذایی سالم، مدیریت استرس و کاهش عوامل خطرساز قلبی و عروقی توصیه می‌کنند.

 

افراد در هنگام از دست دادن همسر، منزوی می‌شوند و همین موضوع، عاملی در کاهش شناخت  آنان خواهد بود.

 

در این تحقیق، نزدیک به 260 سالمند موردبررسی قرار گرفتند و سطح بتا آمیلوئید مغزی در شرکت‌کنندگان تعیین شد. محققان، هرسال بر عملکرد شناختی شرکت‌کنندگان نظارت کردند و این عمل به مدت چهار سال ادامه داشت.

 

محققان دریافتند که عملکرد شناختی در بین افراد بدون همسر کاهش‌ یافت، درحالی‌که هیچ تفاوتی در افراد متاهل و مجرد مشاهده نشد.

 

همچنین، کاهش شناخت در بین افراد با بالاترین سطح بتا آمیلوئید، در افرادی که همسرشان را ازدست‌داده بودند، نسبت به افراد متاهل، سه برابر سریع‌تر بود.

 

این یافته‌ها با در نظر گرفتن سن، جنس، وضعیت اقتصادی و افسردگی بدست آمده است.

 

محققان در ادامه افزودند: این مطالعه یکی از عوامل مؤثر بر افت شناختی را برجسته کرده است.

 

این بررسی در نشریه آنلاین JAMA Network Open منتشرشده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->