به گزارش شهرآرانیوز در تریبون مردمی این هفته همراه با اعضای شورای اجتماعی محله و معاون اجرایی شهرداری منطقه ۷ به سراغ اهالی محله کوی کارگران میرویم. این محله که معابر اصلی خیابانهای شهیدان سلطانی و چمن را داراست، از جمله محلات قدیمی مشهد محسوب میشود. در این تریبون مردمی، معاون فرهنگی و اجتماعی و رؤسای ادارات فنی و عمران، فضای سبز و خدمات شهری شهرداری منطقه ۷ نیز حضور دارند. محل قرار مسجد ابوالفضلی (ع) در خیابان فداییان اسلام ۲۴ است. اهالی یک به یک از راه میرسند و عوامل اجرایی شهرداری منطقه نیز به جمع میپیوندند.
نایب رئیس شورای اجتماعی محله کوی کارگران با بیان اینکه مسجد گل ختمی وضعیت نابسامانی دارد و یک بار دچار حریق شده است، توضیح میدهد: سقف این مسجد چوبی است، بر همین اساس برای بازسازی مسجد اقدام کردیم و موافقت اصولی شهرداری را اخذ کردیم. در حال حاضر پرونده در سازمان نظام مهندسی قرار دارد. امیدواریم به زودی پروژه عمرانی آن آغاز شود.
سید علی خراشادی زاده با بیان اینکه ۳ میلیارد تومان اعتبار از محل پروژههای زودبازده محله را برای ساخت بنای مسجد درخواست دادهایم، ادامه میدهد: امیدواریم مساعدت شود تا ظرف یک ماه دیگر تخریب مسجد آغاز شود.
هادی شهابی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ۷ مشهد، در این باره میگوید: این اعتبار برای ساخت مسجد، تجدید مناقصه شده است. پیگیری میکنیم تا زودتر به نتیجه برسد.
به سمت دیگر محله میرویم. خراشادی زاده در مورد معضلات ترافیکی محله میگوید: بین کوچههای شهیدان سلطانی ۹ تا ۱۵ احداث پیاده رو نیاز است. این خیابان پیاده رو ندارد. شهروند وقتی از خانه بیرون بیاید، بلافاصله مقابلش ماشین سبز میشود. راننده خودروها نیز سرعت بالایی دارند و احتمال تصادف زیاد است. دوبار به شهرداری نامه زدیم که سرعت کاه در این خیابان نصب کنند، اما تا کنون این اقدام اجرایی نشده است.
زمانی، معاون اجرایی شهرداری منطقه ۷ مشهد، خطاب به رئیس اداره فنی و عمران میگوید: نصب سرعت کاه و ایمن سازی خیابان را انجام میدهیم. به زودی جلسه مربوط به پروژههای زودبازده را برای محلات سطح منطقه برگزار میکنیم. این معضل را در جلسه مذکور مطرح خواهیم کرد تا اعتبار برای پیاده رو سازی تخصیص پیدا کند.
به ابتدای خیابان سلطانی میرسیم. نایب رئیس شورای اجتماعی محل کوی کارگران از دیوار مدرسهای میگوید که در نبش خیابان قرار گرفته و دید خودروها را کور کرده است. خراشادی زاده درخواست تملک بخشی از حیاط مدرسه را دارد تا دید خودروها وسیعتر و از بروز حادثه جلوگیری شود. زمانی، معاون اجرایی شهرداری منطقه ۷ مشهد، بیان میکند: شورای اجتماعی محله پیشنهاد این موضوع را طی نامهای به شهرداری اعلام کند تا دستور پیگیری آن صادر شود.
کمی آن طرفتر و در سمت دیگر ورودی خیابان سلطانی، زمین رها شدهای قرار دارد که سه کارگر در حال شن ریزی روی زمین هستند. خراشادی زاده نائب رئیس شورای اجتماعی محله بیان میکند: این زمین خاکی متعلق به شهرداری است. یکی دو سال پیش قرار بود این زمین برای پارک و فضای بازی کودکان اختصاص یابد. این تصمیم با اعتراض برخی همراه شد. به همین دلیل پروژه انجام نشد. از آن موقع تا به امروز، این زمین خاکی باقی مانده است. از شهردای درخواست داریم این زمین یا فضای سبز شود یا اطراف آن فنس کشی شود.
مرادیان یکی دیگر از اهالی به گفتگو میپیوندد و میگوید: این محله نیاز جدی به مدرسه ابتدایی دارد. مدارس ابتدایی در خیابانهای چمن و احزاب قرار دارند که از این محله دور هستند. بهتر است این زمین برای ساخت مدرسه تعلق بگیرد. زمانی معاون اجرایی شهرداری منطقه ۷ مشهد میگوید: آموزش و پرورش کمبود زمین دارد و از طریق شهرداری به دنبال زمین برای ساخت مدرسه است. پیگیری میکنیم تا کاربری زمین را مشخص کنیم.
در حاشیه خیابان شهید حسینی ۶ فضای سبز کوچکی وجود دارد. در این بازدید یکی از اعضای خانواده شهید سلطانی خطاب به متولیان شهرداری میگوید: این فضای سبز کوچک شبها تاریک است. در این قسمت هیچ چراغ روشنایی وجود ندارد و معتادان در این نقطه تجمع میکنند. وضعیت فضای سبز هم مناسب نیست. پشت بوتههای شمشاد مکان مناسبی برای استعمال مواد معتادان فراهم شده است. بخشی از جدولهای آن شکسته شده و همین خرابی باعث شده معتادان از جداول شکسته منقلی برای مصرف مواد درست کنند.
زمانی، معاون اجرایی منطقه، با بیان اینکه این فضای سبز به عنوان لکههای فضای سبزی شناخته میشود به همین دلیل تأسیسات آب و برق ندارد، میگوید: مرمت جداول صورت میگیرد و برای روشنایی با شرکت قطار شهری مکاتبه میکنیم تا از طریق تاورهای داخل محوطه این شرکت، نور به این سمت فضای سبز تابانده شود.
به پیاده روی در سطح محله ادامه میدهیم. به خیابان صدر ۳//۴۴ میرسیم که دو ملک در ید شهرداری در اینجا نشست کرده. در این قسمت زمینی، دیوارکشی شده است و در کنار آن ساختمان سه طبقهای وجود دارد که آن هم از سوی شهرداری تملک شده و شیشههای آن شکسته است. مددی یکی از اهالی میگوید: شش ماه پیش از شهرداری منطقه با من تماس گرفتند که ۳ میلیارد تومان برای تملک زمین برای کار فرهنگی محله تخصیص پیدا کرده است. در آن تماس تلفنی من به آن مسئول گفتم این زمین بهترین مکان برای فعالیتهای فرهنگی است و فقط میتوان آن را بازسازی کرد، اما بعد از آن گفتگو دیگر هیچ خبری نشد.
زمانی، معاون اجرایی منطقه، در این باره توضیح میدهد: این زمین و بنا، مناسب کار فرهنگی است و با اداره کل املاک شهرداری مرکز مکاتبه و رایزنی میکنیم که پیگیری کنند.
به خیابان شهید سلطانی ۸ میرسیم که شهروندان از وضعیت آسفالت خیابان گلایهمند هستند و انجام روکش آسفالت این خیابان را درخواست دارند. چرا که در زمان بارندگی این خیابان به استخری پر از آب تبدیل میشود. زمانی میگوید: پروژه روکش آسفالت در این خیابان تا یک ماه دیگر اجرایی میشود.
در خیابان چمن ۱۳ یکی از شهروندان به جمع ما میپیوندد و میگوید: جوی نامناسب ابتدای این کوچه برای اهالی خطرناک است. تقاضا داریم این جوی جمع آوری شود. معاون اجرایی شهرداری منطقه ۷ مشهد در پاسخ میگوید: جمع آوری جوی برای زمان بارندگی محله را با مشکل روبه رو میکند و آب گرفتگی ایجاد میکند، اما میتوان جوی را قاشقی شکل تعبیه کرد تا مشکل رفع شود.
زمین رها شده نبش خیابان چمن یک نیز از دیگر درخواستهای اهالی برای رسیدگی است چرا که به زمینی برای کار و فعالیت تعمیرگاههای اطراف تبدیل شده است. یکی از شهروندان در این باره میگوید: کاش این زمین به یک زمین روباز فنس کشی شده تبدیل تا از این وضعیت خارج شود. شهابی، معاون فرهنگی منطقه، بیان میکند: برای این موضوع طرح مطالعاتی انجام میدهیم.
زمانی معاون اجرایی شهردای منطقه ۷ مشهد در ادامه با بیان اینکه در اعتبارات پروژههای زودبازده محله کوی کارگران، ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در قالب ۱۰ پروژه تخصیص پیدا کرده است، توضیح میدهد: بیشتر مطالبات مردم در این بازدید در قالب پروژههای زودبازده انجام خواهد شد. مناقصه بسیاری از پروژههای زودبازده انجام شده است. امیدواریم تا پایان سال همه پروژهها به بهره برداری برسد.