تفاهم رؤسای‌ بانک‌های مرکزی ایران و افغانستان برای توسعه و تقویت مناسبات پولی و بانکی وقوع انفجار در فرودگاه کابل (۲۹ بهمن ۱۴۰۳) اولین همایش نخبگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار خواهد شد حمله انتحاری به وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان (۲۵ بهمن ۱۴۰۳) سفیر ایران در کابل: مسئله حقابه ایران و افغانستان حل شد ثبت نام حج برای مهاجران افغان در ایران آغاز شد (۱۹ بهمن ۱۴۰۳) ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور ازبکستان خواستار مشارکت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای شد

  • کد خبر: ۱۹۳۸۶۰
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۰
رئیس‌جمهور ازبکستان خواستار مشارکت افغانستان در نشست‌های منطقه‌ای شد
شوکت میرضیایف رئیس‌جمهوری ازبکستان در سخنرانی خود در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) خواستار مشارکت افغانستان در روند همگرایی منطقه‌ای شدکه نمایندگان آن در این رویداد دعوت نشده بودند.

به گزارش شهرآرانیوز، شوکت میرضیایف رئیس جمهوری ازبکستان در سخنرانی خود در شانزدهمین اجلاس سازمان همکاری اقتصادی در تاشکند، خواستار پیوستن افغانستان به روند ادغام منطقه‌ای شد.

او تصریح کرد: «می خواهم توجه شما را به این واقعیت جلب کنم که نشست امروز بدون مشارکت افغانستان یکی از اعضای سازمان ما برگزار می‌شود. وی تصریح کرد که مشارکت فعال این کشور در فرآیند‌های همگرایی منطقه‌ای شرط ضروری برای توسعه پایدار ما است.

وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان را افزایش داده و مشکلات اجتماعی-اقتصادی را در این کشور حل کنند.

افغانستان یکی از اعضای اکو است، اما همانطور که قبلاً توسط شیرزاد اسدوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور ازبکستان گفته شده بود، نمایندگان کابل به این اجلاس دعوت نشدند، زیرا دولت موقت فعلی افغانستان توسط جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است.

انتقاد طالبان از دعوت نشدن در نشست اکو

از سوی دیگر ذبیح الله مجاهد یکی از مقامات رسمی طالبان در مصاحبه با طلوع نیوز گفت نمایندگان افغان باید به اجلاس سازمان همکاری اقتصادی در تاشکند که روز گذشته برگزار شد دعوت می‌شدند.

وی افزود که این نشست باید برپایه اصول اقتصادی و نه سیاسی برگزار می‌شد. متاسفانه به طالبان اجازه شرکت داده نشد. در حالی که حضور نماینده ما در اجلاس این رویداد را کارآمدتر می‌کرد.

عبداللطیف نظری معاون وزیر اقتصاد حکومت طالبان نیز گفت: طالبان متعهد به توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشور‌های همسایه و منطقه است؛ بنابراین در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی در تاشکند تلاش برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری در سطح منطقه‌ای انجام می‌شد.

سازمان همکاری اقتصادی (اکو) یک ساختار اقتصادی بین دولتی منطقه‌ای است شامل جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و ازبکستان است. این سازمان در سال ۱۹۸۵ توسط ایران، پاکستان و ترکیه ایجاد شد و دفتر مرکزی دبیرخانه دائمی آن در تهران است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->