به گزارش شهرآرانیوز، وحید عزیزی در خصوص فعالیت مجازی اینفلوئنسرها اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی در چند سال اخیر از طریق حسابهای بانکی، تعاملات صفحات این افراد و استفاده از اطلاعات افراد ثالث چه براساس گزارشهای مردمی و چه به معنای اشخاصی که نقلوانتقال مالی با این افراد داشتهاند؛ بررسی انجام داده و از همه مسیرها اطلاعات لازم را دریافت کرده است. در گام اول بیش از حدود ۶۰۰ نفر شناسایی شدهاند و در تعامل هستند تا مالیات حقه را پرداخت کنند و این در حال گسترش است.
وی افزود: برخی همزمان در فضای مجازی و واقعی فعالیت دارند؛ مانند فعالیت سالنهای لوکس آرایشی که به ویژه در تهران در حال افزایش است. این افراد از صفحات و فعالیت واقعی خود همزمان درآمد دارند که این موارد به صورت ویژه در حال بررسی است و موارد خیلی خوبی از آنها شناسایی شده است.
مدیرکل دفتر بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: بیشترین بحثی که در زمینه فوتبال مطرح است، بحث واسطه گران و رقم واقعی قراردادها است. هرچند فهرست قراردادهای رسمی برای رسیدگی مالیاتی در اختیار سازمان قرار میگیرد، اما موردی که برای سازمان امور مالیاتی اهمیت دارد این است که رقم واقعی قراردادها و مبادلاتی که برای واسطهها انجام شده است را بداند. برخی از واسطهگران فوتبال دارای مجوز فعالیت فدارسیون فوتبال هستند و فهرست دریافتیهای این افراد در دست ارسال به سازمان امورمالیاتی است تا رسیدگی شود.
عزیزی ادامه داد: برای اخذ مبلغ قراردادهای واقعی از ظرفیت گزارشات مردمی، بررسی حسابهای بانکی و سایر مستندات مانند اخبار و رسانهها استفاده میشود و اگر خود بازیکنان فعالیتهای اقتصادی غیر از فوتبال انجام میدهند، در دست بررسی است.
وی همچنین درباره اخذ مالیات از قرارداد وکلا و نحوه کسب درآمد این افراد که مستعد فرار مالیاتی هستند عنوان کرد: در حوزه قرارداد موکلان با وکلا ممکن است عدد واقعی در قرارداد رسمی مشخص نباشد؛ برای این مساله به جز استفاده از ابزارهای شناسایی سازمان و دعوت افراد به اعلام درآمدها، از ظرفیت اشخاص ثالث نیز استفاده خواهد شد.
مدیرکل دفتر بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: در این زمینه از موکلانی وکلایی که پروندههای آنان به قطعیت رسیده اطلاعات واقعی پرونده دریافت میشود و در کنار آن از ظرفیت قضاتی که پروندهها را قضاوت میکنند نیز استفاده خواهیم کرد.
عزیزی خاطرنشان کرد: از قضات خواسته شده در پایان هر دادگاهی از موکلان میزان پرداختی خود به وکیل را سوال کنند و اگر موردی باشد قاضی میتواند مجازات لازم را همانجا انجام دهد و پرونده برای اخذ مالیات حقه به اداره کل امور مالیاتی مربوطه ارجاع شود.
وی در رابطه با اخذ مالیات از وکلایی که اقدام به اخذ حقالوکاله به صورت انتقال دارایی از موکل خود میکنند؛ بیان کرد: بعضی از وکلا از انتقال داراییها برای گرفتن حقالوکاله اقدام میکنند که برای این افراد در قانون جدید عایدی بر سرمایه و سوداگری ظرفیتی پیشبینی شده که معاملاتی که به ازای آنها تراکنش مالی وجود ندارد، به عنوان درآمد اتفاقی برخورد شود و مالیات متعلقه از آنها اخذ شود.
منبع: ایسنا